Coördinator Vluchtelingen en Nieuwkomers

Nieuw

Functie omschrijving

Als praktische verbinder vluchtelingen en nieuwkomers ben je de spin in het web als het gaat om opvang van vluchtelingen en integratie van nieuwkomers in Zeist. Je bent in de uitvoering eerste aanspreekpunt voor partijen zoals het COA, Vluchtelingenwerk, Nidos, welzijnsinstelling Meander Omnium, de Regionale Sociale Dienst (RSD) en collega’s binnen Zeist. Daarnaast ben je een belangrijke sparringspartner voor de opgavemanager vluchtelingen en nieuwkomers en zo breng jij beleid en uitvoering dichter bij elkaar

In Zeist vangen we momenteel zo’n 700 vluchtelingen op. We vinden het belangrijk om mensen die huis en haard hebben verlaten op een veilige en rustige plek op te vangen. We hebben verschillende soorten opvanglocaties. De gemeente is verantwoordelijk voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne, verspreid over een aantal locaties. Daarnaast hebben we een Nidos locatie voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen en hebben we ook een azc Kamp van Zeist van het COA. Het COA is verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen op het azc, maar jij bent de verbinder vanuit de gemeente. Bijvoorbeeld richting omwonenden, partnerorganisaties en interne collega’s van onderwijs, gezondheid en veiligheid. Jij ziet en hoort goed wat er nodig is, waar de behoeftes liggen en legt de verantwoordelijkheid waar die hoort. Jij signaleert, coördineert en je brengt het verder.

Naast de opvang komt jaarlijks een groep van ongeveer 100 nieuwkomers in Zeist wonen. We vinden het belangrijk dat deze nieuwe Zeistenaren zich snel thuis voelen, de weg leren kennen en starten met hun inburgering en integratie. De Regionale Sociale Dienst (RSD) en Vluchtelingenwerk hebben hier een belangrijke rol in naast een aantal andere lokale partijen en (vrijwilligers)initiatieven. Vanuit de gemeente verbindt jij deze lokale en regionale partijen, versterkt de onderlinge samenwerking, pakt dingen vast als het nodig is en laat het niet los tot het geregeld is. Je bent accounthouder van de subsidiepartners die zich in de opgave bewegen en maakt duidelijke en resultaatgerichte afspraken met hen. Binnen de gemeente trek je nauw op met de opgavemanager vluchtelingen en nieuwkomers en bouw je samen aan de doorontwikkeling van de opgave vluchtelingen en nieuwkomers.

Je bent vanuit de gemeente de ogen en oren op de verschillende locaties en voorziet de betrokken collega’s in het gemeentehuis van advies. Met al deze partijen en collega’s bouw jij een goede samenwerking op. Je takenpakket blijft in ontwikkeling en beweegt zich mee met de landelijke en lokale politieke ontwikkelingen/ wensen. Maar daar krijg jij juist energie van!

De opdrachtgever(s)

De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 60.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen.

Als medewerker van de gemeente Zeist voel je je echt betrokken bij Zeist en haar inwoners. Er is veel te doen om onze gemeente nu en in de toekomst voor iedereen aantrekkelijk te houden. Samen met je collega’s werk je er continu aan om dat voor elkaar te krijgen. We staan met onze organisatie voor de uitdaging om de dienstverlening aan de inwoners, bedrijven en instanties van Zeist te blijven verbeteren. Dat doen we samen en daarbij richten we ons op onze klant. Sterker nog, we vertrekken vanuit de klant. In onze organisatie vormen we op een eigentijdse manier de schakel tussen politiek en burger.

Team
Opgaveteam vluchtelingen en nieuwkomers.

Functie eisen

  • Een afgeronde opleiding op hbo bahcelor niveau;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als coördinator binnen het vakgebied vluchtelingen en statushouders bij een gemeente;
  • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met de opvang van Oekraïense vluchtelingen;
  • Uiterlijk beschikbaar per 21 oktober 2024 voor 32 uur per week;

Wensen: (weging, totaal 100 punten)

  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als coördinator binnen het vakgebied vluchtelingen en statushouders bij een gemeente; (50 punten)
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met de opvang van Oekraïense vluchtelingen; (30 punten)
  • Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met bestuurlijke- en bewonerscommunicatie (omschrijf duidelijk in het cv). (20 punten)

Competenties

  • Je bent een kei in organiseren en improviseren en durf je beslissingen te nemen;
  • Je bent empathisch en kun je goed luisteren;
  • Je hebt naast oog voor de menselijke maat een zakelijke manier van kijken en redeneren;
  • Je bent flexibel, zelfstandig en stressbestendig;
  • Verder ben je een benaderbare persoonlijkheid, en een energieke verbinder die zich goed in diverse netwerken begeeft. Je kunt meeveren en tegengas geven, waarbij je staat voor je mening maar niet star wordt. Je opereert zelfstandig, maar begeeft je ook gemakkelijk in gezelschappen en zoekt de samenwerking op. Tot slot, je weet hectiek altijd naar waarde te relativeren en te vertalen naar concrete korte of lange termijn acties en verbeteringen.

Extra info

Startdatum: 21-10-2024
Einddatum: 16-05-2025
Optie tot verlengen: Mogelijk, maar nog niet bekend
Aantal uur per week: 32 uur
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr
Is hybride werken mogelijk: in overleg


De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 14 oktober 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 11 oktober 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Locatie

Zeist

Publicatiedatum

03.10.2024

Publicatie eindigt

07.10.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!