Opbouwwerker

Nieuw

Functie omschrijving

De afdeling Sociaal Maatschappelijke Verbinding van de gemeente Heerde heeft als taak om inwoners advies te geven, de juiste ondersteuning te bieden of te begeleiden naar de juiste hulp. Het gaat daarbij om vraagstukken op het gebied van wonen, werken, schulden, gezond en veilig opgroeien en ouder worden, inburgeren, psychiatrie, verslaving etc. De afdeling bestaat uit welzijn, sociaal werk, WMO, Participatie, inkomen, schulddienstverlening en jeugd. Het deel kunnen nemen aan de sameneving met behoud van regie op het eigen leven in de vertrouwde omgeving is een beschermende factor net als het hebben van sociale contacten. Samenwerking met kerken, verenigingen, zorgverleners en mantelzorgers/vrijwilligers is daarbij essentieel. Samen-redzaam zijn en normaliseren zijn pijlers in het beleid van de samenwerkende partijen binnen STIP (Steun en Informatie Punt).

Je bent present in de buurtschappen, wijken en buurten van de gemeente Heerde. Je sluit aan bij de inwoners en signaleert waar er behoefte ligt aan ondersteuning bij een persoon, huishouden, straat of buurt. Je doet dit zodanig dat het veilig is en aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de inwoners. Je bent goed op de hoogte van de sociale infrastructuur. Je werkt samen met (buurt-)verenigingen, kerken, vrijwilligers, woningbouwcoorperatie, politie, mantelzorgers en andere professionals. Je brengt partijen bijeen en zorgt voor stevige verbindingen waar nodig met Stip en andere ketenpartners. .

Werkzaamheden

Je gaat buurten waar veel kwetsbare inwoners verblijven in kaart brengen en met input van inwoners en professionals een aanpak ontwikkelen op deze buurten. Je beheert het buurt-/dorpsbudget. Je gebruikt dit budget om ideeën en initiatieven uit het dorp te ondersteunen, waarin activeren en verbinden van inwoners centraal staat. Je inventariseert welke ideeën en initiatieven er zijn. Je koppelt krachtige inwoners (of groepen) aan kwetsbare buurtbewoners. Je onderhoudt en vergroot het professionele netwerk van ketenpartners. Je voert het project Welzijn op recept uit in samenwerking met collega's. Je gaat onze inloopfuncties (Stip Heerde en Stip Wapenveld ) verbeteren/versterken, onder andere door intitiatieven en groepen hier een plek te geven.

Functie eisen

  • De kandidaat gaat akkoord met detachering
  • Minimaal een afgeronde HBO opleiding
  • Minimaal 2 jaar ervaring in de afgelopen 6 jaar een welzijnsfunctie

Wensen:

  • Minimaal een afgeronde HBO opleiding SJD, MWD, CMV en SPH of soortgelijk
  • Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 6 jaar een welzijnsfunctie
  • Op CV aantoonbare ervaring met de presentietheorie
  • Op CV aantoonbare ervaring met het werken met groepen en met ambulant werken in de wijk
  • Op CV aantoonbare ervaring bij een overheidsorganisatie
  • Kandidaat heeft op CV een korte, zelfgeschreven motivatie voor de opdracht gegeven.

Competenties

Je bent present in de buurtschappen, wijken en buurten van de gemeente Heerde. Je sluit aan bij de inwoners en signaleert waar er behoefte ligt aan ondersteuning bij een persoon, huishouden, straat of buurt. Je doet dit zodanig dat het veilig is en aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de inwoners. Je bent goed op de hoogte van de sociale infrastructuur. Je werkt samen met (buurt-)verenigingen, kerken, vrijwilligers, woningbouwcoorperatie, politie, mantelzorgers en andere professionals. Je brengt partijen bijeen en zorgt voor stevige verbindingen waar nodig met Stip en andere ketenpartners.

Extra info

Startdatum: 01-10-2024
Einddatum: 31-12-2024
Optie tot verlengen: 4x 6 maanden
Aantal uur per week: 20-24 uur
Thuiswerken is gezien de werkzaamheden incidenteel mogelijk
De gesprekken vinden plaats op 24 september tussen 12:00 en 15:00 uur. Gelieve hier rekening mee te houden

Locatie

Heerde

Publicatiedatum

12.09.2024

Publicatie eindigt

18.09.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!