Inzet adviseur / projectsecretaris Lith-Bokhoven

Nieuw

Functie omschrijving

Waterschap Aa en Maas

Wij werken 24 uur per dag met water. Dat doen we voor zo’n 778.000 inwoners en bedrijven en de natuur in het oosten van Brabant. Dagelijks onderhouden en inspecteren wij dijken, zuiveren wij 300 miljoen liter water en zorgen we voor veilig, voldoende en schoon water. Onze hoogste prioriteit is om bij te dragen aan de veiligheid, gezondheid en het welzijn van de inwoners in deze regio. Bovendien staan wij voor innovatief en duurzaam waterbeheer. Dit doen wij voor nu en later, zodat ook onze kinderen en kleinkinderen hier de vruchten van kunnen plukken.

Het werkgebied van Aa en Maas ligt in het oostelijk deel van de provincie Noord-Brabant en heeft een omvang van ruim 161.000 hectare en ligt in meerdere gemeenten: ‘s-Hertogenbosch, Oss, Helmond, Meierijstad, Heusden, Maashorst, Deurne, Gemert-Bakel, Bernheze, Land van Cuijk, Laarbeek, Someren, Asten, Boekel, St. Michielsgestel, Geldrop-Mierlo, Waalwijk, Vught, Nuenen. In de gemeenten Waalwijk, Vught, Nuenen en Heeze-Leende beheert Aa en Maas een aantal onbewoonde gebieden, zoals natuur- of landbouwgronden.

Bij dit waterbeheer laten wij ons continu leiden door onze missie: “Het ontwikkelen, beheren en in stand houden van gezonde, robuuste en veerkrachtige watersystemen, die ruimte bieden aan een duurzaam gebruik voor mens, dier en plant in het gebied, waarbij de veiligheid is gewaarborgd en met oog voor economische aspecten”.

Vanuit onze missie hebben we de volgende hoofdtaken:

Veilig water, burgers en bedrijven bieden we veiligheid tegen overstromingen door de dijken goed te beheren. Ook onderhouden wij beken, weteringen en sloten om wateroverlast te voorkomen.

Voldoende water, wij zorgen voor voldoende water voor de land- en tuinbouw én natuurgebieden.

Schoon water, voor 778.000 inwoners en bedrijven maken wij het afvalwater weer schoon. Ook controleren wij de waterkwaliteit van recreatieplassen. Bovendien zorgen wij dat beken, sloten en weteringen schoon zijn.

Het klimaat verandert. Dat betekent dat het water in de Maas in de toekomst steeds vaker erg hoog staat. De dijken moeten daarom voldoen aan de waterveiligheidseisen voor het beschermen van de inwoners en de economische waarden in het achterland. De normen voor waterveiligheid zijn in 2017 vastgelegd in de Waterwet. De dijk tussen Lith en Bokhoven is na Meanderende Maas en Cuijk Ravenstein het derde grote traject langs de Maas dat verbeterd moet worden in het kader van het Hoogwaterbeschermingsprogramma.

Het projectgebied Lith-Bokhoven heeft een lengte van ongeveer 23 km en ligt aan de zuidzijde van de Maas vanaf de sluis Lith tot aan Bokhoven net ten oosten van Den Bosch. Het is een is een zeer gevarieerd traject met uitdagende vraagstukken en meerdere opgaven/ontwikkelingen in de directe nabijheid. Om die reden werken waterschap Aa en Maas, gemeente Oss, gemeente ‘s-Hertogenbosch en de provincie Noord-Brabant als partners samen. De verkenningsfase loopt. De projectorganisatie is stabiel en het advies- en ingenieursbureau is geselecteerd. Op dit moment zijn de mogelijke alternatieven in ontwikkeling. Daarbij werken we ook samen met bewoners en ondernemers uit het plangebied. Binnen de staande projectorganisatie dient de rol van adviseur/ projectsecretaris formeel opnieuw ingevuld te worden. Hierbij is sprake van een voorkeurskandidaat. Het betreft een inzet van gemiddeld 16 uur per week. Startdatum is 15 november 2024.

Omschrijving kandidaat

Binnen het project Lith-Bokhoven gaan we de rol van adviseur/ projectsecretaris opnieuw invullen. De inschatting is dat het om gemiddeld om 16 uur per week gaat. In deze rol ben je gedurende de verkenning een allround ondersteuner van het IPM-team. Je ondersteunt waardoor de IPM-teamleden zich kunnen richten op hun kerntaken en efficiënt (tijd en geld) werken.

De projectmanager ondersteun je bij de totstandkoming van de stukken voor de besluitvorming en de organisatie van deze bijeenkomsten. Daarbij valt te denken aan (eind)redactie, maken van presentaties en verslaglegging. De omgevingsmanager ondersteun je bij de nieuwsbrieven, website en excursies en werkbezoeken. De managerprojectbeheersing ondersteun je bij het proces rond het reviewen van de verschillende documenten die door het advies- en ingenieursbureau worden opgeleverd. Daarnaast zijn diverse andere activiteiten te verwachten.



Profielschets

Je hebt een afgeronde opleiding op HBO of WO niveau in het ruimtelijke domein. Daarnaast heb je enige werkervaring in de rol van adviseur/ projectsecretaris in dijkversterkingen/ rivierprojecten. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal zowel schriftelijk als mondeling. Binnen het projectteam is een samenwerkingsgerichte cultuur. Deze houding verwachten we ook van jou. Binnen de gemaakte afspraken opereer je zelfstandig en stem je af met de verschillende teamleden en het advies- en ingenieursbureau. Hierbij is het belangrijk om je te kunnen verplaatsen in de rol van de andere teamleden. Zorgvuldig en navolgbaar werken is belangrijk ook in jouw rol. Dit komt in uitdrukking in het vastleggen van duidelijke afspraken, heldere en prettig leesbare notities en efficiënte communicatie. Het project kent pieken en dalen en dat vraagt dat je flexibel en stressbestendig bent.

Functie eisen

  • De kandidaat is beschikbaar per 15-11-2024 voor gemiddeld 16 uur per week waarvan u minimaal op de maandag fysiek aanwezig moet kunnen zijn.
  • De kandidaat beschikt over een aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau, op het gebied van het ruimtelijke domein. Dit blijkt uit het meegestuurde CV.
  • De kandidaat beschikt over minimaal 1 jaar werkervaring en heeft binnen die periode (gedeeltelijk) gewerkt bij of samen met één of meerdere van de volgende publieke organisaties: Rijkswaterstaat, Waterschap, Provincie en/of Gemeente. Dit blijkt uit het meegestuurde CV.
  • De kandidaat beschikt over aantoonbare ervaring met SharePoint en Microsoft Office. Dit blijkt uit het cv.
  • De kandidaat beschikt over aantoonbare ervaring in de rol van adviseur/ projectsecretaris bij een HWBP project met een IPM team. Dit blijkt uit het cv.

Competenties

  • In staat om van hoofd- en bijzaken te scheiden.
  • In staat om planmatig en consistent te werken.
  • In staat om tijdig knelpunten te signaleren en proactief op te pakken.
  • Communicatief goed wat blijkt uit een goede schrijfvaardigheid en heldere beeldtaal.

Extra info

  • Van 15-11-2024 t/m 15-11-2025
  • Optie verlenging: 3 x 12 maanden
  • Standplaats: ‘s-Hertogenbosch

De gesprekken vinden plaats op 11 november 2024 op het hoofdkantoor van waterschap Aa en Maas te ‘s-Hertogenbosch. Gezien de planning is het slechts in uitzonderlijke gevallen mogelijk hiervan af te wijken.

Toelichting op rooster: Verplichte dagen waarop kandidaat beschikbaar moet zijn: maandag en donderdag. Gemiddeld 16 uur per week waarvan de aanwezigheid op projectlocatie N-gebouw aan de Brabantlaan te ‘s-Hertogenbosch op de maandag verplicht is. Aangevuld met de donderdag afhankelijk van de benodigde inzet. Het daadwerkelijke aantal uren per week kan verschillen. In overleg kan er beperkt worden thuisgewerkt.

Locatie

's-Hertogenbosch

Publicatiedatum

11.10.2024

Publicatie eindigt

01.11.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!