Adviseur op snijvlak interne communicatie en veranderkunde

Nieuw

Functie omschrijving

Utrecht heeft jou nodig!

Werken aan interne communicatie voor een toekomstbestendige afdeling
Steeds meer mensen, bedrijven, (kennis)instellingen en bezoekers kiezen voor onze stad. Utrecht is populair! Dat brengt ook uitdagingen met zich mee. Het sturen op de realisatie van stedelijke ambities vraagt wat van onze organisatie. Het vraagt om scherpe keuzes, integrale samenwerking en heldere prioriteiten, zodat we wendbaar genoeg zijn om met de stad mee te bewegen en de gewenste impact te maken. Want niet alleen onze stad groeit, ook onze organisatie.

We werken daarom aan een toekomstbestendige structuur voor een van onze organisatieonderdelen. Daar hoort zorgvuldige interne communicatie bij vanuit een goed doordachte communicatiestrategie op het gebied van veranderkunde.

Werkzaamheden

Je taken zijn:
Het is jouw taak om de interne communicatie in deze veranderfase stevig neer te zetten. Jij bent een pittige gesprekspartner voor de directie van het organisatieonderdeel in ontwikkeling en je doet dit vanuit de afdeling Marketing & Communicatie. Je onderzoekt de behoefte van de medewerkers en laat deze aansluiten op de intenties van de directie van het organisatieonderdeel. Je krijgt mensen in beweging en zorgt ervoor dat je weet wat daarvoor voor interne communicatie moet worden ingezet. Je betrekt je communicatiecollega’s en zorgt voor een sublieme uitvoering van de communicatie.

De opdrachtgever(s)

We zoeken iemand die:
- Minimaal hbo werk- en denkniveau heeft;
- minimaal 8 jaar ervaring heeft in het communicatievak;
- ervaring heeft met communicatie bij een organisatieverandering (specialist);
- zich makkelijk laat horen in gesprekken op directieniveau.

Verder herken je je in de volgende competenties of vaardigheden:
- signaleren: aanvoelen waar gevoeligheden zijn en horen waar de behoefte ligt en het lef hebben daar iemand op aan te spreken;
- resultaatgericht: gaan voor de beste interne communicatie om mensen op een succesvolle wijze mee te nemen in de organisatieverandering;
- teamspeler: je betrekt de directie en je collega’s en misschien een communicatieadviesbureau op een prettige manier om vervolgens de meeste impact met jouw advies te bereiken.

Als gemeente Utrecht geloven wij dat een diverse organisatie zorgt voor meer innovatie, creativiteit en een betere samenwerking. Om die reden streven wij ernaar om een zo’n inclusief mogelijke organisatie te zijn. Ben je benieuwd hoe wij dat doen? Lees dat op deze pagina.

Functie eisen

  • Je beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau:

Wensen

  • Aantal jaren aantoonbare ervaring in het communicatievak:
  • Aantal opdrachten met betrekking tot communicatiestrategie op het gebied van veranderkunde:
  • Je hebt aantoonbare werkervaring als gesprekspartner op directieniveau:

Extra info

  • Periode: Van 01-10-2024 tot 01-04-2025 (6 maanden) met mogelijke opties tot verlenging
  • Belasting: 24 tot 32 uur per week gemiddeld

Goed om te weten:
Gesprekken zijn gepland op woensdag 25 september. Het secretariaat van Marketing & Communicatie neemt contact op indien je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Deze opdracht betreft de invulling van een tijdelijke rol. De eventuele verlengingsopties hangen daarmee samen.

Hybride werken is mogelijk in overleg met het team. De verdeling hiervan zal ongeveer 50/50 zijn.

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

11.09.2024

Publicatie eindigt

20.09.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!