Business Analist

Nieuw

Functie omschrijving

SURF is begonnen met het bedenken van innovatieve manieren om gespecialiseerde ondersteuning te organiseren voor traditionele en opkomende R&E-communities (Research & Engagement) met kennis en expertise in netwerkinfrastructuur. Door communities en groepen structureel te betrekken, creëren we unieke waardeproposities in het ecosysteem. Dit gaat van het aangaan van partnerschappen tot het opzetten en onboarden van projecten bij SURF. Dit geeft ook de mogelijkheid om toekomstige expertise, vaardigheden en kennis samen met communities op te bouwen, bijvoorbeeld NIKHEF, MARIN Cables, de Nederlandse marine, CERN, ASTRON, NSO KNMI, etc.
Dit initiatief heeft als doel om de expertise en diensten die het SURF Network biedt systematisch dichter bij eindgebruikers te brengen. Een van de belangrijkste doelen van de SURF Network-strategie is om proactief de uitdagingen aan te pakken die zich voordoen in het Nederlandse onderzoek. Dit houdt in dat de lange termijn vereisten voor onderzoek worden beoordeeld. Er is inspanning nodig om strategische dialogen op te zetten, toekomstige vereisten en behoeften van de R&E-community (Research & Community) te begrijpen en als contactpersoon te fungeren om nationale en internationale beleidsinspanningen te beïnvloeden en te benutten.
Een aantal voorbeelden van de onderzoekstrajecten:

  • Hoe vaak moet SURF een behoefte analyse uitvoeren voor onderzoekers?
  • Hoe moet SURF de lange termijn vereisten/behoeften voor onderzoekers en onderzoeks gemeenschappen vastleggen?
  • Moet dit een structurele inspanning worden bij SURF?
  • Hoe evolueren toekomstige use cases?
  • Waar moet SURF de komende 5-10 jaar prioriteit aan geven?

Dit is een kortlopend project gericht op het verzamelen van vereisten voor toekomstig Nederlands onderzoek, met name met betrekking tot het gebruik van de SURF-netwerkinfrastructuur. De output van dit project zal een rapport zijn met een gedetailleerde beschrijving van de vereisten en behoeften. Dit rapport zal worden gebruikt om experimenten voor technologiebeoordeling te ontwerpen en een netwerkinnovatieportfolio op te zetten voor het netwerk. Dit zal SURF in staat stellen om systematisch te reageren op opkomende vereisten en behoeften in het R&E-ecosysteem en de ambitie en strategie van SURF te ondersteunen.

Functie eisen

  • Aantoonbare ervaring als business analist / onderzoeker.
  • Sterke schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden.
  • Goede beheersing van de Engelse taal is een must.
  • Analytisch denkvermogen.
  • Ervaring in strategische planning.
  • Ervaring binnen het R&E-ecosysteem (Research & Engagement) is gewenst.

Extra info

Startdatum: 01-11-2024
Einddatum: 01-05-2025
Optie tot verlengen: Nee
Aantal uur per week: 20-40 uur
Locatie: Amsterdam, Utrecht, Hybride
De gesprekken worden ingepland in de week van 28 oktober. Let op! De gesprekken zullen in het Engels zijn. Goede beheersing van de Engelse taal is een must!

Let op! Mocht het zo zijn dat er eerder een geschikte kandidaat wordt gevonden dan zal de aanvraag eerder sluiten

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

11.10.2024

Publicatie eindigt

15.10.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!