Projectmanager dynamische parkeeropgave

Nieuw

Functie omschrijving

Zwolle staat voor grote opgaven en heeft flinke ambities. De stad groeit. Het aantal inwoners neemt toe. Met een stijgend aantal bedrijven groeit het aantal forensen. En steeds meer bezoekers weten Zwolle te vinden. Hoewel Zwolle midden in een groeiopgave zit, streven we ernaar om kwalitatieve waarden aan de stad toe te voegen. Vanuit mobiliteit willen we naar een bereikbare stad waarin elke inwoner, forens en bezoeker van, in en naar Zwolle kan reizen. Maar mobiliteit is ook een middel om andere ambities waar te maken, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid en zorg, veiligheid, klimaatadaptatie, baanzekerheid en sociale interactie. Door de groei van Zwolle staat de beschikbare ruimte onder druk. En daarmee onze ambities. De ruimte is immers maar één keer te verdelen. Een andere benadering ten aanzien van mobiliteit is daarom noodzakelijk voor de ontwikkeling van Zwolle als bereikbare én leefbare stad voor iedereen. Daarom pakken we de opgave programmatisch aan. .En nu zoeken we naar een projectleider die (samen met een te formeren kernteam) coördinatie en regie voert over de parkeeropgave ten behoeve van én i.r.t. de gebiedsontwikkelingen Stadshart-Centrumgebied van Zwolle. En iemand die de opdrachten/opgaves voortkomend uit deze regievoering ook uitvoert of aanjaagt binnen de gemeentelijke organisatie. Hiermee wordende gebiedsontwikkelingen gefaciliteerd, de Zwolse stad bereikbaar en toegankelijk gehouden en waar nodig de gewenste woningbouwversnelling mogelijk gemaakt.

Profiel
De basis voor de opdracht is dat er op strategisch niveau regie en coördinatie op de parkeeropgave georganiseerd wordt. Met o.a. instrumenten als parkeerbalans, dynamische parkeertool en hoofdlijnenplanning wordt gezorgd voor inzicht in de omvang van de (tijdelijke) parkeeropgave, de complexiteit, de stakeholders/belanghebbenden, de afhankelijkheden én de vraagstukken die daaruit voortkomen. Welke opgaves en antwoorden moeten opgepakt of gedelegeerd worden om de gebiedsontwikkelingen te faciliteren.

Het is noodzakelijk dat de projectmanager kan schakelen tussen verschillende abstractieniveaus. Daarbij hoort ook het in staat zijn om de relevante disciplines bij elkaar te krijgen en zo gezamenlijk de parkeeropgave te verkennen en te bepalen welke opgaves prioriteit moeten krijgen. Beoordeeld moet worden waar gefaseerd kan/moet worden om te allen tijde voldoende parkeercapaciteit voor bewoners en bezoekers van Zwolle te hebben. Natuurlijk moeten ook de noodzakelijke randvoorwaarden en flankerende maatregelen worden georganiseerd. De sturing en follow up, waaronder routinematig checken of de juiste prioriteiten worden uitgevoerd en het signaleren van nieuwe c.q. voortschrijdende ontwikkelingen die invloed kunnen hebben, uitgewerkt in een planning/faseringsdiagram, moeten worden gewaarborgd, met een duidelijke advisering over prioriteiten en welke werkzaamheden wat verder in de tijd gepland moeten worden. Er wordt gewerkt aan de organisatorische verankering voor reguliere monitoring én een functionerende projectorganisatie, binnen zowel het programma Mobiliteit als de gebiedsontwikkeling Stadshart-Centrumgebied Zwolle.

De opdrachtgever(s)

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op ‘kwaliteit van leven’. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig. We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen.

In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Functie eisen

  • Minimaal een aantoonbare afgeronde opleiding op wo master niveau;
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als projectleider op het gebied van mobilteit binnen een overheidsinstelling;
  • Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met contractmanagement op het gebied van ruimtelijk domein;

Wensen: (weging, totaal 100 punten)

  • Minimaal een aantoonbare afgeronde opleiding op wo master niveau in de richting van Geografie of Planologie (10 punten);
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als projectleider op het gebied van mobilteit binnen een overheidsinstelling (25 punten);
  • Aantoonbare werkervaring met aanbestedingen binnen het ruimtelijk domein (20 punten);
  • Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het adviseren én communiceren met stakeholders en andere belanghebbenden (15 punten);
  • Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met parkeeropgave projecten (30 punten).

Competenties

  • Communicatief vaardig, intern en extern;
  • Structuur aanbrengen;
  • Gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen;
  • Kunnen omgaan met verschillende belangen;
  • Goed in teams kunnen werken;
  • Proactief.

Extra info

Startdatum: Z.S.M.
Einddatum: 01-05-2025
Optie tot verlengen: 3 maal 6 maand(en)
Aantal uur per week: 16-32 uur
Is hybride werken mogelijk: Ja
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: alle dagen van de week, flexibel in te zetten


De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op maandag 28 oktober 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 25 oktober 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Locatie

Zwolle

Publicatiedatum

15.10.2024

Publicatie eindigt

22.10.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!