Senior beleidsadviseur Team Leren

Nieuw

Functie omschrijving

Als beleidsadviseur bij Team Leren druk jij jouw stempel op onderwijs en kinderopvang in Enschede en heb je in het bijzonder oog voor kansengelijkheid! Want deze opgave is een belangrijk onderdeel van alles wat we binnen het sociaal domein doen in Enschede. Jouw ideeën beïnvloeden de besluitvorming en de besteding van onder andere het onderwijsachterstandenbudget. Een baan met impact!

De top 3 van deze baan

  1. Dit is waarom je als senior beleidsadviseur van je werk houdt:
  2. Alle informatie op het beleidsterrein onderwijs komt bij je team samen: onderzoeken, wetgeving en vooral signalen van collega’s in het veld. Daardoor zijn jullie hèt aanspreekpunt en rekent de wethouder op jullie. Je krijgt alle ruimte om met voorstellen te komen en hierover te adviseren.
  3. Collega’s komen bij je sparren over uiteenlopende onderwerpen. Je zult merken dat het thema onderwijs nauw verweven is met allerlei andere onderwerpen in het sociale domein.

Daarom is onze gemeente de plek voor jou
In onze grote gemeente gáát het ergens om! Of het nu gaat om de bouw van vijf nieuwe scholen, de aanpak van mensenhandel, de ontwikkeling van armoedebeleid of de opzet van jeugdhulp: jij en je collega-beleidsadviseurs dragen binnen het sociaal domein bij aan een effectieve besteding van in totaal € 350 miljoen. In alles wat we doen staan drie cruciale thema’s centraal: bestaanszekerheid, kansengelijkheid en gezond leven. Daarbij – en ook dát kenmerkt Enschede – focussen we op de menselijke maat. Uitgaande van de wet- en regelgeving houden we continu voor ogen hoe we onze jeugd, ouders en betrokken organisaties optimaal kunnen ondersteunen. Daar heb jij dus direct invloed op!

Werkzaamheden

  • onderhoud je diverse contacten, zoals met collega’s van verschillende afdelingen en partners in de stad, afhankelijk van jouw specifieke beleidsterrein. Dit zijn in geval van het team Leren primair de partners in de kinderopvang en het basisonderwijs, maar bijvoorbeeld ook de wijkteams, GGD, bibliotheek en welzijnsorganisaties;
  • kijk je over de schutting van jouw team, om verbindingen te leggen met de opgaven waarvoor jij aan de lat staat.
  • ontwikkel je op basis van al deze input beleid en bedenk je creatieve oplossingen;
  • heb je volop afwisseling: je neemt actief deel aan overleggen én werkt achter je bureau beleidsvoorstellen en -adviezen uit;
  • schrijf je uitvoeringsprogramma’s en bewaak je budgetten, waarbij je nauwkeurig beleidsdoelen vertaalt naar praktische stappen en acties;
  • beantwoord je vragen vanuit de gemeenteraad en het college van B en W;
  • heb je invloed op operationeel en tactisch niveau, zowel op de korte en lange termijn.

De opdrachtgever(s)

Maak kennis met je toekomstige collega’s
Wil je weten hoe het is om bij de gemeente Enschede te werken? Bekijk de verhalen van je toekomstige collega’s.

Hier ga je werken
De grootste opgaven van de stad liggen in het aantrekken en vasthouden van talent, duurzaamheid en de participatie van inwoners zonder werk of met een zorgvraag. Vergroten van Bestaanszekerheid, Positieve gezondheid en Kansengelijkheid van, met en voor inwoners vormen de drie hoofddoelen van ons Sociaal beleid. Enschede loopt vaak voorop bij ontwikkelingen in het sociaal domein. Binnen dat takenpakket hebben we professionals nodig die met ons durven te vernieuwen. Die durven te innoveren binnen – en buiten – het sociaal domein. Dat vraagt wat van ons als organisatie, maar ook van de professionals die bij en met ons werken. Binnen de organisatie werken we volgens de volgende waarden: vertrouwen, verbinden, vrij zijn en voorbeeld geven. We zetten daarbij vol in op persoonlijke ontwikkeling. Bekijk ook ons coalitieakkoord voor een goed beeld van onze ambities voor de stad!

Jouw team
Je komt te werken in een klein team met enthousiaste beleidsadviseurs. Je toekomstige collega’s verschillen in hun ervaring en achtergrond; er is een mix van ervaring in de uitvoering en ervaring op andere beleidsterreinen. Met elkaar werken we aan het versterken van de toekomstkansen van kinderen in Enschede.

Omschrijving kandidaat

Als eerste vinden we het belangrijk dat je een verbinder bent, bij wie het teambelang altijd voorop staat, en je toont ook leiderschap. Ook weet jij je teamleden actief te betrekken en geef je ze de vrijheid om uitstekend hun werk te kunnen doen. Je hebt sterke coördinerende en coachende vaardigheden die van grote waarde zijn voor zowel medior als junior collega’s binnen ons team. Je hebt een strategische aanpak en neemt uitstekend je eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast ben je besluitvaardig en weet je overstijgend te denken en te handelen. Ook weet jij als senior goed structuur binnen een team aan te brengen en ben je goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Functie eisen

  • De kandidaat is akkoord met detachering
  • Kandidaat heeft een afgeronde WO opleiding of academisch denk- en werkniveau;
  • Kandidaat heeft ruime ervaring (min. 3 jaar) als beleidsadviseur en met politiek-bestuurlijke processen.

Wensen:

  • Kandidaat heeft ruime ervaring als beleidsadviseur en met politiek-bestuurlijke processen.
  • Kandidaat heeft ruime ervaring als beleidsadviseur en met politiek-bestuurlijke processen, bij een gemeente.
  • Kandidaat heeft goede inhoudelijke kennis van en ruime ervaring binnen de werkveld Leren. (kinderopvang en het basisonderwijs, wijkteams, GGD, bibliotheek en welzijnsorganisaties)
  • Kandidaat heeft een motivatie die voldoende ingaat op de eisen en wensen opgenomen in het CV.

Extra info

Startdatum: 28-10-2024
Einddatum: 30-06-2025
Optie tot verlengen: 1 x 1 jaar
Aantal uur per week: 32-36 uur
Hybride werken is in overleg bespreekbaar
De selectiegesprekken vinden plaats op woensdag 23 oktober 8:30 tot 12 uur

Locatie

Enschede

Publicatiedatum

04.10.2024

Publicatie eindigt

11.10.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!