- ZZP / Freelance
- 135,00
- 24 uur pw, 14 mnd
Programmacoördinator
Functie omschrijving
In opdracht van de Amsterdamse School wordt zorggedragen voor ontwikkeling, implementatie, coördinatie en evaluatie van het programma dat gericht is op het versterken van leiderschapsvaardigheden binnen onze organisatie. Er vindt nauwe samenwerking plaats binnen het opgaveteam Leiderschap SBD en met interne en externe stakeholders om ervoor te zorgen dat onze programma's innovatief, relevant en van hoge kwaliteit zijn. Om de kwaliteit van het programma te kunnen blijven garanderen, zullen er meerdere evaluatie momenten ingelast worden.
Opleveren van de volgende resultaten en producten:
1. Ontwerp en ontwikkelfase:
• Ontwerp een gedetailleerd ontwikkelprogramma binnen de kaders van het L.o.D. dat de opgave en leiderschapsdoelstellingen van de desbetreffende directies weerspiegelt.
• Oplevering van trainingsmaterialen en hulpmiddelen zoals handleidingen, presentaties en modules.
2. uitvoeringsfase
Implementatie van het L.o.D ontwerp :
• Afgeronde modules met kennissessies, inspiratiesessies, op basis van de
• Een trajectkalender en kritische succesfactoren en verwachtingen.
• Voortgangsrapportages van ontwikkeltraject en verzamelde feedback voor continue verbetering.
• Beheer middelen van het programma per directie.
3. Evaluatie en Effectiviteit:
• Evaluatierapportage om de effectiviteit van de modules te meten.
• Analyse op feedback van deelnemers en trainers (om de inhoud en aanpak aan te passen indien nodig)
• Impactmeting van het leiderschapsprogramma op de groei in leiderschap
Door het behalen van deze resultaten zal de programmacoördinator hebben aangetoond dat hij/zij in staat is om effectieve leerinitiatieven te ontwikkelen, te implementeren en te evalueren die direct bijdragen aan de verbetering van vaardigheden en prestaties binnen de organisatie.
Werkzaamheden
Hoe we als Gemeente Amsterdam tegen leidinggeven in onze organisatie aankijken en wat wij daarin belangrijk vinden, is uitgewerkt in onze visie op leiderschap en het
leiderschapsprofiel. Met diverse leerlijnen en programma’s geven we invulling aan de ambities uit deze visie en het profiel en begeleiden we managers in hun ontwikkeling. We
verwachten van onze leiders dat zij na het volgen van een programma de competenties uit het profiel goed kunnen vertalen naar het gewenste succesvolle gedrag bij zichzelf en hun teams waardoor er impact wordt gegenereerd op de werkvloer. Tevens willen we dat relevante maatschappelijke thema’s en organisatieprioriteiten terugkomen in de leerlijnen.
Het Leiderschap Ontwikkelprogramma op Directieniveau (L.O.D.) is een interactief traject, ontwikkeld door de Amsterdamse School in samenwerking met directies. Het programma richt zich op business- en leiderschapsopgaven en het bijbehorende succesvolle gedrag.
In een reeks modules werkt het leidinggevend kader gedurende enkele maanden aan het ontwikkelen en verbeteren van leiderschapsgedrag dat aansluit bij de geselecteerde opgaven. Het Amsterdams leiderschapsprofiel vormt de basis.
Implementatie van het Leiderschap Ontwikkelprogramma op Directieniveau:
Voor het cluster Stadsdelen, Beheer en Dienstverlening (S.B.D.) zijn we per januari 2025 op zoek naar een ervaren programmacoördinator die in opdracht van de Amsterdamse School de coördinatie van het L.O.D. voor meerdere directies kan verzorgen. De opdracht heeft een doorlooptijd van maximaal twee jaar.
De Programmacoördinator Leiderschap is de drijvende kracht achter het L.O.D. In opdracht van de Amsterdamse School, onderdeel van P&O, ontwikkel, coördineer en evalueer je het programma dat gericht is op het versterken van leiderschapsvaardigheden binnen onze organisatie. Je werkt nauw samen met interne en externe stakeholders om ervoor te zorgen dat onze programma's innovatief, relevant en van hoge kwaliteit zijn. Om de kwaliteit van het programma te kunnen blijven garanderen, zullen er op meerdere evaluatie momenten ingelast worden.
Samen met de vooruitgeschoven post vanuit iedere directie wordt continu beoordeeld en onderzocht of de gekozen leerinfrastructuur met verschillende modules de beoogde impact heeft die voorafgaand aan het programma is beoogd. Betrokkenheid en commitment vanuit het leidinggevend kader zelf is een belangrijke sleutel voor het succes en daarmee een essentieel onderdeel binnen de gesprekken die gevoerd worden met stakeholders. Daarbij is het de verantwoordelijkheid van de programmacoördinator dat de inzet van de rol leermanager, welke de Amsterdamse School ter beschikking wordt gesteld, nauwgezet worden geëvalueerd op waarde en impact.
De opdrachtgever(s)
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsdelen Beheer en Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
De opdrachtgever(s)
De Amsterdamse School is het expertisecentrum op het gebied van leren en ontwikkelen binnen de directie Personeel en Organisatie. Onze belangrijkste taken zijn het bedenken van, adviseren over en realiseren van leer- en ontwikkelinterventies op basis van de vraag vanuit de gemeente Amsterdam. Voor individuele leer- en ontwikkelvragen werkt de Amsterdamse School samen met het Carrièrecentrum. Bij de Amsterdamse school werken ongeveer 75 diverse mensen, onderverdeeld in het management en 2 teams: het team leren en ontwikkelen en het team ondersteuning leren en ontwikkeling
Functie eisen
- De aangeboden kandidaat heeft een hbo/wo denk- en werkniveau, aantoonbaar door eerdere werkervaringen.
- De aangeboden kandidaat heeft een hbo- of wo-opleiding afgerond, bij voorkeur in een relevante richting.
- De aangeboden kandidaat aantoonbare ervaring in een ambtelijke en bestuurlijke omgeving.
- De aangeboden kandidaat heeft ruime ervaring met het opzetten en uitvoeren van leiderschapsprogramma’s (voor verschillende doelgroepen) waarin aandacht was voor inclusie en diversiteit.
- De aangeboden kandidaat heeft minimaal twee (2) jaar aantoonbare werkervaring als programma/projectmanager voor de middellange termijn met hoog politiek, maatschappelijk en/of financieel afbreukrisico.
- De aangeboden kandidaat heeft minimaal twee (2) jaar aantoonbare werkervaring met het inkopen van passend leeraanbod, conform de eisen die horen bij een publieke organisatie.
- De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring met Systeem denken.
Wensen
- De aangeboden kandidaat heeft minimaal drie (3) jaar aantoonbare ervaring als Programma Manager/Projectleider
- De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring met leiderschapsprogramma’s (binnen de gemeente Amsterdam).
- De aangeboden kandidaat heeft kennis van en expertise in systemische benadering.
- De aangeboden kanidaat heeft ervaring met soortgelijke directies, zoals Cluster SBD.
- De aangeboden kandidaat heeft ervaring als gesprekspartner op directieniveau.
Extra info
• Einddatum: 31-03-2026
• Optioneel tot verlenging: Ja
• Aantal uren gemiddeld per week: maximaal 24 uur
Locatie
Publicatiedatum
Publicatie eindigt
Contactpersoon
Van loondienst naar zelfstandiger?
Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!