Kwartiermaker assetmanagement civiele kunstwerken

Nieuw

Functie omschrijving

Jij bent van bouwen aan de mooiste stad van Nederland. In deze stad zijn bruggen en sluizen belangrijke knooppunten voor weg- en waterverkeer. Bovendien maken deze civiele kunstwerken Rotterdam de iconische stad die ze is. Samen met jou maken we Rotterdam het voorbeeld van een goed en toekomstbestendig beheerde stad.
Jij opereert op het raakvlak tussen het programmateam en de bestaande onderhouds- en beheerorganisatie en zorgt ervoor dat deze door kan draaien én in lijn komt met de programmadoelstellingen. Daarnaast adviseer je de programmamanager en het kernteam over de strategie i.r.t. de uitvoeringsprojecten. Hierin verbind je verschillende expertises aan elkaar en betrek je o.a. de inhoudelijk specialisten vanuit ons Ingenieursbureau en de assetmanagers, zodat we samen toewerken naar een eenduidig beeld van onze assets!

Jouw functie
In Rotterdam hebben we de komende jaren een grote opgave om haar beweegbare bruggen en sluizen te renoveren, daarom hebben we besloten om deze opgave programmatisch op te pakken. Het renoveren van de Rotterdamse bruggen en sluizen is geen eenvoudige opgave. De opgave is multidisciplinair, complex en heeft nogal wat voeten in de aarde. Met het programma wordt een werkwijze opgezet waarmee de assetmanager in staat wordt gesteld om toekomstbestendige en veilige beweegbare bruggen en sluizen te realiseren. Jij draagt bij aan het opzetten en uitvoeren van dit programma.
Je bent een belangrijke sparringpartner voor zowel het programmateam als de bestaande beheer- en onderhoudsorganisatie. De programmamanager is verantwoordelijk voor een nieuwe aanpak van het assetmanagement voor de beweegbare bruggen en sluizen. Jij weet door jouw kennis en ervaring de verschillende afdelingen bij een nieuwe werkwijze te betrekken.

Je werkt samen met collega’s van het bruggenteam, het ingenieursbureau en andere disciplines in het programmateam. We hebben een open en informele sfeer. Er wordt met veel verantwoordelijkheid en passie gewerkt. De programmatische werkwijze vraagt om een cultuurverandering en daar is nog niet iedereen klaar voor. Intern worden de collega’s hierbij ondersteund, o.a. middels een langlopend coachingstraject.

De opdrachtgever(s)

De afdeling
Het ingenieursbureau is de plek om mee te werken aan de ontwikkeling van Rotterdam. Wij zijn de engineers achter de realisatie en begeleiding van stedelijke infrastructurele projecten vanaf het aanleggen en reconstrueren van wegen en waterwegen tot riolering en groen. Met geavanceerde technieken, ervaren collega’s en enthousiaste trainees kan jij de uitdaging aangaan om jouw bijdrage te leveren aan de stad Rotterdam. Heeft dit jouw interesse en werk jij graag mee aan de uitbreiding van de haven, de bouw van een nieuw stadion of de ontwikkeling van een modern stadscentrum? Dan is het ingenieursbureau van gemeente Rotterdam de plek voor jou!

Onze organisatie

Wij zijn van goede en groene groei. De stad vormgeven en in vorm houden.
De skyline van Rotterdam. De diversiteit aan bedrijven en publieke instellingen. De bereikbaarheid van stad en regio. De internationale handelsgeest, ondernemerskracht, ambitie en daadkracht. Het zijn allemaal voorbeelden van hoe Stadsontwikkeling samenwerkt met bewoners en ondernemers aan de voorspoed van de stad. Sinds 2016 is daar een extra opgave bijgekomen en dat is ‘groene groei’: vooruitgang die klimaatvriendelijker, beter voor het milieu en op een circulaire gedachte gebouwd is.
Stadsontwikkeling bouwt dus aan een sterke economie en een aantrekkelijke woonstad. Met hart voor Rotterdam en de mensen die er komen, wonen en werken.

Waar wij van zijn
Samen met Rotterdammers en verschillende partners geven we vorm aan de stad en houden we de stad in vorm. Kies jij voor Stadsontwikkeling, dan is de kans groot dat je ideeën ontwikkelt die een duidelijk stempel achterlaten op Rotterdam. Je gaat vernieuwing en vooruitgang dromen, tegelijkertijd zit je zelf aan de knoppen om groei samen met de stad te realiseren. Stadsontwikkeling is er voor mensen die behoeftes zien, de ruimte pakken, ervoor durven gaan en het waarmaken.

Omschrijving kandidaat

Voor ons team zijn we op zoek naar een stevige adviseur met kennis van assetmanagement die proactief en daadkrachtig is. Je bent strategisch ingesteld en kan snel switchen tussen verschillende abstractieniveaus. Je bent oplossingsgericht en hebt een natuurlijk overwicht. Doordat jij buiten de kaders durft te denken, een verbinder bent en innovaties op de voet volgt weet jij advies te geven over bestaand en te ontwikkelen beleid. Naast de expertise die je meeneemt als ervaren adviseur, houd je van uitdaging en ontwikkeling. Je denkt graag mee over de toekomst van civiele kunstwerken en assetmanagement. Hierbij neem je de collega’s om je heen graag mee in de ontwikkelingen. Je steekt je de handen graag uit de mouwen om het gewenste resultaat te behalen. Jouw goede communicatieve vaardigheden, in zowel woord als schrift, dragen hieraan bij.

Functie eisen

• Je hebt een afgeronde WO-opleiding op het gebied van civiele techniek, een andere technische opleiding of een opleiding bestuurskunde of vergelijkbaar;
• Je hebt minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van projectmanagement binnen een grote organisatie (>50 personen) actief op het gebied van infrastructuur;
• Je hebt aantoonbare ervaring met het toepassen van Systems Engineering;
• Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van assetmanagement;
• Je hebt ervaring met het opstellen van besluitvormingsdocumenten;
• Je hebt ervaring met het aansturen van een team.

Wensen
• Je hebt ervaring met programmatisch werken, gerelateerd aan infrastructuur;
• Je hebt ervaring met verandertrajecten;
• Je hebt affiniteit met werken in een bestuurlijke omgeving, blijkend door eerder opgedane werkervaring.

Extra info

  • Werklocatie: Wilhelminakade 179, Rotterdam
  • Thuiswerkbeleid: Er wordt voornamelijk vanuit bovengenoemde locatie gewerkt. In overleg is (gedeeltelijk) thuiswerken mogelijk.
  • Startdatum: Zo snel mogelijk, naar verwachting eind augustus 2024.
  • Uren per week: 36 uur
  • Duur opdracht: 12 maanden
  • Verlengingsopties: 2 keer 6 maanden
  • Data voor verificatiegesprek: Week 32 (op locatie)

Locatie

Rotterdam

Publicatiedatum

29.08.2024

Publicatie eindigt

06.09.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!