Regio coördinator Concessie

Nieuw

Functie omschrijving

In het klimaatakkoord (2019) zijn onder andere afspraken gemaakt over elektrisch rijden. Om deze te realiseren is besloten om de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) op te zetten. De NAL heeft als missie om laden geen belemmering te laten zijn voor elektrisch rijden. De NAL wordt uitgevoerd door zes regio’s. Zeeland en Zuid-Holland vormen daarin regio Zuidwest. Binnen de fysieke regio liggen Gemeente Rotterdam en Den haag, zij zijn onderdeel van de G4 NAl-regio.

De gemeente Rotterdam beheert momenteel de concessie overeenkomst voor openbaar (‘regulier’) laden voor personenvervoer voor 32 gemeenten in de regio Zuidwest. De huidige concessie loopt eind 2025 af. De gemeente Rotterdam heeft aangegeven waarschijnlijk weer penvoerder te willen zijn voor een volgende concessie. De gemeente Rotterdam zal hiervoor een projectleider gaan aanstellen en een projectteam inrichten.

De verwachting is dat de meeste gemeenten die al deelnemen weer willen aansluiten en enkele gemeenten die nog niet deelnemen hebben interesse getoond om aan te gaan sluiten. De regio Zuidwest zou graag de coördinatie en afstemming van deelnemende gemeente aan een volgende concessie op zich nemen en zet hiervoor een opdracht uit.

Rolbeschrijving
De regiocoördinator is het aaspreekpunt voor gemeenten in de regio en de schakel met het projectteam. De regiocoördinator is verantwoordelijk om alle gemeente te ondersteunen bij het tijdig de juiste besluiten nemen. Verder vertegenwoordigt de regiocoördinator de gemeenten in het projectteam.

Om dit te realiseren sta je in direct contact met de inliggende gemeenten. Dit gebeurt zowel via één op één contact als via regiobijeenkomsten. Het is aan de vertegenwoordiger om hier een vorm voor te vinden die passend is.

De vertegenwoordiger brengt de kennis mee die vanuit projectteam ontwikkeld wordt is en helpt zo gemeenten op weg waar nodig. Tegelijkertijd wordt gevraagd om kennishiaten en aandachtspunten op te halen en mee te brengen naar het projectteam. Je geeft hier aan wat de behoefte is van de gemeenten.

Doel
Jouw doel is om eind 2025 voor elke gemeente welke wil deelnemen aan de concessie de benodigde overeenkomst(en) hiervoor gesloten heeft en besluitvorming de besluitvorming daarvoor doorlopen is.

  1. Regionale Aanjager (Spin in het web)
    1. Je bent het aanspreekpunt voor gemeenten als het gaat om de nieuwe concessie SGZH.
    2. Je zorgt, voor een (overleg)structuur voor de gemeente die willen deelnemen
    3. Je gaat met alle inliggende gemeenten in gesprek over potentiële deelname aan de nieuwe concessie.
    4. Je gaat actief in gesprek met geïnteresseerde gemeente om hun eisen, wensen en aandachtspunten voor de concessie op te halen
    5. Je verzamelt en bundelt de input van alle gemeente tot overzichtelijke documenten die in het projectteam gebruikt kunnen worden voor verdere voorbereiding van de aanbesteding en bepalen van gezamenlijke uitgangspunten
    6. Je stelt de benodigde overeenkomsten samen met het projectteam op om de gezamenlijke aanbesteding te kunnen gaan uitvoeren.
    7. Je ondersteunt gemeenten waar nodig bij het opstellen van documenten voor bestuurlijke besluitvorming
    8. Je houdt zicht op de situatie en behoeften bij gemeenten en of zij tijdig de benodigde besluiten nemen.
    9. Je benadert proactief gemeenten die achter dreigen te gaan lopen.
  2. Deelname aan projectteam
    1. Je sluit aan bij het projectteam welk de concessie gaat voorbereiden
    2. Je vertegenwoordigt hierin de belangen van de deelnemende gemeenten
    3. Je neemt de belangrijkste vragen en uitgangspunten (zoals laadkader en laadvisie) mee richting de deelnemende gemeenten en verwerkt dit op een manier zodat de deelnemende gemeente de relevante besluitvorming kunnen voorbereiden.
  3. Deelname team RAL Zuidwest
    1. Je neemt actief deel aan het kernteamoverleg RAL Zuidwest, waarin je de ontwikkelingen van de concessie koppelt aan de andere ontwikkelingen binnen RAL Zuidwest (zoals bijvoorbeeld netbewust laden)
    2. Je geeft input voor jaarplannen en voortgangsrapportages van de RAL Zuidwest.
    3. Je neemt deel aan tussentijdse overleggen met RAL Zuidwest coördinatoren en andere kernteamleden.

Functie eisen

  • Aantoonbare werkervaring met het opzetten en inventariseren van behoeften van verschillende stakeholder;
  • BYOD (Bring Your Own Device): voor deze opdracht moet de kandidaat gebruik maken van eigen laptop en mobiel;
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met het opzetten van beleid;
  • Aantoonbare werkervaring met het leiden van overleggen tussen verschillende stakeholders;

Wensen: (weging, totaal 100 punten)

  • Aantoonbare werkervaring met het opzetten van beleid voor laadinfrastructuur (40 punten);
  • Aantoonbare werkervaring met het opstellen van aanbestedingen (10 punten);
  • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met opzetten van overlegstructuren tussen gemeente (20 punten);

Competenties

  • Communicatief
  • Analytisch
  • Politieksensitief.

Extra info

Startdatum: Z.S.M.
Einddatum: 01-10-2025
Optie tot verlengen: 1 maal 6 maand(en)
Aantal uur per week: 32 uur
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.
Bij het uitvoeren van de opdracht vinden de werkzaamheden voornamelijk binnen de metropoolregio Rotterdam plaats. De fysieke afspraken zijn voornamelijk op het stadskantoor Rotterdam maar ook bij andere gemeente in Zuid Holland. Sporadisch is het overleg in Zeeland.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op woensdag 11 september 2024 tussen 13.00-15.00 uur en vrijdag 13 september 2024, tussen 09.00-11.00uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 9 september 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Locatie

Middelburg

Publicatiedatum

28.08.2024

Publicatie eindigt

06.09.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!