Kwartiermaker (Interim Teamleider) Team Data en Integratie

Nieuw

Functie omschrijving

Korte toelichting op het informatielandschap en de dienstverlening aan klanten

SBB beschikt voor haar dienstverlening over een hybride informatielandschap met standaard componenten (MS-Dynamics) en maatwerk componenten (MijnSBB en modules). SBB bedient circa 250.000 leerbedrijven en 65 MBO-onderwijsinstellingen en heeft in MijnSBB ongeveer 850.000 gebruikers. De backend applicatie “Brein” (Dynamics 365) heeft ongeveer 685 gebruikers. Via verschillende portalen biedt SBB haar dienstverlening extern aan. We noemen dit de BPV+ en K&E-keten[1]. Brein en MijnSBB draaien ‘ontkoppeld’ van elkaar. Bij een onverhoopte uitval van één van de applicaties is de andere applicatie nog steeds beschikbaar.

Naast deze BPV+ en K&E-keten beschikt SBB ook over een aantal standaard systemen (SaaS) voor haar eigen bedrijfsvoering, waaronder AFAS (integraal bedrijfsvoeringssysteem), MicroSoft365 (Office-apps, documentbeheer, intranet, e.d.), Power Platform, e.a.

Databronnen

SBB heeft een diversiteit aan databronnen, deze zijn momenteel onvoldoende uniform en in samen­hang beschikbaar voor de gebruiker (student, bedrijfsleven, overheid en onderwijs). Standaardisatie van diensten, het harmoniseren van de databronnen en eenduidigheid van definities zal de toegankelijkheid en herkenbaarheid van data voor eindgebruikers verbeteren. Als SBB haar rol als databroker wil gaan waarmaken, moeten onderliggende processen en systemen aangepast worden.

Voor een verdere beschrijving van de dienstverlening van SBB in de keten, zie paragraaf 7 “Over SBB: context van de opdracht.

Aard van de ondersteuning

SBB maakt een inhaalslag met haar gegevensarchitectuur en richt op dit moment een ‘managed’ dataplatform in als infrastructurele voorziening voor gegevensopslag en gegevensuitwisseling. Het datalandschap is op hoofdlijnen in kaart gebracht, maar heeft nog veel kenmerken van versnippering / decentraal beheer. Een centraal metagegevensbeheer met eenduidige definities moet nog vanaf de basis worden opgebouwd. Wel zijn bronregisters in kaart gebracht, die organisatiebreed gebruikt (moeten gaan) worden. Het belang van hergebruik van data in de organisatie en in de keten wordt onderkend.

Gelijktijdig met de implementatie van het dataplatform conform de data-architectuur, wordt een beheerteam ingericht. De huidige situatie is dat het Dataplatform technisch draait en nog uitgebreid moet worden met Linked (Open)Data. Dit Dataplatform wordt technisch beheerd door InfoSupport.

Er is bij SBB nog geen beheerteam en geen teamleider voor het team Data en Integratie.
Het project om het Dataplatform verder uit te bouwen en een eerste bron naar integratie te realiseren wordt verlengd t/m eind 2024.

Resumé
Concrete stappen in fase 1 zijn:

  • in kaart brengen en analyseren organisatorische context;
  • scannen, beoordelen en vertalen van de datastrategie van SBB naar een optimale beheercapaciteit (competentieprofielen, fte’s) van team Data & Integratie;
  • uitvoeren van een verkenning van de arbeidsmarkt in relatie tot een wervings- en inhuurplan;
  • opstellen van een adviesrapport met :
    • een goed uitgewerkt onderbouwd implementatieplan voor werving- en inhuur gebaseerd op een groeimodel (HR-personeelsplanning), en
    • een inrichtingsplan met aandacht voor werkprocessen, rollen, opleiding, ‘training on the job’ en teamontwikkeling;
Na akkoord van de opdrachtgever bestaat fase 2 uit het uitvoeren van het adviesrapport.

Afbakening (buiten scope)

De implementatie van het Dataplatform valt buiten de scope van deze opdracht.

Positionering en aansturing
Tijdens het traject werk je in opdracht van de manager Informatie & Technologie. Je werkt binnen de afdeling samen met zowel interne als extern ingehuurde medewerkers aan het wervings- en inrichtingsadvies (fase 1) en in fase 2 aan de opbouw van het team. Je stemt ook geregeld af met HR.

Functie eisen

SBB zoekt een verbindende, deskundige en doortastende kwartiermaker voor team data en integratie van afdeling I&T.

Je hebt;

  • tenminste 5 jaar aantoonbare ervaring als kwartiermaker in een vergelijkbar organisatorisch vraagstuk in een ICT-omgeving. Dat wil zeggen:
    • je hebt ervaring met het uitvoeren van analyse in een ICT-(beheer)context;
    • je kunt een ICT-strategie vertalen naar beheercapaciteit (competentieprofielen, fte’s);
    • je kunt een verkenning van de arbeidsmarkt vertalen naar een wervingsplan;
    • je kunt goed schakelen tussen ICT en HR;
  • conceptuele kennis van integratie en datamanagement;
  • aantoonbare arbeidsmarktkennis en kennis van competentieprofielen;
  • brede algemene kennis van informatiearchitectuur, standaard werkwijzen en frameworks;
  • sterke communicatie-skills om -waar nodig- het proces of de besluitvorming wat extra vaart te geven;
  • een verbindende, resultaatgerichte en proactieve manier van werken

Extra info

Startdatum: 01-11-2024
Einddatum: 01-05-2025
Optie tot verlengen: Ja
Aantal uur per week: 24 uur
Van de aangeboden kandidaten wordt verwacht dat deze tenminste 2 dagen per week op locatie in Zoetermeer inzetbaar zijn. Van de aangeboden kandidaat wordt verwacht dat deze bij werken op afstand de communicatie skills bezit om effectief met team data en architectuur samen te werken.
Letop! Kandidaat dient beschikbaar te zijn op 8 oktober tussen 15.00 - 17.00 uur voor een intakegesprek.


Let op! Mocht het zo zijn dat er eerder een geschikte kandidaat wordt gevonden dan zal de aanvraag eerder sluiten.

Locatie

Zoetermeer

Publicatiedatum

20.09.2024

Publicatie eindigt

27.09.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!