GIS Dataengineer

Nieuw

Functie omschrijving

Waternet heeft de ambitie om procesgericht en datagedreven te werken. Om dit te realiseren, is een team ingericht dat het informatiemanagement van de directie Assets en Operatie vormgeeft en ondersteuning biedt bij informatieverwerking.

De verwerking van kerngegevens uit operationele processen heeft hoge prioriteit. Optimalisaties in processen zijn mogelijk om de informatiestromen effectiever te maken, en als GIS Dataengineer wordt je uitgedaagd om deze optimalisaties te signaleren en samen met het team door te voeren.

Daarnaast is het verbeteren van de kwaliteit van brongegevens een continu proces. De GIS Dataengineer speelt hierin een cruciale rol door te identificeren waar de kwaliteit van de brongegevens goed is en waar verbetering nodig is.

Door deze activiteiten uit te voeren, draag je direct bij aan het mogelijk maken van datagedreven assetmanagement bij Waternet.

Werkzaamheden

Het team Assetinformatiemanagement is op zoek naar een GIS Dataengineer die Waternet gaat helpen met het beheren en analyseren van brongegevens die in het GIS geregistreerd staan. Het doel is om de kwaliteit van deze gegevens te waarborgen en waar nodig te verbeteren. De GIS Dataengineer richt zich op vier hoofdonderwerpen:

  1. Operationeel beheer van de brongegevens
  2. Doorvoeren van verbeteringen ten behoeve van datakwaliteitsverbeteringen
  3. Procesoptimalisaties voor de verwerking van brongegevens
  4. Analyseren van de datakwaliteit en -kwantiteit van de brongegevens

Operationeel beheer van de brongegevens

Als GIS Dataengineer ben je verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van kerngegevens in het GIS. Dit betreft vooral de assets van het Waterschap Amstel, Gooi & Vecht, waaronder dijken, waterlopen en technische systemen. Je verwerkt eenduidig datawijzigingen op deze assets, die voortkomen uit projecten, verleende vergunningen of wijzigingen vanuit de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT).

Procesoptimalisaties voor de verwerking van brongegevens

Er is ruimte voor verbetering in het proces en de informatielevering. Je wordt uitgedaagd om optimalisaties te signaleren en aanbevelingen te doen met betrekking tot de aanlevering en verwerking van informatie, met als doel verdere automatisering.

Analyseren van de datakwaliteit en -kwantiteit van de brongegevens

Als GIS Dataengineer werk je nauw samen met het Data Analyse team binnen AIM om inzicht te krijgen in de datakwaliteit en -kwantiteit. Samen werken jullie aan het verbeteren van de kwaliteit van brongegevens in het GIS-systeem. Ook help je bij het "mappen" van kerngegevens op de gecentraliseerde objectenbibliotheek.

Doorvoeren van verbeteringen ten behoeve van datakwaliteitsverbeteringen

Wanneer er verbeteringen nodig zijn op basis van de datakwaliteitsanalyse, maak jij een inschatting van de omvang van deze verzoeken. Daarna bespreek je dit voorstel met het team om de verdere uitwerking te plannen.

De opdrachtgever(s)

Het team Asset Informatiemanagement is een jong team in ontwikkeling. We zijn in 2022 gestart met het inrichten van het team en zijn onderhand gegroeid naar een bezetting van ca 35 medewerkers. Binnen AIM zijn alle disciplines aanwezig om het informatiemanagement in te richten voor de directie Assets en operatie. Dat betekent van strategie tot operationele taken. Omdat we een jong team zijn hebben we ook nog veel ontwikkelwerk op het vlak van onze dienstverlening en onze producten. Dit maakt je werkgebied dynamisch en zeer toegepast in het moment en daarmee heel zinvol.

We werken veel aan de verbinding binnen ons team met op gezette tijden kennisoverdrachten tussen de verschillende medewerkers in formele setting en informele setting. We zijn professioneel in onze werkopvatting en de sfeer in het team is goed.

Functie eisen

  • Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring als GIS-Dataengineer in de afgelopen 5 jaar.
  • Aantoonbare ervaring met ArcGIS en ArcGIS Pro.
  • Afgeronde HBO-opleiding in een technische richting.
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wensen

  • Ervaring met dataverwerkende en -verbeterende processen (70 punten).
  • Ervaring met automatisering voor datakwaliteitsverbeteringen (20 punten).
  • Kennis van werken met een OTL (10 punten).

Competenties

  • Verbinden: Medewerkers motiveren en samenwerking stimuleren.
  • Planmatig: Organisatievermogen, zorgvuldig en resultaatgericht werken.
  • Analytisch: Breed analyseren en hoofd- en bijzaken scheiden.

Extra info

  • Aantal uren per week: 36 uur
  • Startdatum: Zo snel mogelijk na gunning
  • Einddatum: 12 maanden na start
  • Mogelijkheid tot verlenging bij detachering: Ja
  • Plaats tewerkstelling: Hoofdkantoor
  • Data matchgesprek: 26 september 2024 - 13:00 uur – 17:00 uur
    • Gesprekken vinden plaats op locatie, gelieve hier rekening mee te houden.

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

05.09.2024

Publicatie eindigt

17.09.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!