Technisch Manager-Herberekeningen Bruggen en Viaducten

Nieuw

Functie omschrijving

Veel bruggen en viaducten in Nederland zijn in de decennia na de Tweede Wereldoorlog gebouwd. Sindsdien is het verkeer geïntensiveerd; er is meer verkeer en het verkeer is veel zwaarder geworden. Objecten bereiken daardoor eerder hun technische einde levensduur dan oorspronkelijk voorzien.

De ontwerpberekeningen van destijds zijn niet toereikend om de constructieve veiligheid en restlevensduur te bepalen conform de huidige normen. Daarom zijn object specifieke 'herberekeningen’ nodig om vast te stellen of een brug of viaduct constructief veilig is. Op basis van de herberekeningen zal een advies gegeven worden aan de beheerder van het object. Na besluitvorming zullen, indien nodig, (tijdelijke) maatregelen mogelijke getroffen worden. Dit proces vereist specialistische kennis bij ingenieursbureaus en Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat heeft een zwaardere regierol dan bij reguliere ingenieursdiensten.

RWS heeft 3 raamovereenkomsten (ROK’s) gesloten voor het uitvoeren van de Herberekeningen bruggen en viaducten, de ROK’s zijn toegewezen per discipline (Staal, Beton, Beweegbaar). Per ROK zijn meerdere ingenieursbureaus gecontracteerd.
De feitelijke uitvoering van de herberekeningen voor de diverse objecten, zal middels een zogenaamde Nadere OvereenKomst (NOK) worden opgedragen aan een van de voorkeursleveranciers.

Per raamovereenkomst zal een projectbegeleider aanspreekpunt zijn. De rol van projectbegeleider wordt uitgevoerd door de Technisch Manager. Je werkt in een team van 3 technisch managers en 2 assistent technisch managers. Wat verwachten we van een Technisch manager ROK herberekeningen; Het aansturen en begeleiden van meerdere her-berekenings-opdrachten tegelijkertijd vanaf opstellen opdracht tot afronding advies. Wat komt daar in meer detail bij kijken? Het zorgdragen voor de tijdige beschikbaarheid contract documenten (eisen specificaties) voor aanbesteding nadere overeenkomsten. Hiervoor schakel je onder andere; met een team van specialisten op inhoudelijk niveau, met regionale beheerders voor afbakening en informatie t.b.v. scope, met inkoop en
contractmanagement voor de aanbesteding. Zodra de nadere overeenkomst is gesloten vervul je de rol van projectbegeleider; hierbij ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de voortgang en bestede uren. Je baseert je op afstemming met de betrokken specialisten en opdrachtnemer, je zorgt ervoor dat de specialisten snelheid kunnen maken, waarbij jij de organisatorische kant
verzorgt. Inschakelen benodigde specialistische kennis, afhandelen afwijkingen, betrekken andere afdelingen RWS, de coördinator veiligheid, beoordelen/goedkeuren VTW's, inrichten toetsen, etc.

Kortom jij geeft direct sturing en aan de voortgang, kwaliteit en veiligheid van de projecten.

Werkzaamheden

Resultaat opdracht
Proces van opdrachtverlening tot afronden NOK in control. Resultaat herberekening sluit aan bij verwachting opdrachtgever en klant.
Projectdoelstellingen betreffende aantallen te berekenen bruggen binnen 6 jaar wordt gehaald Afwijkingen worden tijdig gesignaleerd en gecommuniceerd.

Leiding en toezicht
Er is geen vorm van leiding en toezicht betreffende de uitvoering van de opdracht. ON voert volledig zelfstandig werkzaamheden uit.

Functie eisen

  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding in de richting van civiele techniek, werktuigbouw of staalbouw.
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als technisch manager bij een overheidsorganisatie, deze ervaring is in de laatste 6 jaar opgedaan.
  • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in het begeleiden van ingenieursbureaus, deze ervaring is in de laatste 6 jaar opgedaan.

Wensen:

  • Je hebt minimaal 5 jaar kennis van en ervaring met complexe berekeningen van stalen en betonnen bruggen en viaducten.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het inrichten en uitvoeren van inspectiewerkzaamheden aan infrastructuur en de benodigde veiligheidsmaatregelen.
  • Het is een pre als je ook kennis en ervaring hebt met machineveiligheid en werktuigbouwkundige installaties.

Competenties

Meest essentiële competenties
Voor een goede invulling van deze opdracht, dient de plaatsvervangend technisch manager over de volgende belangrijke competenties te beschikken:
- plannen en organiseren
- analytisch
- samenwerken
- proactief
- onafhankelijk
- helikopter view

Extra info

Locatie: Utrecht en hybride
Beoogde periode: Z.S.M. tot 30 september 2026
Optie tot verlengen: Ja

Locatie

Utrech

Publicatiedatum

01.10.2024

Publicatie eindigt

06.10.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!