Jurist sociaal domein

Nieuw

Functie omschrijving

In deze uitdagende functie behandel je bezwaar- en (hoger) beroepsschriften en verzoeken om voorlopige voorziening in het kader van de Participatiewet, Bbz, IOAW/IOAZ, Wmo, Jeugdwet, Schuldhulpverlening en Leerplicht.

  • Jij vertegenwoordigt het college in de hele procedure.
  • Jij zorgt voor de behandeling van de bezwaar- en beroepszaken. Dit doe je onder meer door het college te vertegenwoordigen bij de sociale kamer van de bezwaarschriftencommissie, de rechtbank, de Centrale Raad van Beroep en de Raad van State. Je voert in deze procedures schriftelijk en ter zitting verweer, levert het procesdossier aan en voert overige correspondentie met deze instanties, cliënten en hun vertegenwoordigers. Ook stel jij de beslissing op bezwaar op.
  • Jij adviseert over juridische vraagstukken binnen het Sociaal Domein.

Na gunning dient de gegunde partij een VOG van de kandidaat te overleggen. Vanaf 1 januari wordt het handhavingsmoratorium op de wet DBA opgeheven. Dat betekent dat de belastingdienst mogelijk kan gaan handhaven op schijnzelfstandigheid.

Zelfstandigen die zich willen inschrijven op deze opdracht, willen wij vragen om zich via een bureau te laten inschrijven op deze opdracht. Hierin staat de zelfstandige vrij in de keuze voor het bureau.

Indien blijkt dat na gunning aan voorgaande niet wordt voldaan, betekent dat de gunning automatisch komt te vervallen.

Omschrijving kandidaat

Wie ben jij?

Je hebt ervaring met de behandeling van bezwaar- en beroepschriften en je vindt het geen probleem om één keer in de maand op donderdagavond beschikbaar te zijn voor zittingen. Die worden fysiek in Den Helder gehouden.

Daarnaast:

· Heb je kennis van het sociale zekerheidsrecht, het bestuursrecht en het bestuursprocesrecht;

· Heb je een afgeronde relevante HBO-opleiding in een juridische richting afgerond;

· Heb je 3 jaar relevante werkervaring.

Functie eisen

  • De kandidaat is uiterlijk per 2 december beschikbaar voor minimaal 24 uur per week.
  • De kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO bachelor opleiding in een juridische richting.
  • De kandidaat heeft in de afgelopen tien jaar minimaal drie jaar gewerkt als jurist sociaal domein bij een gemeente.

Wensen

  • De kandidaat heeft in de afgelopen tien jaar minimaal zes jaar gewerkt als jurist sociaal domein voor een gemeente. Geef dit duidelijk aan in het C.V.
  • De kandidaat heeft kennis van en ervaring met de wet- en regelgeving van het sociaal domein o.a. Awb, Wmo, Jeugd en PW; Geef dit duidelijk aan in het C.V.
  • De kandidaat heeft een afgeronde WO opleiding in een juridische richting. Geef dit duidelijk aan in het C.V.
  • De kandidaat heeft ervaring met het behandelen van bezwaar en beroepszaken op het gebied van het sociaal domein. Geef dit duidelijk aan in het C.V.

Extra info

  • Van 2-12-2024 t/m 31-5-2025
  • Optie verlenging: 4 x 6 maanden
  • Standplaats: Den Helder

De Interviews vinden plaats in de eerste week van november. Van maandag 4 tot donderdag 7 november

Toelichting op rooster: Hybride werken is mogelijk 1x in de maand wordt de kandidaat op donderdagavond verwacht in Den Helder bij zittingen Minder uur is bespreekbaar met een minimum van 24 uur per week

Locatie

Den Helder

Publicatiedatum

17.10.2024

Publicatie eindigt

25.10.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!