Medewerker Vergunningen Bouw

Nieuw

Functie omschrijving

  • In de functie van Medewerker vergunningen bouw houd jij je bezig met de behandeling van complexe en multidisciplinaire vergunningsaanvragen.
  • Je coördineert het proces en de interactie tussen de verschillende partijen die bij de aanvraag betrokken zijn;
  • Daarnaast informeer en adviseer je het management, de gebiedsteams en het bestuur;
  • Wij werken in Oost gebiedsgericht maar je coördineert en beheert ook mede het takenpakket van dit gebied waarbij je inhoudelijk sparringpartner bent voor de collega’s die in hetzelfde gebied werkzaam zijn.

Werkzaamheden

Als medewerker vergunningen:

- Behandel je (concept)vergunningaanvragen om af te wijken van het omgevingsplan en houdt hierbij rekening met de overeengekomen processen, landelijke wet- en regelgeving en stedelijke beleidsregels;
- Draag je bij en adviseert gevraagd en ongevraagd op inhoud ten behoeve van een proactieve, en kwalitatief goede advisering van bestuurders/portefeuillehouder, de stadsdeeldirecteur en de manager VTH over politiek gevoelige en strategiebepalende onderwerpen in relatie tot vergunningen, toezicht en handhaving;
-Zorg je voor een goede klachtafhandeling en het verder verbeteren daarvan;
- Ken je jouw vakgebied goed en houdt je kennis actief bij, evenals alle ontwikkelingen op jouw vakgebied;
- Stem je voor de afweging ten aanzien van de aanvraag actief af met diverse interne disciplines, zoals gebiedsteams, stedenbouw, economie, planologie, parkeren, verkeer, etc.

De opdrachtgever(s)

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.



De opdrachtgever(s)

De afdeling Vergunningen, Toezicht & Handhaving (VTH) is verantwoordelijk voor het behandelen en uitgeven van vergunningen en het zorgdragen voor toezicht en handhaving binnen het stadsdeel in lijn met de opgave gebiedsgericht werken en op basis van uitvoeringsplannen. Team Vergunningen maakt onderdeel uit van de afdeling VTH binnen het stadsdeel Oost. Het is een dynamische organisatie waarin flexibel en snel geschakeld moet worden. Samenwerken is essentieel. Binnen het team wordt gewerkt met deadlines, de medewerker controleert deze en signaleert overschrijdingen met als doel de processen te verbeteren en escaleert bij afwijkingen.

Functie eisen

  • De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over hbo werk- en denkniveau.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring binnen een G4 organisatie
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring met PowerBrowser
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 6 maanden ervaring met het behandelen van aanvragen binnen de nieuwe Omgevingswet

Wensen

  • De aangeboden kandidaat heeft de vaktechnische opleiding ABW1 afgerond
  • De aangeboden kandidaat is bekend met juridische vernieuwing

Extra info

• Startdatum: 01-11-2024
• Einddatum: 31-10-2025 conform duur werkzaamheden
• Werklocatie:Oranje-Vrijstaatplein, 2, 1093NG, AMSTERDAM
• Aantal uren per week:32-36
• Optioneel tot verlenging conform duur werkzaamheden: ja

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

18.09.2024

Publicatie eindigt

02.10.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!