Trainee Grondzaken en Gebiedsontwikkeling

Nieuw

Functie omschrijving

Jij bent van meters maken. Door jouw gedreven houding weet jij bij te dragen aan complexe casussen en draag je informatie over op collega’s. Hierdoor gaat de afdeling continue vooruit.
Door jouw juridische en vastgoedkennis en sterke onderhandelingsvaardigheden komen de projecten in de stad tot bloei. Dit doen we voor de Rotterdammers van de toekomst.

Jouw Functie
Rotterdam is booming. De groei van de stad vraagt om woningen, werklocaties, voorzieningen, buitenruimte en nog veel meer. Als trainee Grondzaken en Gebiedsontwikkeling koppel je het maatschappelijke aspect van een stad aan commercieel en financieel uitdagende projecten. Dit betekent dat je soms betrokken bent bij het afsluiten van koop- of ontwikkelovereenkomsten of het onderhandelen met marktpartijen over de voorwaarden voor verkoop van gronden t.b.v. de (her)ontwikkeling van vastgoed.
Op andere dagen leer je over de financiële haalbaarheid van een project of strategisch advies over een ontwikkelstrategie van een gehele gebiedsontwikkeling. Zo kijk je in gebiedsontwikkelingsvraagstukken bijvoorbeeld niet alleen naar financieel interessante aspecten voor de gemeente, maar ook naar sociaal maatschappelijke factoren als de beschikbaarheid van betaalbare huurwoningen en de toekomst van een bepaald gebied.
In grote gebiedsontwikkelingsprojecten werk je met een medior of senior samen met planeconomen, landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen in verschillende projectteams aan diverse projecten overal in de stad, variërend van relatief eenvoudig tot strategisch belangrijk en (zeer) complex, zoals bijvoorbeeld Feyenoord City of Park Zestienhoven. Concreet ben je druk met:

• Leren over vastgoedberekeningen (o.a. BAR, DCF) en laten uitvoeren en mede beoordelen van taxaties.
• Het mede selecteren van marktpartijen en adviseren over deelname aan samenwerkingsverbanden.
• Het leren opstellen van overeenkomsten en vastleggen van afspraken met marktpartijen in contracten.
• Leren voeren van onderhandelingen met marktpartijen over de voorwaarden van de contracten.
• Het onderhouden van je netwerk met interne en externe stakeholders.

Kortom, een combinatie van economische, financiële, juridische en sociaal-maatschappelijke factoren die je allemaal aan elkaar moet kunnen koppelen. Als je dit wil leren, dan maak jij op jouw manier het verschil en heb je invloed op hoe wij letterlijk invloed hebben op de toekomst van de stad.

De opdrachtgever(s)

De afdeling
De afdeling Gebiedsexploitaties adviseert over en draagt bij aan de realisatie van maatschappelijk en economisch gewenste ruimtelijke ontwikkelingen. De afdeling ontwikkelt strategisch beleid, dat het collegewerkprogramma en de beleidsdoelstellingen van Stadsontwikkeling op het gebied van gebiedsexploitatie helpt realiseren. Hier worden de kaders van gebiedsexploitatie geschetst en de planeconomische, contractuele en markttechnische haalbaarheid van ruimtelijke plannen getoetst en uitgevoerd. Steeds vaker is hierbij sprake van samenwerking met particuliere vastgoedeigenaren. De afdeling Gebiedsexploitatie bestaat uit de onderdelen Advies Gebiedsexploitatie, Planeconomie, Kwaliteit Bewaking & Verantwoording (KBV), Contractbeheer & Erfpacht en Markt & Contracten.

Onze organisatie
De skyline van Rotterdam. De diversiteit aan bedrijven en publieke instellingen. De bereikbaarheid van stad en regio. De internationale handelsgeest, ondernemerskracht, ambitie en daadkracht. Het zijn allemaal voorbeelden van hoe Stadsontwikkeling samenwerkt met bewoners en ondernemers aan de voorspoed van de stad. Sinds 2016 is daar een extra opgave bijgekomen en dat is ‘groene groei’: vooruitgang die klimaatvriendelijker, beter voor het milieu en op een circulaire gedachte gebouwd is.
Stadsontwikkeling bouwt dus aan een sterke economie en een aantrekkelijke woonstad. Met hart voor Rotterdam en de mensen die er komen, wonen en werken.

Waar wij van zijn
Samen met Rotterdammers en verschillende partners geven we vorm aan de stad en houden we de stad in vorm. Kies jij voor Stadsontwikkeling, dan is de kans groot dat je ideeën ontwikkelt die een duidelijk stempel achterlaten op Rotterdam. Je gaat vernieuwing en vooruitgang dromen, tegelijkertijd zit je zelf aan de knoppen om groei samen met de stad te realiseren. Stadsontwikkeling is er voor mensen die behoeftes zien, de ruimte pakken, ervoor durven gaan en het waarmaken.

Omschrijving kandidaat

Wij zoeken een echte aanpakker die het leuk vindt om met verschillende belangengroepen om tafel te zitten. Een collega die in staat is zijn of haar advies goed te onderbouwen met overtuigingskracht. Je staat sterk in je schoenen en je bent communicatief vaardig, zowel in woord als geschrift. Je weet om te gaan met weerstand en laat je niet kennen. Daarnaast beschik je over goede onderhandelingsvaardigheden en ben je een gedegen gesprekspartner voor marktpartijen. Je hoeft overigens geen geboren Rotterdammer te zijn, maar mag je wel een zwak voor de stad hebben.

Functie eisen

• Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in de richting van Vastgoedkunde, Vastgoed & Makelaardij, Rechten of vergelijkbaar.

• Je hebt ervaring met het voeren van lastige gesprekken, waar sprake was van weerstand bij je gesprekspartner. Dit blijkt uit een referentieproject in het cv.
• Je hebt ervaring opgedaan met contracten, waaronder huurcontracten.

• Je volgt een traineeship, waar je gecoacht wordt op je persoonlijke ontwikkeling en competenties.

Wensen
• Je hebt de hbo-opleiding Vastgoedkunde afgerond.

• Je hebt tijdens je studie, projecten afgerond die in het teken stonden van gebiedsontwikkeling en grondzaken. Benoem en omschrijf 2 projecten in je cv.

• Je hebt ervaring met vastgoedberekeningen.

Extra info

Werklocatie: Wilhelminakade 179

Thuiswerkbeleid:
In het kader van Anders Werken kan er deels vanuit huis als op een gemeentelijk kantoor worden gewerkt. Voor het vergaderen en digitaal ontmoeten wordt gebruikgemaakt van MS Teams. Wanneer fysieke aanwezigheid benodigd is, vindt dit voornamelijk plaats op de Wilhelminakade 179.

Startdatum: Z.s.m. Naar verwachting medio november 2024

Uren per week: 36

Duur opdracht: 12 maanden

Verlengingsopties: 1 x 12 maanden

Data Verificatiegesprek: Week 39

Locatie

Rotterdam

Publicatiedatum

17.10.2024

Publicatie eindigt

17.10.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!