BPM / Java Developer programma NISE

Nieuw

Functie omschrijving

Het programma is op zoek naar een ervaren BPM/Java Developer om het proces-team binnen het NISE-programma te versterken. Dit programma richt zich op de modernisering en vervanging van het Informatielandschap van de afdeling Erfpacht & Uitgifte. Binnen twee jaar wordt een stabiel, veilig en flexibel landschap gerealiseerd, gebaseerd op componenten en opgebouwd volgens moderne architectuurprincipes.

Je komt te werken in een van de twee Agile teams die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en het beheer van de nieuwe systemen. Team Processen focust zich op de ontwikkeling van workflow- en zaakondersteuning, met als doel end-to-end papierloos werken en een hoge mate van standaardisatie en automatisering.

Werkzaamheden

- Ontwikkelen en beheren van de NISE-omgeving met Infrastructure as Code, Continuous Integration en Continuous Delivery;
- Implementeren van systemen die voldoen aan de technische eisen, met gebruik van Azure DevOps Pipelines en Azure RM Templates;
- Incident- en probleemmanagement;
- Ontwikkelen, testen en onderhouden van Camunda (BPMN) workflows en bijbehorende Java-service tasks;
- Configureren en onderhouden van GZAC voor zaak- en dossierbeheer, en integratie met andere systemen;
- Aansluiten van OpenZaak en Overige Objecten API op het nieuwe informatielandschap;
- Werken volgens een DevOps-mentaliteit om continue verbetering te stimuleren.

De opdrachtgever(s)

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.

De opdrachtgever(s)
Je zal gaan werken voor het programma NISE (Nieuw Informatie Systeem Erfpacht en Uitgifte) welke valt onder de afdeling informatievoorziening van Ruimte en Economie voor het IV-account van de directie Grond en Ontwikkeling. De opdrachtgever is de afdelingsmanager van de afdeling Erfpacht en Uitgifte.

De afdeling Erfpacht en Uitgifte werkt samen met IV aan de vernieuwing van het informatielandschap. Hiervoor is het programma NISE opgericht waarin op basis van een nieuwe doel-architectuur het huidige informatielandschap de aankomende jaren gefaseerd wordt vervangen.

Erfpacht & Uitgifte (E&U) voert het Amsterdamse erfpachtstelsel uit, zodat de waarde en het gebruik van de grond ten dienste komen van de ontwikkeling van de gemeente en haar inwoners en bedrijven. Het erfpachtuitgifte en -beheerproces is onderdeel van de keten gebiedsontwikkeling. Het is in feite het sluitstuk daarvan, maar in sommige gevallen ook weer een beginpunt; denk aan transformatie en herontwikkeling van bestaande erfpachtrechten.

Functie eisen

  • De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over een hbo/wo werk- en denkniveau.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 jaar recente ervaring met Java, testtools, DevOps, Continuous Integration en Continuous Delivery in een Agile/Scrum omgeving.
  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring met HTML, CSS, JavaScript en/of TypeScript en frameworks zoals React of Angular, ervaring met Service Bus, Data Integratie en workflow componenten zoals BPMN, Kafka, Azure Service Bus.
  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het ontwikkelen en onderhouden van Camunda BPM-systemen en ervaring met het configureren en onderhouden van GZAC voor zaakgericht werken.
  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het aansluiten van OpenZaak en Overige Objecten API op informatielandschappen.

Wensen

  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het werken binnen een G4-gemeente, bij voorkeur binnen het erfpachtdomein.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring binnen Cloud/IaaS/PaaS en Microservices domeinen.

Extra info

• Startdatum: z.s.m na sluiting
• Einddatum: 01-08-2025
• Werklocatie: Weesperplein, 8, 1018XA, AMSTERDAM
• Aantal uren per week: 36 uur
• Optioneel tot verlenging: Ja, de Gemeente heeft de mogelijkheid de Overeenkomst meerdere keren te verlengen tegen dezelfde voorwaarden en condities, met dien verstande dat de totale maximale duur van de Overeenkomst de 24 maanden niet mag overschrijden.

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

10.09.2024

Publicatie eindigt

18.09.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!