Vergunningverlener Bouwen

Nieuw

Functie omschrijving

Het team Vergunningen en Leefomgeving van de afdeling Publieke Dienstverlening is op zoek naar een Vergunningverlener Bouwen voor 32-36 uur per week. Het betreft een functie voor de duur van 1 jaar met kans op een contract voor onbepaalde tijd. Ben jij op zoek naar een zelfstandige en afwisselende functie? En wil je daarnaast werken in een dynamische omgeving? Dan is dit jouw ideale nieuwe baan!

Werkzaamheden

Als Vergunningverlener Bouwen behandel je (aan)vragen en meldingen op basis van de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb).
Je verstrekt informatie over de activiteiten op grond de wettelijke regelgeving en het gemeentelijk beleid. Binnen het team ben je op dat gebied ook een vraagbaak. Je behandelt zelfstandig omgevingsvergunningaanvragen (omgevingsplanactiviteit bouwwerken/ruimtelijk bouwen) en bouwmeldingen. Je toetst bouwplannen op ontvankelijkheid, legt plannen voor aan de welstandscommissie en toetst aan het omgevingsplan. Daarnaast handel je sloop- en asbestmeldingen af.

De opdrachtgever(s)

Binnen Publieke Dienstverlening zorgen we dat contacten met inwoners, ondernemers, instellingen, bezoekers en partners soepel verlopen. De omgang door onze medewerkers is uitstekend en de afhandeltermijnen zijn kort. Een goede omgang betekent deskundig, duidelijk, vriendelijk, snel en meedenkend zijn.

Het team
Je wordt onderdeel van ons Team Vergunningen en Leefomgeving van Publieke Dienstverlening. Ons team bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste collega’s, met verschillende verantwoordelijkheden en specialisaties. Wij zijn een hecht team, successen vieren we samen en wanneer iemand hulp nodig heeft, staan we voor elkaar klaar. Samen zorgen wij ervoor dat er veel werk verzet wordt, want het is druk bij ons op de afdeling. Ondanks die drukte stellen wij een goede dienstverlening richting onze inwoners en bedrijven als prioriteit.

Omschrijving kandidaat

Je bent iemand die graag in verbinding staat met initiatiefnemers, je beschikt dus over goede contactuele en communicatieve vaardigheden. Je bent resultaatgericht en dienstverlenend omdat je altijd rekening houdt met individuele en collectieve belangen en met de bestaande wet- en regelgeving. Daarnaast ben je nauwkeurig in je werk en kun je een initiatiefnemer van een goed en integraal advies voorzien.
Je werkt volgens de regels en procedures, maar je gebruikt je gezonde verstand. Je hebt er zin in, bent proactief en hebt een energieke houding.

Functie eisen

• De kandidaat gaat akkoord met detachering
• HBO werk- en denkniveau;
• Vakinhoudelijke opleiding (bijvoorbeeld: rechten, bouwkunde, planologie of stedenbouw);
• Ervaring met vergunningverlening, het afhandelen van (sloop) meldingen en sloopvergunningen en het toetsen van bouwplannen het omgevingsplan;
• Kennis van vergunning vrij bouwen en basiskennis van de Wkb;

Extra info

Startdatum: 01-11-2024
Einddatum: 31-10-2025
Optie tot verlengen: Nee
Aantal uur per week: 32-36 uur
Gesprekken zullen plaatsvinden op 22 oktober en/of 23 oktober

Locatie

Leeuwarden

Publicatiedatum

09.10.2024

Publicatie eindigt

13.10.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!