Projectleider aanbesteding en implementatie Omgevingswet applicaties

Nieuw

Functie omschrijving

Deze opdracht moet leiden tot een optimale ondersteuning van de Omgevingswetprocessen waarbij ook de archivering goed geregeld is. Deze optimale situatie willen we op 1 januari 2026 hebben staan.

De opdracht bestaat uit 3 componenten:

  1. Het uitfaseren van oude software inclusief het archiefwaardig opslaan en ontsluiten van de data.
  2. Het aanbesteden van de nieuwe contracten voor de Omgevingswetsoftware inclusief implementatie van de applicatie en borging ervan in de lijnorganisatie.
  3. Het op orde brengen van de archivering in de bestaande processen (inclusief ketenvraagstuk) en dit borgen in de nieuwe software.

Voor deze opdracht zijn we op zoek naar een projectleider.

Werkzaamheden

Context
Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. Om het werken met deze wet te ondersteunen maakt de gemeente Zeist gebruik van 3 applicaties.

  • Voor het beheer van het Omgevingsplan is dit Rx.Base van Roxit.
  • Voor het beheer van de toepasbare regels is dit de STTR builder van Geodan/Flolegal.
  • Voor de VTH processen is dat Centric Leefomgeving van Centric.

De contracten voor de Omgevingsplan- en Regelbeheersoftware lopen tot en met juni 2025. Voor de VTH software loopt het contract tot 31 december 2025. Dit betekent dat voor alle 3 de applicaties een nieuw contract afgesloten moet worden.

Naast de aanbesteding en implementatie van de nieuwe systemen ligt er een archiveringsvraagstuk.

Zowel voor de afgehandelde zaken als voor de nieuwe zaken moet de archivering goed ingeregeld worden. Dit geldt ook voor de Toepasbare regels en het Omgevingsplan. Doelstelling is dat de oude systemen uit gefaseerd worden. De oude vergunningen (2022 en ouder) staan nog in Key2Vergunningen. Onderdeel van dit project is het uit faseren van deze applicatie.

De opdrachtgever(s)

Organisatie
De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 66.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen.

Als (inhuur)medewerker van de gemeente Zeist voel je je echt betrokken bij Zeist en haar inwoners. Er is veel te doen om onze gemeente nu en in de toekomst voor iedereen aantrekkelijk te houden. Samen met je collega’s werk je er continu aan om dat voor elkaar te krijgen. We staan met onze organisatie voor de uitdaging om de dienstverlening aan de inwoners, bedrijven en instanties van Zeist te blijven verbeteren. Dat doen we samen en daarbij richten we ons op onze klant. Sterker nog, we vertrekken vanuit de klant. In onze organisatie vormen we op een eigentijdse manier de schakel tussen politiek en burger.

Team ruimtelijke ontwikkeling
De opdrachtgever voor deze opdracht is de manager van Team Ruimtelijke ontwikkeling. Bij de uitvoer van de opdracht werk je samen met de collega’s van diverse afdelingen zoals Informatievoorziening, Ruimtelijke Ontwikkeling en Inkoop.

Functie eisen

  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider op het gebied van informatievoorziening;
  • Aantoonbare kennis van de omgevingswet;

Wensen

  • Aantoonbare werkervaring met de implementatie van Omgevingswetsoftware (30 punten);
  • Afgeronde opleiding NEVI of Conducto (35 punten);
  • Aantoonbare werkervaring met het (Europees) aanbesteden van Software bij gemeenten (25 punten);
  • Aantoonbare werkervaring met de methodiek Projectmatig creëren (10 punten).

Competenties

  • Door je natuurlijke enthousiasme weet je mensen aan je te binden;
  • Je bent resultaatgericht.;
  • Je kunt makkelijk schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau;
  • Je bent communicatief sterk;
  • Je bent analytisch en samenwerkingsgericht;
  • Je hebt een hands-on mentaliteit;
  • Je kunt complexe zaken eenvoudig verwoorden.

Extra info

Opties verlenging: 4 maal 6 maand(en)

Uren per week: 16-24 uur

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr
Is hybride werken mogelijk: ja

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 4 november 2024 van 14.30 tot 17.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 1 november 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Locatie

Zeist

Publicatiedatum

12.10.2024

Publicatie eindigt

15.10.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!