Gespreksbegeleider/Team Coach Cultuur en Leiderschap

Nieuw

Functie omschrijving

Je maakt deel uit van het cluster Organisatieontwikkeling (Utrecht), binnen de directie Mensen, Middelen en Communicatie. Een cluster met bevlogen medewerkers met verschillende disciplines: Cultuur & Leiderschap, Leren & Ontwikkelen, Verandermanagement en Inrichting & (re)organisatie.

De missie van Dienst Toeslagen is ‘vitale voorzieningen voor iedereen betaalbaar maken’. ‘Voor iedereen’ staat ook voor oog hebben voor de diversiteit in onze samenleving. Hierbij streven we ernaar om een maatschappelijke voorbeeldrol te vervullen in gelijkwaardige behandeling. Vanuit cluster Organisatieontwikkeling zijn bepaalde interventies ontwikkelt voor leidinggevenden en teams gericht op samenwerking, vooroordelen, diversiteit en inclusie. Dit najaar wordt bijvoorbeeld van start gegaan met de uitrol van het programma Vooroordelen Voorbij. Het programma biedt een e-learning aan om het begrip en de kennis en vaardigheden over onbewuste vooroordelen te vergroten onder medewerkers. Dit wordt versterkt doordat leidinggevenden aansluitend een dialoog over de e-learning met hun team organiseren. Materiaal wordt hiervoor aangereikt en wordt doorontwikkeld waar nodig. Ook worden mogelijkheden voor verdieping aangeboden (al dan niet begeleid), zoals movie learning, verdiepende dialoog en een workshop inclusie. Op het gebied van samenwerking worden daarnaast Team Ontwikkelpaden aangeboden aan teams. Deze reeds bestaande activiteit bestaat normaliter uit verschillende begeleide teamsessies die gericht zijn op teamontwikkeling, samenwerking en onderlinge betrokkenheid. Ook worden er verschillende activiteiten georganiseerd gericht op de ontwikkeling van leidinggevenden.

Werkzaamheden

Deze opdracht bestaat hoofdzakelijk uit het faciliteren van interventies die binnen het thema cultuur en leiderschap vallen en alles wat daar in de voorbereiding en nazorg bijhoort. Je houdt je bezig met het plannen en organiseren van interventies en bent verantwoordelijk voor de intake alvorens je met een interventie van start gaat. Je hebt nauw contact met de collega medewerkers van Cultuur & Leiderschap en werkt samen om de kwaliteit van de interventies te borgen. Waar er ruimte is , wordt je gevraagd om mee te denken over de doorontwikkeling van interventies.

Functie eisen

  • De kandidaat heeft minimaal 3-5 jaar ervaring met het begeleiden van groepen
  • De kandidaat heeft WO werk en denk niveau

Wensen:

  • De kandidaat is goed bekend met thema's als vooroordelen, diversiteit & inclusie, samenwerking.
  • Onderbouwing aanvraag door aanvrager
  • Je hebt relevante werkervaring in een vergelijkbare functie in een complexe en politiek bestuurlijke (Rijksoverheids) organisatie. De kandidaat heeft zeer veel ervaring met het begeleiden van groepsgesprekken, begeleiden van teams.

Competenties

  • Omgevingsbewustzijn
  • Samenwerken
  • Luisteren
  • Plannen en organiseren
  • Flexibiliteit

Extra info

Startdatum: 16-09-2024
Einddatum: 31-12-2024
Optie tot verlengen: Ja
Aantal uur per week: 36 uur
Groepsbegeleiding is nodig op verschillende werklocaties in Nederland (Groningen, Heerlen, Utrecht, Den Haag, Apeldoorn). Werkzaamheden zien vooral op het faciliteren van teams en zijn dus op locatie. Er zal in de voorbereiding hybride gewerkt kunnen worden, dus thuis en op kantoor Utrecht om met collega's af te stemmen. ~
Datum voor gesprekken: verwacht 5-9-2024.

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

29.08.2024

Publicatie eindigt

03.09.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!