Assistent Programmamanager Warmteprogramma

Nieuw

Functie omschrijving

De organisatie Infrastructuur en Energie van de gemeente Amsterdam is op zoek naar een assistent programmamanager binnen het Warmteprogramma voor regie- en uitvoeringsorganisatie Energie voor de Stad. Het Warmteprogramma beschrijft het tijdspad van de warmtetransitie, wijst aan welke gebieden wanneer van het gas af gaan en wat daar de mogelijke warmtealternatieven zijn. Er wordt ook expliciet gekeken naar een uitvoeringsstrategie van de werkzaamheden, kijkend naar bereikbaarheid, hinder en haalbaarheid.

Als assistent programmamanager ondersteun je de programmamanager bij de coördinatie en uitvoering van het Warmteprogramma. Je bent betrokken bij de planning, organisatie en administratie van projectactiviteiten, speelt een cruciale rol in de kennisoverdracht tussen collega’s binnen het Warmteprogramma en in de afstemming met omgevingspartijen. Je kan, naast het Warmteprogramma, ook tijdelijk worden ingezet bij programma Strategie Warmte. Dit programma heeft als doel snellere realisatie in de uitvoering (nieuwbouw en bestaande bouw). Daarvoor moeten kaders en randvoorwaarden op orde worden gebracht.

Werkzaamheden

• Ondersteunen van de programmamanager bij de dagelijkse activiteiten;

• Bijdragen aan het opstellen en bijhouden van projectplannen, rapportages en documentatie;

• Faciliteren van communicatie en samenwerking binnen het projectteam en met externe partners;

• Analyseren en rapporteren van projectresultaten en knelpunten signaleren;

• Organiseren en voorbereiden van vergaderingen, inclusief agendabeheer en notuleren;

• Ondersteunen bij het voorbereiden van managementinformatie en besluitvormende stukken;

• Deelnemen aan kennissessies ten behoeve van het Warmteprogramma en delen van deze kennis binnen het team;

• Ondersteunen bij het beschikbaar stellen van capaciteit (in de vorm van kennis, expertise, trainingen, software, etc.) voor de deelprojecten;

• Organiseren van teamactiviteiten.

De opdrachtgever(s)

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.

De opdrachtgever(s)
De Uitvoeringsorganisatie Infrastructuur en Energie (voorheen Bijzondere Projecten) werkt aan complexe, risicovolle opgaven, zoals de energietransitie en de bereikbaarheid van de regio Amsterdam. Wij hebben focus, zijn experts in maatwerk en zijn resultaatgericht. Daarbij zijn we altijd op zoek naar innovatieve en toekomstbestendige oplossingen. Kenmerkend voor ons is dat we open zijn over het proces en bereid zijn om van gebaande paden af te wijken. Bij de Uitvoeringsorganisatie Infrastructuur en Energie werken 175 enthousiaste collega’s.

De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Directie Uitvoeringsorganisatie Infrastructuur en Energie is onderdeel van het cluster Ruimte en Economie. Binnen deze directie werken we in het team Energie voor De Stad aan het Warmteprogramma.

Het Warmteprogramma Amsterdam is de routekaart naar een aardgasvrij Amsterdam in 2040. Hierin wordt beschreven welke buurten de komende 10 jaar van het aardgas afgaan en op welke wijze. Het Warmteprogramma is de opvolger van de Transitievisie warmte (TVW). Met ingang van de Wet gemeentelijke instrumenten warmtetransitie (Wgiw) wijzigt de Omgevingswet en verandert de naam Transitievisie warmte in Warmteprogramma. Het is de bedoeling dat het Warmteprogramma voor eind 2026 door B&W wordt vastgesteld.

Functie eisen

  • De aangeboden kandidaat is in het bezit van een erkende hbo-diploma, bij voorkeur in een relevante richting zoals projectmanagement of technische bedrijfskunde.

Wensen

  • De aangeboden kandidaat heeft enige ervaring met projectmanagement en/of in een ondersteunende rol binnen een projectomgeving.
  • De aangeboden kandidaat heeft kennis en ervaring met het opstellen van strategische documenten ter besluitvorming, zoals memo’s, flappen en evt. raadsvoordrachten.
  • De aangeboden kandidaat heeft kennis van en ervaring in de energietransitie.
  • De aangeboden kandidaat heeft affiniteit met duurzame energie en kennis van warmtevoorziening.
  • De aangeboden kandidaat heeft ervaring met het gebruik van rekenmodellen, GIS en data-analyse.

Extra info

• Startdatum: 14-10-2024
• Einddatum: 13-10-2025
• Werklocatie: Entrada, 600, 1114AA, AMSTERDAM-DUIVENDRECHT
• Aantal uren per week: 32-36
• Optioneel tot verlenging conform duur werkzaamheden: ja

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

18.09.2024

Publicatie eindigt

27.09.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!