Senior Projectleider Stagepact

Nieuw

Functie omschrijving

De Stagepact-opdracht is medio 2023 van start gegaan en bevindt zich op dit moment in de realisatiefase. Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de bijdrage namens SBB aan de afgesproken ambities van het Stagepact. Uitgangspunt van het pact is dat elke mbo-student toegang moet krijgen tot een passende stageplek, met goede begeleiding vanuit school en gelijke kansen voor elke student. Het tegengaan van stagediscriminatie is een breed vraagstuk en raakt aan verschillende diensten en producten van SBB. De opdracht bestaat uit diverse samenhangende projecten, acties en werkzaamheden die bijdragen aan het behalen van de met het Ministerie van OCW afgesproken doelstellingen. Een deel van de projecten en activiteiten loopt al. De monitoring en borging van de resultaten, en waar mogelijk de behaalde impact, geef jij vorm. De verschillende activiteiten lopen door tot eind 2025.


Organisatorische context van Stagepact

Je komt te werken bij Afdeling Verandering & Realisatie, team Projectmanagement. Als projectmanager werk je voor de opdrachtgever van Stagepact, de manager Buitendienst en Praktijkleren. De opdracht speelt zich af in een uitdagend krachtenveld waar je te maken krijgt met verschillende partijen en betrokkenen, van uitvoering tot beleid, van adviseurs praktijkleren tot bestuurders. Voor het behalen van de doelen uit het Stagepact hebben deze partijen elkaar hard nodig en daar heb jij een rol in. Samen met verschillende stakeholders en je SBB-collega’s maak je het verschil om de kwaliteit van stages en leerbanen een impuls te geven. Hierdoor lever je een bijdrage aan het einddoel dat mbo-studenten, nu en in de toekomst, tijdens de stage of leerbaan de beste praktijkbegeleiding mogen verwachten. Jouw sterke stakeholdermanagement vaardigheden komen zowel intern als extern goed van pas. Schakelen met o.a. OCW, MBO Raad, VNO-NCW/MKB-Nederland en jongerenorganisaties gaat goed af.

Quote van Hannie Vlug, directievoorzitter SBB: “In het beroepsonderwijs hebben we een prachtige traditie van leren in de praktijk. Ik teken ervoor dat er voor alle studenten een stageplaats is van goede kwaliteit met kans op een baan, ongeacht je achternaam, geaardheid of een handicap”.

Werkzaamheden

Als projectmanager ben je meer de generalist dan de specialist, en kun je goed communiceren en anderen enthousiasmeren en in beweging krijgen. Daarbij is het cruciaal dat de projecten en werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met de verschillende afdelingen binnen SBB, die verantwoordelijk zijn voor de structurele borging in hun processen, diensten en producten. Daarnaast werk je intensief samen met externe stakeholders die betrokken zijn bij Stagepact (o.a. MBO Raad, VNO-NCW/MKB-Nederland, Jongerenorganisatie JOB MBO)

Je bent:  

  • verantwoordelijk voor het behalen van de afgesproken resultaten van Stagepact door de uitvoering van de projecten, acties en werkzaamheden en de borging daarvan in de SBB-organisatie;
  • omgevingsbewust en houdt de belangen en verwachtingen van stakeholders voor ogen door hen tijdig en adequaat te betrekken bij de ontwikkelingen; 
  • verbindend en zorgt voor een samenhangende aanpak binnen de SBB organisatie;
  • samenwerkingsgericht en houdt proactief contact met de opdrachtgever OCW en andere externe stakeholders (o.a. MBO Raad, VNO-NCW/MKB-Nederland, Jongerenorganisatie JOB MBO);
  • een leider die van nature de richting bepaalt en verandering realiseert in complexe en/of uitdagende opdrachten;
  • proactief en stemt tijdig af met de directie en het bestuur van SBB;
  • goed in staat de voortgang te bewaken.

De opdrachtgever(s)

Wij zetten ons ervoor in dat alle studenten een stage of leerbaan krijgen met uitstekende begeleiding en de juiste voorwaarden, waaronder een gelijke behandeling van alle studenten bij het toekennen van stageplaatsen en een passende en eerlijke vergoeding voor de stage met als doel dat elke student zich welkom en goed thuis voelt bij hun leerbedrijf. 

Omschrijving kandidaat

Je bent een kartrekker, die met natuurlijk leiderschap en energie mensen in beweging krijgt. En je weet complexe materie goed te vertalen naar begrijpelijke informatie voor iedereen in de context van jouw project. Met jouw ervaring in een politieke en bestuurlijke omgeving weet je de stakeholders op de juiste momenten te benaderen en te informeren. De kernwaarden van SBB - deskundig, proactief en verbindend - passen goed bij jou en je manier van werken. 

Functie eisen

  • een wo- of hbo- werk en denkniveau; 
  • aantoonbare ervaring met het leiden van complexe projecten met stakeholdermanagement in een politiek bestuurlijk krachtenveld;
  • tenminste 5 jaar relevante werkervaring met het vertalen van complexe beleidsvraagstukken naar de praktijk in een publieke (digitale) dienstverleningsketen;

Competenties

  • verbindend en samenwerkingsgericht
  • omgevingssensitief
  • resultaatgericht vanuit een consentbenadering
  • een natuurlijke leiderschapsstijl

Extra info

Startdatum: 21-10-2024
Einddatum: 21-12-2025
Optie tot verlengen: Ja
Aantal uur per week: 36-40 uur
Van de aangeboden kandidaten wordt verwacht dat deze tenminste 2 dagen per week op locatie in Zoetermeer inzetbaar te zijn. Van de aangeboden kandidaat wordt verwacht dat deze bij werken op afstand de communicatie skills bezit om effectief met het projectteam samen te werken.
Letop! Kandidaat dient beschikbaar te zijn op donderdag 3 oktober in de middag voor een intakegesprek.
Let op! Mocht het zo zijn dat er eerder een geschikte kandidaat wordt gevonden dan zal de aanvraag eerder sluiten.

Locatie

Zoetermeer

Publicatiedatum

24.09.2024

Publicatie eindigt

27.09.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!