Communicatieadviseur energietransitie

Nieuw

Functie omschrijving

Als communicatieadviseur kom je te werken bij het team Communicatie binnen de eenheid Bestuurs- en concernzaken.

Je gaat aan de slag voor het programma Nieuwe Energie Overijssel (NEO). NEO werkt hard om de doelen van het Klimaatakkoord te bereiken. Wij verbinden en versterken initiatieven die bijdragen aan de Energietransitie in Overijssel. Dit doen wij samen met onze partners, onder meer in de Werkplaatsen in Twente en West-Overijssel.

Wij werken samen met gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties aan de overgang naar nieuwe energie: een betrouwbare energievoorziening waarbij nauwelijks nog CO2 vrijkomt. Dat betekent dat we werken aan meer duurzame energie-opwek, door bijvoorbeeld de productie van groen gas en waterstof te stimuleren. We werken aan aanpassing van het energienetwerk door innovatieve projecten van ondernemers te ondersteunen. En we stellen een energievisie op die de ontwikkeling voor de lange termijn schetst. Ook helpen we maatschappelijke organisaties en bedrijven om minder energie te gebruiken en aardgasvrij te worden.

We geven ondersteuning aan verschillende doelgroepen om de omslag naar duurzame energie te maken. Het is jouw uitdaging om dat aanbod bij die doelgroepen onder de aandacht te brengen, aantrekkelijk te presenteren en het vertrouwen te winnen. Met onze communicatie zetten we doelgroepen aan tot actie.

Er ligt hiervoor een communicatiestrategie en jij vertaalt dit naar aantrekkelijke content, campagnes en meer.

Je werkt o.a. samen met een senior communicatieadviseur, een medewerker en een stagiaire. Natuurlijk werk je ook nauw samen met de collega’s die aan de uitvoering werken. In totaal werken ongeveer 30 mensen in het programma Nieuwe Energie.

Je zorgt voor de communicatie die bijdraagt aan het bereik en de communicatiedoelen van NEO. De contentstrategie is er op gericht dilemma’s in de energietransitie bespreekbaar te maken en de energietransitie voor onze doelgroepen zo concreet mogelijk te maken. Meer specifiek zorg je voor communicatie rond de ontzorgingsprogramma’s Maatschappelijk Vastgoed en MKB (zie nieuweenergieoverijssel.nl). Hierbij is het belangrijk dat de doelgroep het ondersteuningsaanbod vanuit beide ontzorgingsprogramma’s weet te vinden. Je bent sparringpartner van de inhoudelijke collega’s.

Verantwoordelijkheden:

  • Je geeft invulling aan de communicatiestrategie zoals deze is opgesteld;
  • Geeft gevraagd en ongevraagd communicatieadvies;
  • Komt met ideeën en geeft daar ook invulling aan;
  • Je bent sparringpartner voor de inhoudelijke collega’s.

De opdrachtgever(s)

Algemene beschrijving:
Werken bij Overijssel
Overijssel is een prachtige provincie om te wonen, te werken en te recreëren. Met elkaar maken we Overijssel iedere dag leefbaarder, mooier, veiliger en beter bereikbaar. De provincie werkt samen met gemeenten, waterschappen, het Rijk, ondernemers en maatschappelijke instanties. Samen zetten we ons in voor de toekomst van onze provincie.

Beschrijving Bestuurs-en Concerntaken
Je gaat aan de slag bij de eenheid Bestuurs- en Concernzaken (BC). één van de acht eenheden binnen provincie Overijssel. De afdeling is de verbindende schakel tussen bestuur, organisatie, partners en de inwoners van Overijssel. Samen met jouw collega’s draag je het profiel van de provincie Overijssel uit naar de buitenwereld. Een provincie met een eigentijds bestuur, die werkt aan een krachtige economie in een prettige en veilige leefomgeving.
De afdeling bestaat uit de volgende teams: Leiding, Bestuur, Concerncontrol en advies, Communicatie, Kabinet, Strategie.

Functie eisen

  • De kandidaat is akkoord met detachering
  • Aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Marketing of Communicatie;
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als Communicatieadviseur binnen een overheidsinstelling;
  • Aantoonbare werkervaring met het thema energietransititie.

Wensen: (weging, totaal 100 punten)

  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als Communicatieadviseur binnen het vakgebied energie binnen een Provincie of gemeente (40 punten);
  • Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar in het bedenken organiseren en aansturen van contentproducties en campagnes (maak dit duidelijk aantoonbaar met een voorbeeld (20 punten);
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het zelfstandig opstellen van een Communicatieplan met behulp van Factor C (maak dit duidelijk aantoonbaar in het cv met het beschrijven van 2 opdrachten (40 punten);

Competenties

  • Adviesvaardig;
  • Stressbesteding;
  • Flexibel;
  • Omgevingsbewustzijn;

Extra info

Startdatum: 15-11-2024
Einddatum: 31-01-2025
Optie tot verlengen Ja, tot 31-03-2025
Aantal uur per week: 24-36 uur
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg
Is hybride werken mogelijk: ja
Standplaats: Zwolle


De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op vrijdag 25 oktober 2024 van 09.00 uur tot 11.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 24 oktober 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht

Locatie

Zwolle

Publicatiedatum

11.10.2024

Publicatie eindigt

18.10.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!