Juridisch adviseur omgevingsplan 2025

Nieuw

Functie omschrijving

De gemeente Olst-Wijhe werkt aan een nieuw omgevingsplan. Een eerste basis voor dit plan staat inmiddels in de steigers. We zoeken een juridisch adviseur die ons helpt om het plan weer stappen verder te brengen.

Als juridisch adviseur lever je een bijdrage aan het opbouwen van het nieuwe omgevingsplan van de gemeente Olst-Wijhe. Samen met collega’s maak je nieuwe, uniforme planregels. Daarbij zorg je ervoor dat regels helder, consistent, toetsbaar en uitvoerbaar zijn. Ook annoteer je regels op de juiste manier. Je zorgt voor de benodigde toelichting en motivering bij het plan en besluit(en). Bij nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen denk je met collega's mee over de juiste procedure en de inpassing in het omgevingsplan. Olst-Wijhe gaat samen met de gemeenten Deventer en Raalte aan een deel van het omgevingsplan werken. Je gaat daar als adviseur ook een rol in vervullen.

De opdrachtgever(s)

Olst-Wijhe is een prachtige gemeente aan de IJssel tussen de Hanzesteden Zwolle en Deventer. Onze gemeente telt ruim 18.000 inwoners en bestaat uit 12 kernen en buurtschappen. Olst-Wijhe ligt in Salland: een uniek (natuur)gebied tussen de rivier de IJssel en het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.

Olst-Wijhe kent een actieve samenleving. Inwoners denken graag met ons mee én bedenken zelf allerlei ideeën om Olst-Wijhe nog een stukje mooier te maken. Daar geven zij zelf of samen met ons handen en voeten aan. Er is een bloeiend verenigingsleven en met elkaar zetten we onze schouders onder elke uitdaging. Wil jij hier je steentje aan bijdragen?

Functie eisen

  • Een aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal hbo bacheler niveau;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als juridisch adviseur op het gebied van Omgevingswet en omgevingsplan binnen een gemeentelijke instelling;
  • Beschikbaar per 1 januari 2025 voor 24 tot 36 uur per week inclusief eventuele verleningsopties.

Wensen: (weging, totaal 100 punten)

  • Een aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal wo master niveau in een juridische richting of Staats-en Bestuursrecht (10 punten);
  • Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als juridisch adviseur op het gebied van Omgevingswet en omgevingsplan binnen een gemeentelijke organisatie (40 punten);
  • Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring met het analyseren en harmoniseren van regelgeving (omschrijf duidelijk in het cv) (30 punten);
  • Minstens 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met projecten die verband houden met de omgevingswet binnen een gemeente (20 punten).

Competenties

  • Analytisch vermogen
  • Mondeling communicatie;
  • Schriftelijke communicatie;
  • Samenwerken;
  • Stressbestendigheid
  • Politieke sensitiviteit.

Extra info

Startdatum: 01-01-2025
Einddatum: 01-01-2026
Optie tot verlengen: 2 maal 6 maand(en)
Aantal uur per week: 24-36 uur
Is hybride werken mogelijk: Ja
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg.

De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op woensdag 23 oktober 2024 vanaf 13:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 22 oktober 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Locatie

Wijhe

Publicatiedatum

11.10.2024

Publicatie eindigt

18.10.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!