Business Proces Consultant

Nieuw

Functie omschrijving

Npuls is een achtjarig programma van Universiteiten van Nederland, de Vereniging Hogescholen, de MBO Raad en SURF. In het programma werken alle publieke mbo-scholen, hogescholen en universiteiten in Nederland samen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren, de wendbaarheid van het onderwijs te vergroten én de digitale vaardigheden van docenten en lerenden te verbeteren.

Door samen op te trekken in de (ict-)organisatie van het onderwijs, het delen van kennis over onderwijs en het ontwikkelen en inkopen van leermaterialen, maken we het makkelijker om het onderwijsaanbod snel te vernieuwen, beter toegankelijk te maken en flexibel aan te bieden. Zo wordt het voor iedereen mogelijk om zich een leven lang te blijven ontwikkelen en zich in te zetten in de samenleving en voor de Nederlandse economie.

Het programma is start met de programmaonderdelen Digitale leermaterialen, Wendbaar georganiseerd onderwijs, Digitale sectorvoorzieningen en Kennisinfrastructuur. Daarnaast starten de pilothubs EdTech, Extended Reality en Studiedata en AI.

Wij zijn op zoek naar een ervaren en resultaatgerichte Proces Consultant om de interne dienstverlening te bewaken en telkens te optimaliseren. In deze rol ben je verantwoordelijk voor onderhouden en optimaliseren van de interne bedrijfsprocessen van het Npuls programma in samenwerking met ondersteunende diensten zoals IT, Facilitaire Zaken, Finance & Control, HR, Juridische Zaken, Inkoop, Security, en Privacy. Je speelt een cruciale rol in het waarborgen van de kwaliteit en effectiviteit van de interne dienstverlening.

Werkzaamheden

  • Continue verbeteren: Beschrijven, beoordelen en actief bijdragen aan verbetering van interne bedrijfsprocessen, met een bijzondere focus op IT (kantoorautomatisering, CRM, intranet, projecttools). Dit doe je in nauw overleg tussen de leverende functies enerzijds en belangrijkste stakeholders in het programma anderzijds.
  • Brugfunctie: Fungeren als schakel tussen de verschillende interne leveranciers en de ontvangende partijen, waarbij je vragen vanuit het programma vertaalt naar concrete opdrachten en hierover duidelijke afspraken maakt met de leverende partijen.
  • Bewaking & opvolging: Monitoren van de naleving van de gemaakte afspraken en bijsturen waar nodig om de dienstverlening te optimaliseren.
  • Escalatie: Wanneer afspraken niet worden nageleefd, weet je op de juiste manier druk uit te oefenen en indien nodig op tijd te escaleren, zonder hierbij de onderlinge relaties te schaden.

Functie eisen

  • Je hebt aantoonbare ervaring in het analyseren en optimaliseren van bedrijfsvoeringsprocessen, bij voorkeur binnen een complexe organisatie met meerdere interne stakeholders.
  • Je kunt zelfstandig complexe problemen van begin tot eind aanpakken en oplossen.
  • IT-inzicht: Je hebt een goed begrip van IT-processen, met name kantoorautomatisering en samenwerkingsapplicaties zoals CRM-systemen, intranet, en projecttools. Je kunt deze kennis effectief inzetten om de brug te slaan tussen IT-leveranciers, IT-support en de business.
  • Je bent een echte verbinder en zoekt proactief contact met onze stakeholders, op alle niveaus binnen de organisatie.
  • Je werkt resultaatgericht, bent daadkrachtig en werkt samen met het team om kort cyclisch verbeteringen door te voeren voor onze klanten. Je weet vragen en wensen helder te vertalen naar concrete acties en afspraken.
  • Onderhandelingsvaardigheden: Je bent in staat om stevig te onderhandelen en duidelijke afspraken te maken zonder de onderlinge relaties te verstoren.
  • Probleemoplossend vermogen: Je bent proactief in het signaleren van mogelijke knelpunten en kunt snel en adequaat handelen om deze op te lossen.

Extra info

Startdatum: 14-10-2024
Einddatum: 14-04-2025/14-07-2025
Optie tot verlengen: Nee
Aantal uur per week: 32-36 uur
De gesprekken worden ingepland op: 7 oktober 15:00 - 18:00, 8 oktober 15:00 -18:00, 9 oktober 13:00 - 18:00

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

13.09.2024

Publicatie eindigt

24.09.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!