Agile Testexpert

Nieuw

Functie omschrijving

Jij bent van het borgen van de kwaliteit van onze systemen voor onderwijssubsidies. Jouw toegevoegde waarde zit in het duidelijk krijgen van de wensen, het opsporen van fouten en het schrijven en bijwerken van de regressietesten waar nodig.

Jouw opdracht
Als agile testexpert word je vanuit Testing010 ingezet voor diverse testwerkzaamheden met betrekking tot handmatig testen en testautomatisering, in dit geval binnen een RAD-ontwikkelomgeving. In het ontwikkelteam wordt gewerkt met Mendix. Je bent ervaren in het ontwerpen, opstellen en uitvoeren van testgevallen. Je bent in staat mee te denken over hoe we testautomatisering in het project kunnen inzetten en je helpt mee met het opstellen van een regressieset.

Jouw taken als testexpert in dit team bestaan uit:
• Kritisch beoordelen van testbasis (waaronder user stories en projectdocumentatie) op testbaarheid;
• Testuitvoer Functionele Acceptatie Test;
o Specificatie van testgevallen;
o Uitvoer van testgevallen;
o Bijwerken regressieset;
o Registratie en hertesten van bevindingen

De opdrachtgever(s)

De afdeling
Het team Functioneel Beheer Generiek is verantwoordelijk voor de applicaties die door de gehele gemeente worden gebruikt. Denk daarbij aan het inter- en intranet, het zaaksysteem en de applicatie die de calls voor de diverse servicedesks vastlegt.
Binnen FB Generiek is Testing010 ondergebracht. Testing010 is een community die allerhande testdienstverlening faciliteert, testexpertise levert en zorgt voor borging en vergroting van de testcompetentie binnen het hele concern.

Onze organisatie
Het team Functioneel Beheer Generiek is onderdeel van de Afdeling Strategie & Ondersteuning, welke gepositioneerd is binnen de BCO (Bestuurs- en Concern Ondersteuning) van de Gemeente Rotterdam. Het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning is de spil van de gemeentelijke organisatie en maakt kaders voor het hele concern. Zij zorgt enerzijds dat het college van burgemeester en wethouders de stad kan besturen en de schakel is tussen de burgers, het stadsbestuur en de gebieden. Anderzijds is het cluster de schakel met de overige (beleids)clusters op het gebied van bedrijfsvoering. ICT, HR, Facilitaire Zaken, Juridische Zaken, Onderzoek, Financiën, Inkoop en Communicatie zijn gebundeld. Zo levert het cluster haar bijdrage die de organisatie nodig heeft bij het uitvoeren van haar werk voor de stad.

Omschrijving kandidaat

Jij bent dé testexpert met een rugzak vol testervaring die goed om kan gaan met onduidelijke testbasis en wisselende doelstellingen. Je bent kritisch, inventief en nauwkeurig én je zet je schouders eronder om eventuele onduidelijkheden duidelijk te krijgen.
Je (pro)actieve, flexibele en inventieve karakter zorgt ervoor dat je zelfstandig en resultaatgericht aan de slag gaat en blijft. Jij weet als geen ander hoe je key-users moet begeleiden in gebruikersacceptatietesten en ketentesten. Je bent als testconsultant automatisch onderdeel van de community van Testing010 waarin je kennis en kansen deelt met andere testers binnen het concern. Je bent dus een echte onderzoeker en gaat integer te werk.

Functie eisen

• Je hebt minimaal drie jaar werkervaring als testconsultant opgedaan in de afgelopen vijf jaar;
• Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
• Je bent TMap® (High Performance Quality Engineer) en ISTQB gecertificeerd;
• Je bent Agile/Scrum gecertificeerd;
• Je beschikt over minimaal 2 jaar werkervaring en praktische domeinkennis rond onderwijssubsidies;
• Je hebt in de afgelopen 2 jaar werkervaring opgedaan met het testen van Mendix-applicaties.

Wensen
• Je hebt werkervaring met het coördineren en uitvoeren van functioneel en regressietesten;
• Je hebt werkervaring met JIRA;
• Je hebt ervaring met Supportbook.

Extra info

Werklocatie:
Wilhelminakade 179, De Rotterdam

Thuiswerkbeleid:
Op locatie. Incidenteel thuiswerken alleen in overleg mogelijk.

Startdatum:
15-11-2024

Aantal medewerkers:
1

Uren per week:
32 uur

Duur opdracht:
28 februari 2025

Verlengingsopties:
2 x 3 maanden

Data voor verificatiegesprek: Week 40/41-2024

Locatie

Rotterdam

Publicatiedatum

30.09.2024

Publicatie eindigt

06.10.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!