Programmamanager modernisering bedrijfsvoeringapplicaties

Nieuw

Functie omschrijving

Opdrachtomschrijving programmamanager modernisering bedrijfsvoeringapplicaties
De gemeente Enschede/domein Bedrijfsvoering wil zich graag laten bijstaan door een ervaren programmamanager met een bewezen trackrecord op het gebied van (cloud based) ERP implementaties en/of implementaties van samenhangende bedrijfsvoeringapplicaties. Hij of zij voert actief de regie m.b.t. de voorbereiding, selectie en implementatie van het te verwerven systeem of de systemen. De implementatie van de applicaties zal gefaseerd plaatsvinden. Eerst komt het financiële systeem met inkoop-functionaliteit aan de beurt. Daarna zal de P&O-applicatie volgen. Uitgangspunt hierbij: een applicatie(s) met in de praktijk proven technology bij gemeenten.

Opbouwen, leiden en uitvoeren van het programma, benodigd om deze doelstellingen te realiseren
De rol van programmamanager invullen, i.c. het opzetten van een solide programmaorganisatie en het aansturen van de diverse onderdelen van het programma (o.a. de deelprojecten Financiën, Inkoop, P&O, IT en data, evenals de control, communicatie, en organisatieontwikkeling van het programma. Je zorgt hierbij voor voortgang, overzicht, samenhang, maar ook een goede werksfeer waarin iedereen het beste van zichzelf kan laten zien. Het MT-Bedrijfsvoering begeleidt je bij het onderhouden van contacten met de rest van de organisatie, bij de voorbereiding en/ of realisatie van de selectie van de juiste systemen, de aanschaf van de licenties (waarschijnlijk aanbesteding), het komen tot een implementatiepartner (waarschijnlijk aanbesteding), inclusief maar niet gelimiteerd tot een implementatieplan voor financiën en inkoop, P&O en de begeleiding van de technische en business implementatie.
Daarnaast is jouw rol
  • het organiseren dat randvoorwaarden worden ingevuld en dat de planning daadwerkelijk wordt gerealiseerd.
  • het verzorgen van monitoring, voortgangsrapportages en tijdige adviezen voor de stuurgroep die sturing door de directeur Bedrijfsvoering en het MT Bedrijfsvoering mogelijk maken.
  • het leveren van een effectieve programmasturing die zorgt voor een effectieve verandering binnen de organisatie maar ook zorgt voor voldoende vertegenwoordiging van alle betrokken partijen en
  • het ervoor zorgen dat al deze betrokken partijen binnen en buiten de bedrijfsvoering goed zijn aangesloten op het programma.
  • Het verzorgen van een aanzet tot implementatie c.q. borging van implementatie van nieuwe werkwijzen in de staande organisatie
Je dient vooral ook, samen met en ondersteund door de stuurgroep leden, oog te hebben voor de specifieke aspecten van onze organisatiecultuur en het besturings- en managementconcept van de gemeentelijke organisatie in relatie tot de te behalen doelen. Ook zorg je ervoor dat een goede set aan verander- en communicatiestrategieën worden gehanteerd om het programma en de te realiseren voordelen ervan over te brengen naar alle betrokken partijen en belanghebbenden. De aanpak laat zich kenmerken door een doordachte, effectieve en doelmatige opzet van het programma. Een aanpak gebaseerd op gedegen ervaring en kennis met vergelijkbare transitie- en migratietrajecten van ERP- implementaties. Je bent in staat om met daadkracht en finesse te zorgen voor standaardisering en uniformering van werkprocessen door het neerzetten van een oplossing die is gebaseerd op de best practices van de te kiezen leverancier(s), in overeenstemming met onze architectuurstandaarden.

We zijn hiervoor op zoek naar een senior programmamanager met ruime ervaring in dit vakgebied.

Functie eisen

  • De kandidaat is akkoord met detachering
  • WO, verkregen door universitaire opleiding (bij voorkeur Bedrijfskunde en/of IT) dan wel door werkervaring opgedaan gedurende de laatste 15 jaar
  • Kandidaat kan referenties overleggen wanneer kandidaat een intakegesprek heeft.

Wensen:

  • Je hebt aantoonbare meerdere jaren ervaring, of tenminste vijf dergelijke programma’s uitgevoerd, met de aanbesteding en implementatie van grote bedrijfsvoeringsystemen en/of ERP-systemen, met in eerste instantie focus en bewezen succesvolle ervaring m.b.t. financiële systemen, inkoopfunctionaliteit en salarisverwerking, personeels- en salarisadministratie en P&O modules.
  • Je hebt een aanpak hoe een grote complexe overheidsorganisatie als de gemeente Enschede hierin effectief te kunnen leiden en begeleiden. Deze aanpak bevat de technisch inhoudelijke, de juridische, de inkoop-technische en de veranderkundige aspecten van de aanbesteding en implementatie.
  • Je hebt een bewezen trackrecord met het instappen op een ‘rijdende trein’, en de samenwerking met de inzet van eigen personeel vanuit de gemeente in combinatie met externe inhuur. Dit dient gemotiveerd blijken uit het cv.
  • Je beschikt over de inhoudelijke en procesmatige kennis en ervaring om daar waar nodig de programmaorganisatie hiermee te versterken. Geef hier een toelichting op!
  • De kandidaat geeft toelichting bij de gerealiseerde resultaten bij voorgaande opdrachten, (te gebruiken bij nagaan referenties)

Competenties

  • Communicatieve vaardigheden
  • Verbindend vermogen
  • Omgeving sensitiviteit
  • Oplossingsgerichtheid
  • Overtuigingskracht/besluitvaardigheid/ samenwerkingsgerichtheid
  • Positief kritische en onafhankelijk houding
  • Je bent proactief, soepel in de relatie en strak op de inhoud. Organisatiesensitiviteit, doorzettingsvermogen en een positief-kritische en onafhankelijke houding kenmerken jouw manier van werken.
  • Je kunt goed zelfstandig werken, maar vindt het ook fijn om samen met een projectteam de team- en organisatiedoelen te bereiken.
  • Je bent daarnaast ook in staat een stuurgroep te smeden uit een diverse groep van clustermanagers om je bij je verantwoordelijkheden te ondersteunen.
  • Je zet de clustermanagers van het MT-Bedrijfsvoering ook in om de verbinding en verandering tot stand te brengen in de breedte van de organisatie.

Extra info

Startdatum: 01-10-2024
Einddatum: 30-06-2025
Optie tot verlengen: 3 x 6 maanden
Aantal uur per week: 36 uur
Hybride werken in overleg met oprdachtgever
Gespreken vinden hoogstwaarschijnlijk 25 september tussen 9 en 12 plaats.

Locatie

Enschede

Publicatiedatum

04.09.2024

Publicatie eindigt

11.09.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!