Enterprise Architect

Nieuw

Functie omschrijving

EDSN is een snel groeiende organisatie. Bij EDSN draag jij bij aan de verduurzaming van Nederland. Elke dag. Sámen met onze partners in de energiesector. Met jouw kennis draag  jij bij aan een duurzame marktfacilitering. Wij hebben flinke ambities, daarom zijn we op zoek naar jou!

Werk vol energie

In de rol van Enterprise Architect voor ons Data Delen domein vervul je de brugfunctie tussen de stakeholders en solution architecten. Je bent volwaardig lid van het team Enterprise architecten.

Ten behoeve van ons Data Delen landschap zoeken wij een architect die helpt om onze ambitie op het gebied van de energietransitie waar te maken. We geloven dat data essentieel is om mogelijkheden te herkennen en waar te maken.

Ontwikkelingen op het gebied van energietransitie, data en IT leiden ertoe dat nieuwe business behoeftes op het gebied van marktfacilitering en data-uitwisseling steeds sneller ontstaan. Dit vereist een wendbaar IT-landschap en wendbare keten, waarbij rekening wordt gehouden met de relevante strategische context en middellange termijn business doelstellingen.

Als Enterprise Architect voor Data Delen ben je verantwoordelijk voor het inrichten van onze portalen, de ontwikkeling van marktconforme data-producten en catalogi voor onze data-producten. De spanning tussen ‘willen en mogen’ delen van data herken je en weet je mee om te gaan. Discussies gaan net zo vaak over compliance als klantreizen en techniek. Hier ben je comfortabel mee en weet je de business behoefte voorop te stellen.

We vragen je om data-deel strategie te creëren waarin het uitgangspunt is om zoveel mogelijk generiek op te lossen vanuit een platformfilosofie en shared service laag. Verder wordt in de strategie ook meegenomen hoe we security en privacy op team niveau kunnen integreren.

De ideale kandidaat kan zowel abstract als conceptueel werken en denken. Daarnaast kan de kandidaat ook op het niveau van een solution architect als gesprekspartner meepraten met onze engineers om oplossingen vorm te geven. In de omgeving praat je met strategie- en themahouders (business vertegenwoordigers) over het ontwikkelen en vermarkten van de data-producten en met compliance over de (on)mogelijkheden.

Kennis van moderne cloud architectuur, software development en moderne security concepten is een randvoorwaarde.

Je bouwt en onderhoudt goede relaties zowel binnen als buiten de organisatie. Je treedt op als sparring partner en coach voor de Enterprise architecten, system architecten en Tech leads waarbij je een positief-kritische benadering hanteert.

Werkzaamheden

  • Op grond van toekomstige business ontwikkelingen, IT-visie, IT-strategie en Security Targeting Operating Model de organisatie brede data-deel architectuur opstellen.
  • Ontwikkelen van data-deel en compliance architectuurprincipes en bewaken dat deze in alle architectuur deliverables worden meegenomen als één van de kwaliteitsaspecten.
  • Vanuit architectuur actief bijdragen aan de roadmap en borgen dat Enterprise en system architecten de impact hiervan begrijpen, zodat zij hiervoor input kunnen in de roadmaps van hun waardestromen mee kunnen nemen.
  • Zorgen voor goede relaties binnen en buiten de organisatie.
  • Positief kritisch coachen en begeleiden van Enterprise architecten, system architecten en Tech leads.
  • Stakeholders informeren en verleiden met nieuwe mogelijkheden vanuit de techniek (technology push) en vanuit veranderende marktdynamiek (market pull).

De opdrachtgever(s)

Energie Data Services Nederland (EDSN) is een groeiend bedrijf dat snel stappen zet in de professionalisering van haar organisatie. Van startup naar scale up. EDSN ontwikkelt voor alle regionale en landelijke netbeheerders een betrouwbare en innovatieve ICT-infrastructuur. We specialiseren ons in het verzamelen en bereikbaar maken van gebruiksdata, die andere marktpartijen weer kunnen gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe diensten. Met die datadiensten geven we de energietransitie en daarmee ook de verduurzaming van Nederland ruim baan.

Omschrijving kandidaat

Hier krijg je energie van

Je vindt het leuk om zaken proactief op te pakken en hebt een growth mindset. Je hebt een visie op klantgerichte portalen, compliance, architectuur en technologie. Ook weet je wat nodig is om een engineering cultuur te bouwen. Je durft richting te geven, beslissingen te nemen en dat doe je met vertrouwen. Hierbij weet je jouw visie helder en onderbouwd over te brengen met een op de doelgroep aangepast verhaal. Je werkt graag samen. Het geven en ontvangen van feedback zie jij als een onmisbaar onderdeel in een goede werkrelatie en persoonlijke groei. Je bent gedreven in het motiveren van anderen en houdt ervan collega’s uit te dagen om tot het beste resultaat te komen.

Dit neem verder je mee

Je hebt ervaring met het opzetten van klantportalen, automatiseren van security controls en hebt passie voor platform engineering gedachtegoed. Het opstellen van architectuur voor een cloud gebaseerde IT-omgeving is voor jouw dagelijkse kost. Je creëert presentaties die afgestemd op je doelgroep om je gedachtengoed te verspreiden.

Ervaring in de energiesector is natuurlijk een pre, maar het liefste zien we een kandidaat met ruime ervaring in klantgerichte portalen en de distributie van complexe en omvangrijke datasets. Je hebt ervaring met software development, platformen, infrastructuren, middleware en public cloud.

Functie eisen

  • De kandidaat is akkoord met detachering
  • De kandidaat is minimaal in het bezit van een HBO diploma.
  • De kandidaat beheerst de Nederlandse taal zowel schriftelijk als woordelijk uitstekend
  • De kandidaat is bereid om 2 dagen in de week op het kantoor in Amersfoort aanwezig te zijn.
  • De kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als Enterprise architect.
  • De kandidaat heeft ruime aantoonbare werkervaring met het opzetten en implementeren van klantportalen met complexe autorisaties.
  • De kandidaat heeft kennis van en ervaring met de modellering en productie van complexe dataproducten
  • De kandidaat heeft recente kennis van wetgeving (NL/Europees) op het gebied van data en data spaces.
  • De kandidaat heeft uitgebreide kennis van en ervaring met architectuurmethoden, technieken, modelleerstandaarden en -talen (waaronder Archimate) in een agile omgeving.

Wensen:

  • De kandidaat heeft ervaring met Cloud en/of DevOps
  • De kandidaat heeft kennis van en ervaring met Linkeddata.
  • De kandidaat heeft ervaring met security.

Extra info

Startdatum: 14-10-2024
Einddatum: 31-10-2024
Optie tot verlengen: Max 3 x 6 maanden
Aantal uur per week: 32-40 uur

Locatie

Amersfoort

Publicatiedatum

04.10.2024

Publicatie eindigt

08.10.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!