Communicatiemedewerker FutureBEEing

Nieuw

Functie omschrijving

Als communicatiemedewerker lever jij jouw bijdrage aan het succes van het project. Op basis van het communicatieplan en het stakeholderplan pak je de uitvoering ervan op. Jij draagt bij aan het verspreiden van projectresultaten. Denk aan het bekendmaken van ter zake doende informatie via onder meer social media, het onderhoud van de website, de nieuwsbrief, het (mede) organiseren van kleinere en grote evenementen. De uitvoering van de participatie met de stakeholders ligt bij Saxion Hogeschool. De communicatie over het participatieproces is een aparte rol die door communicatiemedewerker wordt uitgevoerd. Tenslotte zorg je ervoor dat alle communicatieactiviteiten voldoen aan de richtlijnen die vanuit Interreg A zijn voorgeschreven.

Werkzaamheden

Als communicatiemedewerker ben jij het eerste aanspreekpunt voor de collega’s van het project. Jij zorgt ervoor dat de plannen die er zijn en, na afstemming, de ideeën die jij hebt succesvol worden uitgevoerd. Daarbij kan je sparren met je communicatiecollega’s binnen Team Communicatie.

De opdrachtgever(s)

Overijssel is een prachtige provincie om te wonen, te werken en te recreëren. Met elkaar maken we Overijssel iedere dag leefbaarder, mooier, veiliger en beter bereikbaar. De provincie werkt samen met gemeenten, waterschappen, het Rijk, ondernemers en maatschappelijke instanties. Samen zetten we ons in voor de toekomst van onze provincie.

Situatieschets organisatie
Vanuit team Communicatie van provincie Overijssel ga je aan de slag voor het Europese Interreg project FutureBEEing. Dit project is onderdeel van de eenheid Ruimte en Bereikbaarheid. FutureBEEing richt zich op de transformatie van bestaande woonwijken naar duurzame leefomgevingen in Nederland en Duitsland.

Situatieschets project
FutureBEEing streeft naar de transformatie van bestaande woonwijken naar duurzame leefomgevingen. Als communicatie-medewerker ga je in nauwe samenwerking met de projectleider, de projectsecretaris van het project FutureBEEing en de projectondersteuner van de Nederlandse en Duitse partners aan de slag. In samenwerking met het team werk je aan (de uitvoering van) een effectieve communicatieaanpak. Je bent actief bezig met het informeren en betrekken van vijf belangrijke stakeholdergroepen: gemeenten, netwerkbeheerders, woningeigenaren en bewoners, organisaties die wijktransities bevorderen en leveranciers. Je voert je opdracht uit vanuit Team Communicatie voor het project FutureBEEing.

Functie eisen

  • De kandidaat is akkoord met detachering
  • Aantoonbaar afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als communicatiemedewerker bij een overheidsorganisatie in de afgelopen 6 jaar;
  • Aantoonbare ervaring in het samenwerken met verschillende projectpartners in een internationale context;
  • Beschikbaar uiterlijk per 1 november 2024.

Wensen: (weging, totaal 100 punten)

  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als communicatiemedewerker op het gebied van ruimtelijke ordening in de afgelopen 6 jaar; (20 punten)
  • Aantoonbare werkervaring als communicatiemedewerker met uitvoering van Europese projecten (beschrijf dit duidelijk in het cv); (20 punten)
  • Beschrijf in het cv beknopt 2 opdrachten die u eerder heeft uitgevoerd die vergelijkbaar zijn met deze opdracht. Beschrijf per genoemde opdracht op welke manier de opdracht vergelijkbaar is met deze opdracht, uw verantwoordelijkheden, het door u behaalde resultaat en de door u verrichte werkzaamheden; (20 punten)
  • Aantoonbare werkervaring met de Engelse - en Duitse taal in woord en geschrift; (15 punten)
  • Motiveer beknopt in het cv waarom u deze opdracht graag wilt doen en welke aspecten deze opdracht aantrekkelijk voor u maken; (15 punten)
  • Aantoonbaar afgeronde hbo bachelor opleiding in de richting communicatie. (10 punten).

Competenties

  • Resultaatgericht;
  • Creativiteit / hands-on;
  • Effectief relatiebeheer / netwerker;
  • Flexibiliteit en aanpassingsvermogen.

Extra info

Startdatum: Z.S.M.
Einddatum: 31-12-2027
Optie tot verlengen: Nee
Aantal uur per week: 11 uur
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr
Is hybride werken mogelijk: ja
Standplaats: Zwolle


De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op vrijdag 18 oktober 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 17 oktober 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Locatie

Zwolle

Publicatiedatum

06.10.2024

Publicatie eindigt

13.10.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!