Product Owner Geo-Basiscomponenten

Nieuw

Functie omschrijving

BIJ12 werkt – als onderdeel van het Interprovinciaal Overleg - voor provincies en brengt kennis en informatie bijeen over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving in Nederland. Wij zorgen voor uniformiteit in informatievoorziening, beheren applicaties voor de provincies en spelen een rol in de uitvoering van provinciale regelingen. Kijk voor meer informatie ook op www.BIJ12.nl.

BIJ12 wil hét informatieknooppunt voor de fysieke leefomgeving zijn voor provincies. De unit GBO zorgt voor het beheer en de (door)ontwikkeling van gemeenschappelijke informatieproducten en - systemen die provincies en hun ketenpartners ondersteunen bij de uitvoering van taken op deze beleidsterreinen. De informatieproducten die BIJ12 voor provincies ontwikkelt en beheert, hebben een aantal functionaliteiten gemeen. Daarvoor is een start gemaakt met het inrichten van een set basiscomponenten met als doel het ontwikkelen en beheren van oplossingen sneller, makkelijker, goedkoper en beter beheersbaar te maken. Voorbeelden hiervan zijn FME voor de transformatie en verwerking van data en ArcGIS portal / VertiGIS voor het presenteren van deze data op een kaart.

Wij zoeken een Productowner voor 36 uur per week die deze GIS basiscomponenten verder ontwikkelt en implementeert een vorm van hybride werk. Wel wordt er gestreefd naar zoveel mogelijk fysiek op locatie.

De Geo-productowner:

  • Maximaliseert de waarde van de Geo-basiscomponenten
  • Zorgt dat deze veilig en up-to-date zijn
  • Zorgt voor doorontwikkeling van de basiscomponenten als standaard voor nieuwe toepassingen
  • Is sparringpartner voor je collega Productowners en leveranciers

Gewenste eindresultaat:

  • Stabiele en toekomstbestendig Geo-basiscomponenten

Werkzaamheden


Je zorgt dat jouw collega’s in het Basiscomponenten team duidelijk weten wat ze te doen staat en stemt met je mede-productowners af waar de prioriteiten liggen. Je bent in staat een toekomstvisie op de GIS basiscomponenten uit te werken en toe te passen. Je bent hierbij niet bang om buiten de gebaande paden te treden en schuwt inhoudelijke discussies niet. Je kijkt vooruit en overziet het grote geheel, zonder de details uit het oog te verliezen. Je weet goed om te gaan met weerstand, bent niet snel uit het veld te slaan en bent de vertaler tussen techniek en de organisatie. Je bent in staat doelen te stellen en de weg hiernaartoe te beschrijven middels een roadmap en backlog. Je zorgt dat al jouw stakeholders op de hoogte zijn van de voortgang en trekt proactief aan de bel als er zich problemen voordoen. Je voelt je thuis bij een organisatie waarin collegialiteit en professionaliteit samengaan en je met je werk een positieve bijdrage levert aan onze leefomgeving.

Functie eisen

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Ervaring in de rol van Productowner
  • Ervaring met GIS- en ETL-tools (bij voorkeur ArcGIS, VertiGIS en FME)

Wensen:

  • Ervaring in (semi-)overheid is een pré

Extra info

Startdatum: 01-11-2024
Einddatum: 01-11-2025
Optie: Ja
Aantal uur per week: 36 uur
Gesprekken vinden plaats op 24 oktober tussen 09:00 uur en 16:00 uur op locatie in Utrecht.

Let op! Mocht het zo zijn dat er eerder een geschikte kandidaat wordt gevonden dan zal de aanvraag eerder sluiten

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

04.10.2024

Publicatie eindigt

14.10.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!