- Detachering
- 103,00
- 24 uur p/w, 3 mnd
Gedragswetenschapper Regionaal Veiligheidsteam (RVT)
Functie omschrijving
In de proeftuin werken professionals van lokale teams, RVT's (zoals jeugdbescherming, Veilig Thuis, Raad voor de Kinderbescherming), ervaringsdeskundigen en, indien nodig, aanvullende experts nauw samen met gezinnen en huishoudens waarin (mogelijk) ernstige onveiligheid speelt. De proeftuin Foodvalley omvat twee werkgebieden: Gelderland (gemeenten Ede, Barneveld, Nijkerk, Scherpenzeel) en Utrecht (Rhenen, Renswoude, Veenendaal). Een RVT is een netwerkorganisatie waarin teamleden hun expertise inbrengen, maar in dienst blijven van hun moederorganisatie. Als gedragswetenschapper word je ingehuurd door de gemeente Ede en ben je 24 uur per week beschikbaar voor het Gelders RVT. Daarnaast voer je taken uit voor de gehele proeftuin, bijvoorbeeld op het gebied van methodiekontwikkeling.
Het doel van de RVT’s is het stoppen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Vanuit de proeftuin wordt gewerkt aan een efficiënter systeem en het verminderen van het 'estafettemodel': dichterbij de inwoner werken en minder wisseling van betrokkenen en informatieverlies. Professionals in de proeftuin werken naast elkaar, waarbij het lokale team de regie houdt en het RVT laagdrempelig benaderbaar is voor advies en inzet bij ernstigere problematiek. Het RVT richt zich op rechtsbescherming en biedt bescherming waar nodig. Het werkt methodisch, o.a. met de Top3-methodiek, en richt zich op een brede doelgroep (0-100), met de nadruk op duurzame veiligheid voor inwoners.
Werkzaamheden
Als gedragswetenschapper binnen de proeftuin richt je je op de kwaliteitsontwikkeling en professionalisering van het team. In 2025 wordt de werkwijze verder doorontwikkeld, waarbij FoodValley de landelijke ontwikkelingen nauw volgt. Werken in deze dynamische context is een uitdaging voor professionals, en we vragen van de gedragswetenschapper dat hij/zij flexibel omgaat met beperkte en/of veranderende kaders. De proeftuin vraagt iemand die buiten de gebaande paden durft te denken en werken. Dit betekent ook dat je patronen en automatismen binnen het team, bij het individu en bij jezelf durft te bevragen, zodat professionals optimaal kunnen presteren en werken volgens 'de bedoeling'.
Daarnaast ga je aan de slag met onderstaande taken:
- Je ondersteunt de 'RVT-professional' en, waar nodig, de lokale teamprofessional in het uitvoeren van hun taken. Dit houdt in dat je een bescheiden, ondersteunende houding aanneemt wanneer mogelijk, en een sturende houding wanneer nodig.
- Je bevraagt de 'RVT-professional' over de afstemming van zijn/haar plannen en uitvoering met de visie van de proeftuin, zodat de professional kan groeien in bewust bekwaam handelen.
- Onderzoek en interventies worden altijd in overleg met het gezin/huishouden en de 'RVT-professional' ingezet. Je bent transparant over je motivatie en legt dit op een begrijpelijke manier uit aan het gezin.
- In moeilijke situaties en bij tegengestelde belangen neem je vastberaden beslissingen. Je beargumenteert je besluit transparant, zodat twijfels worden weggenomen en duidelijkheid ontstaat over de koers.
- In samenwerking met ketenpartners en zorgaanbieders ben je duidelijk over de visie van de Proeftuin en leg je uit wat dit concreet betekent voor de samenwerking. Je stelt verwachtingen en vraagt om commitment, waardoor een efficiënt netwerk ontstaat voor kind- en gezinsbescherming.
- Je voelt je verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van het beleid van de Proeftuin en neemt een proactieve houding aan. Je signaleert knelpunten, maakt deze bespreekbaar en denkt mee over verbeteringen. Waar nodig stel je inhoudelijk beleid op en ondersteun je de implementatie. Je vertegenwoordigt de proeftuin als inhoudelijk expert op regionaal en landelijk niveau.
- Je reflecteert continu op je eigen handelen en kijkt naar het effect hiervan op je werk en de visie van de Proeftuin. Je hebt een concreet leertraject ontwikkeld om je deskundigheid te bevorderen, bijvoorbeeld door trainingen, congressen, coaching en supervisie. Dit leertraject evalueer je regelmatig met je leidinggevende en vraag je actief feedback van je samenwerkingspartners.
Functie eisen
- De kandidaat gaat akkoord met detachering
- De kandidaat is inzetbaar vanaf 1 januari 2025 tot en met 31 maart 2025 voor 24 uur per week.
- Je beschikt over een WO diploma orthopedagogiek/psychologie.
- Je beschikt over werkervaring als gedragswetenschapper.
- Je hebt kennis en ervaring in de kind- en gezinsbescherming.
Wensen:
- Je beschikt over een relevant netwerk.
- Je beschikt over minimaal 3 jaar werkervaring als gedragswetenschapper.
- Je hebt expertise op het gebied van kindermishandeling en huiselijk geweld.
- Je bent gewend om te werken in en dynamische, snel veranderende context.
- Je hebt een verdiepende vakinhoudelijke opleiding naast WO diploma.
Competenties
- Flexibiliteit
- Communicatieve Vaardigheden
- Besluitvaardigheid
- Samenwerking en Netwerkvaardigheden
- Proactief
- Reflectie en Zelfontwikkeling
- Verantwoordelijkheid en Eigenaarschap
Extra info
Optie tot verlengen: Ja
Locatie
Publicatiedatum
Publicatie eindigt
Contactpersoon
Van loondienst naar zelfstandiger?
Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!