Programmateam Masterplan NW - Programma Secretaris Nationaal Programma Samen Nieuw-West

Nieuw

Functie omschrijving

In de functie van Programma Secretaris Nationaal Programma Samen Nieuw-West (NPSNW) ondersteun je het programmateam bij het opzetten en onderhouden van een goed lopende bedrijfsvoering van het programma. Hierbij ondersteun je de operationeel manager van het programma, en werk je samen met de andere programmateamleden vanuit inhoud, communicatie en proces. Het programmateam werkt in een dynamische omgeving, waarbij voorspelbare processen en inspelen op urgente actualiteiten elkaar continue afwisselen. Als programma secretaris heb je er lol in om hierin te ondersteunen en om daar waar mogelijk en behulpzaam, te structureren. We zoeken iemand die stevig genoeg is om te blijven staan in een dynamische context en energie krijgt van meters maken en doen in zo’n context en zich ook hierin verder wil ontwikkelen.

De onderdelen van het werk, dat we als team met elkaar doen, bestaat uit veel verschillende onderdelen: financiële administratie, praktisch ondersteunende en organiserende werkzaamheden, evenementplanning, communicatie, monitoring en planning. Afhankelijk van je expertise en ervaring zullen we samen de nadruk leggen hierbinnen. We zoeken iemand die zich daarnaast wel breed wil ontwikkelen in deze vaardigheden.

Het Nationaal Programma Samen Nieuw-West wordt aangestuurd door het Alliantiebestuur (AB). Namens ieder domein zit in dit AB een voorzitter van het Opgaveteam van dat domein. De voorzitters zitten in het AB aan tafel met de stadsdeelvoorzitter en een wethouder vanuit de gemeente, een vertegenwoordiger van het Rijk, de politie, een onafhankelijke wetenschapper en een aantal onafhankelijke inwoners. De voorzitter van het alliantiebestuur is de burgemeester van Amsterdam, die de gehele alliantie vertegenwoordigt.

Werkzaamheden

Dit doe je op een gemiddelde werkdag

• Verbindende rol hebben voor de ontwikkelgroepen van het programmateam: bijhouden wat er speelt, wat er nodig is, hoe het loopt;

• Overleggen voorbereiden, verslaglegging en actielijsten bijhouden;

• Organiseren van evenementen, bijeenkomsten, werkbezoeken en workshops;

• Termijnagenda van de alliantie opstellen en bewaken;

• Contact onderhouden met alliantiepartners rondom de uitvoering van het programma;

• Informatiestromen coördineren (verzamelen, analyseren, samenvatten, uitzetten);

• Actief meedenken en andere voorkomende taken.

De opdrachtgever(s)

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.



De opdrachtgever(s)

We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!

Het Nationaal Programma Samen Nieuw-West (NPSNW) is in 2021 gestart om ervoor te zorgen dat kinderen die opgroeien in Amsterdam Nieuw-West gelijke kansen hebben als kinderen in andere stadsdelen. Het is een ambitieus en waarde gedreven programma met een duur van 20 jaar voor en door bewoners van het stadsdeel, gefinancierd door het Rijk, de gemeente Amsterdam en door bijdragen van alle alliantiepartners. Inmiddels is er een convenant dat is ondertekend door 70 alliantiepartners en een Uitvoeringsprogramma. Het Nationaal Programma Samen Nieuw-West is opgedeeld in 5 opgaveteams (OT) met ieder een eigen voorzitter en een Strategisch Programmamanager (SPM) die zich focussen op de belangrijkste thema’s van Nieuw West:

· OT Eigenaarschap, Inclusie en Democratie (EID)

· OT Veiligheid

· OT Werk en bestaanszekerheid

· OT Wonen en leefomgeving

· OT Kansen voor de jeugd

. Community Wealth Building

De alliantie, verenigd rondom de belangrijkste thema’s, wordt ondersteund door een programmateam van ongeveer 10 fte. Hierin werken zowel collega’s die verantwoordelijk zijn voor de Alliantie-brede samenwerking op de verschillende thema’s, als collega’s die verantwoordelijk zijn voor de bedrijfsvoering en communicatie.

Functie eisen

  • De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau.
  • De aangeboden kandidaat heeft affiniteit met het convenant en het uitvoeringsprogramma en ideeën daarover.
  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring (in omvang ten minste een jaar) in het publieke domein, bij voorkeur in een netwerkomgeving.
  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring (in omvang ten minste een jaar) met het ondersteunen van een team dat werkt in een veranderlijke context.
  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring (ten minste drie verschillende bijeenkomsten/evenementen) met het organiseren van evenementen/bijeenkomsten, bij voorkeur concrete ervaring met het samen met diverse partners organiseren van gezamenlijke evenementen.

Wensen

  • De aangeboden kandidaat heeft a ffiniteit met het stadsdeel Nieuw West.
  • De aangeboden kandidaat heeft kennis van en ervaring met samenwerken in een Microsoft Teams-omgeving.

Extra info

• Startdatum: zsm na gunning
• Einddatum: 1 jaar na startdatum conform duur werkzaamheden
• Werklocatie: Plein 40-45, 1, 1064SW, AMSTERDAM
• Aantal uren per week:36
• Optioneel tot verlenging conform duur werkzaamheden: ja

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

02.10.2024

Publicatie eindigt

11.10.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!