Strategic Cost Advisor

Nieuw

Functie omschrijving

Het werkgebied van de Strategic Cost Advisor Cost zijn de grotere (>€30M) multidisciplinaire projecten binnen en buiten het terminal gebouw op Schiphol Airport maar ook onze regionale vliegvelden in Rotterdam, Eindhoven en Lelystad.
Ze verschillen in complexiteit en omvang, maar wat ze gemeen hebben is de dynamische en vooral ook complexe Schiphol omgeving. Bij ons gaat de operatie altijd door, en dat betekent dat ook bij schijnbaar eenvoudige projecten er meerdere relevante belangen spelen. Dat vraagt om begrip én overtuigingskracht.

Je bent als Strategic Cost Advisor proactief betrokken om samen met een team van cost engineers een deterministische en/of probabilistische kostenadvies te geven waar gekeken is naar de te realiseren waarde, Total Cost of Ownerschip (TCO) en het identificeren en realiseren van kostenbesparingen. Je bent een ervaren business partner en ondersteunt het portfoliomanagement in de maakbaarheidstoets van het portfolio in de komende jaren en beheert de prijsafspraken vanuit het contract met onze maincontractors. Verder vragen wij van de Strategic Cost Advisor om het kostenbeheersingsproces te verbeteren over alle afdelingen binnen en buiten onze organisatie.

Jouw expertise zal een cruciale rol spelen in het ondersteunen van besluitvorming op strategisch niveaus van onze organisatie.
De rol van Strategic Cost Advisor is een belangrijke rol binnen de Schiphol organisatie en biedt veel doorgroeimogelijkheden naar werkzaamheden in de strategische fase of een leidinggevende positie. Er zijn genoeg mogelijkheden om het beste uit jezelf te halen.

De opdrachtgever(s)

Het Cost Expertise Center (CEC) is een professionele afdeling binnen Schiphol Projects, die actief bijdraagt aan de (financiële) doelstellingen van Royal Schiphol Group. Wij hebben als doel meer grip op kosten te verkrijgen en waarde voor geld te vergroten. Dit is een Schiphol brede opgave, daarvoor werken we samen met de afdelingen Strategie & Airport Planning, Asset Management, Procurement, ICT, Operations, en de luchthavens in Lelystad, Rotterdam en Eindhoven.
Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een Strategic Cost Engineer. Een unieke rol waarbij je veel vrijheid hebt, een echte sparringpartner zult zijn voor portfolio management, het projectteam en onze aannemers en ervoor zult zorgdragen dat de partnership optimaal blijft.

Omschrijving kandidaat

Om succesvol te zijn als Strategic Cost Advisor moet je het intellectuele vermogen hebben om complexe informatie te verwerken en complexe problemen op een effectieve manier op te lossen. Door je ruime ervaring met cost engineering van grote, complexe multidisciplinaire projecten kun je aan de hand van jou brede kijk op kostenbeheer over de gehele waardeketen, adviezen uitbrengen en zorg je voor afstemming om tot besluiten te komen.
Je bent een strategische business partner en heeft kennis op expertniveau van het totale projectportfolio van het bedrijf en de onderlinge afhankelijkheden ervan. Je hebt een proactieve mentaliteit en wordt enthousiast van de dynamische omgeving die Schiphol biedt.
Je hebt daarnaast universitair werk-/denkniveau of ruime ervaring binnen de aannemerij. Ook neem je ruime ervaring met kostenmanagement op nieuwbouw- en renovatieprojecten binnen een multidisciplinaire structuur mee.

Functie eisen

Je hebt kennis van relevante wetgeving (o.a. Bouwbesluit) en standaarden (zoals UAV, UAV-GC, RAW, STABU).
Naast die gedegen achtergrond is het essentieel dat je begrijpt hoe belangrijk samenwerking is in deze functie, want alleen door samen te werken kunnen projecten succesvol gerealiseerd worden. Ook is oog voor maakbaarheid van groot belang, de operatie dient zo min mogelijk hinder te ondervinden. Het op de juiste manier toepassen van jouw adviesvaardigheden hoort daarbij, net als:
* Strategisch denkniveau;
* Leidingsgevende capaciteiten;
* Technische affiniteit;
* Eager en denkend in oplossingen;
* Integer, en durft kritisch te zijn;
* Sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om effectief samen te werken binnen een complex wereld aan stakeholders;
* Analytische vaardigheden en het vermogen om complexe projecten te interpreteren;
* Werkhouding: flexibel, energiek, betrouwbaar en doelgericht;
* 12 jaar relevante ervaring met kosten in advies/aannemersbranche;
* Overige vakgerichte opleidingen zijn een sterke pré.
• CV & Motivatie toegespitst op de opdracht, graag in het Nederlands aanleveren;
• De kandidaat is akkoord met detachering

Extra info

Startdatum: Z.S.M
Einddatum: 30-09-2025
Optie tot verlengen: Nee
Aantal uur per week: 24 uur
Dit is een herhaalde aanvraag

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

03.09.2024

Publicatie eindigt

22.09.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!