Woonbegeleider Oekrainse ontheemden

Nieuw

Functie omschrijving

We zijn op zoek naar een betrokken en empathische woonbegeleider voor het ondersteunen van Oekraïense vluchtelingen. In deze rol bied je praktische en sociale begeleiding bij huisvesting, helpt met integratie in de Nederlandse samenleving, en zorgt voor een veilige en ondersteunende woonomgeving.

Je werkt nauw samen met andere hulpverleners en instanties, biedt persoonlijke aandacht aan bewoners en helpt hen bij het vinden van de juiste voorzieningen. Ervaring met vluchtelingen, kennis van Oekraïense cultuur, en een oplossingsgerichte houding zijn een pluspunt.

Werkzaamheden

Dagelijkse ondersteuning en begeleiding
De woonbegeleider helpt bewoners met praktische zaken, zoals wegwijs maken in de opvanglocatie, het helpen met het aanvragen van documenten en voorzieningen, en ondersteuning bieden bij alledaagse behoeften.


Vertrouwenspersoon en aanspreekpunt
De woonbegeleider fungeert als eerste aanspreekpunt voor bewoners, zowel voor vragen als voor persoonlijke of praktische problemen. Ze bieden een luisterend oor en verwijzen door naar hulpdiensten indien nodig.


Stimuleren van integratie
Ondersteunen van bewoners bij hun integratie in de lokale gemeenschap, zoals onderwijs, kennis van Nederlandse cultuur en gebruiken, en begeleiding naar werk, of vrijwilligerswerk.

Crisisinterventie en conflictbemiddeling
De woonbegeleider zorgt voor een rustige en veilige sfeer binnen de opvang. In het geval van conflicten of crisissituaties intervenieert de begeleider en zorgt voor bemiddeling of passende oplossingen.

Onderhouden van het huishoudelijk reglement
Toezien op het naleven van de huisregels, en deze op een duidelijke, respectvolle manier communiceren. Bij overtredingen optreden volgens de opgestelde procedures.

Functie eisen

  • De kandidaat is per 01-11-2024 inzetbaar tot en met 1-11-2025 2025 voor 24 uur per week.
  • Ervaring met de doelgroep en of ervaring als woonbegeleider en of het ondersteunen van kwetsbare gemeenschappen.
  • Afgeronde relevante MBO niveau 3 of 4 / HBO

Wensen

  • Een opleiding MBO niveau 3 4 / HBO begeleider in de maatschappelijke dienstverlening of vergelijkbaar.
  • Werkervaring in opvanglocaties voor vluchtelingen, asielzoekers of maatschappelijke opvang. Werken met diverse culturele achtergronden, inclusief ervaring in interculturele communicatie.
  • Communicatief vaardig, organisatie talent en accuraat.

Competenties

De kandidaat wordt getoetst op zijn/haar persoonlijkheid in verband met de teamsamenstelling en er wordt gekeken naar de kennis en kunde van de kandidaat.

Extra info

  • Standplaats: Harlingen
  • Startdatum: 01-11-2024
  • Einddatum: 01-01-2025
  • Optie tot verlenging: Ja
  • Uren per week: 24

Locatie

Harlingen

Publicatiedatum

04.10.2024

Publicatie eindigt

11.10.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!