Schuldhulpverlener voor Ondernemers

Nieuw

Functie omschrijving

De afdeling Sociale Voorzieningen richt zich op de gebieden Wmo, bijzondere bijstand en minimaregelingen, urgente woonzaken en schuldhulpverlening. De sleutelterm daarbij is ‘financiële redzaamheid’. Klanten worden professioneel ondersteund en waar mogelijk wordt gewerkt aan zelfontplooiing, zelfstandigheid en onafhankelijkheid, zodat men weer kan mee doen in de samenleving, Ivm vervanging als gevolg van langdurig verlof zijn wij op zoek naar een Consulent Schuldhulpverlening.

Werkzaamheden

Bij de gemeente Amstelveen ziet jouw baan als Consulent Schuldhulpverlening voor ondernemers er anders uit dan je misschien wel gewend bent. Bij ons heb je namelijk écht de tijd en de ruimte om het verschil te maken. Doordat wij lage caseloads hebben, is er tijd om met de inwoner in gesprek te gaan en een uitgebreide analyse te maken van de hulpvraag (oorzaak en psychosociale problematiek). Het uiteindelijke doel is het realiseren van gedragsveranderingen met betrekking tot het uitgavenpatroon.


Dit doe je op een gemiddelde werkdag

Vandaag werk je op het gemeentehuis in Amstelveen. Thuis reserveer je via de app alvast een bureau naast een raam. Als je de luxaflex opendoet, geniet je even van het vrije uitzicht op de Amstelveense Poel voordat de werkdag begint. Je bekijkt in je e-mail en je actielijst of er urgente zaken zijn en beoordeelt of het daardoor nodig is om je planning aan te passen.

Om 9.15 uur heb je een overlegje met een collega uit je toetsgroep. Je wilt graag mondeling toelichten waarom jij een andere keuze zou maken in het dossier van je collega. Jouw collega is heel benieuwd naar jouw kijk op de kwestie. Om 10.00 uur heb je een afspraak met familie Huyschebos voor een intakegesprek. Een gezin met kinderen en problematische schulden. Ze hebben al een hele tijd de huur niet kunnen voldoen. Deze inwoners zijn bij jou gekomen via Team Vroegsignalering. Mevrouw en mevrouw Huyschebos zijn gehuwd buiten gemeenschap van goederen en hebben samen een bedrijf. Ze gaan er van uit dat ze binnenkort een grote opdracht binnenhalen en daarmee ineens de huur kunnen voldoen. Ze willen graag uitstel van de verhuurder en hopen op jouw ondersteuning. Ze gaan er van uit dat ze uiteindelijk zelf de tekorten weer kunnen rechttrekken. Jij twijfelt en vraagt de situatie goed uit. Het gesprek loopt uit en je plant meteen een vervolg.

Het is tijd voor de lunch. Je bent benieuwd welke maaltijdsalade er vandaag op het menu staat en gaat met een aantal collega’s naar het bedrijfsrestaurant.

Na de lunch loop je even langs bij je collega van de afdeling Werk en Inkomen om na te gaan of jouw klant de gegevens voor de Bbz-aanvraag heeft ingeleverd.

Aan het eind van de dag heb je een multidisciplinair overleg met verschillende collega’s en met jouw klanten, familie van der Meer. Er wonen twee meerderjarige kinderen in huis en die willen niet bijdragen in de kosten. Het zijn lastige gesprekken, maar samen met je collega’s van het Sociaal Team en Minimaregelingen lukt het om schot in de zaak te krijgen. Voldaan ga je naar huis’.

De opdracht loopt tot 1 april 2025. Er is een mogelijkheid tot verlenging. Deze verlenging wordt voor afloop van de opdracht besproken en de exacte duur is nu nog niet bekend. Indien t.z.t. mogelijk en gewenst, bestaat de optie om de kandidaat na 1 jaar inhuur kosteloos over te nemen. De leverancier gaat hier automatisch mee akkoord bij het aanbieden van een kandidaat.

Omschrijving kandidaat

Als Schuldhulpverlener voor Ondernemers beschik je over:

  • Kennis van de technische schuldhulpverlening en WSNP.
  • Kennis van de bedrijfskundige kant van Shvo.
  • Kennis van de sociale kaart.
  • Ervaring met integrale schuldhulpverlening.
  • Ervaring met schuldhulpverlening aan ondernemers.
  • Ervaring met Stratech is een pré.

Functie eisen

  • Op CV aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring als Schuldhulpverlener voor ondernemers in de afgelopen 5 jaar.
  • Op cv aantoonbaar minimaal 5 jaar ervaring opgedaan als schuldhulpverlener in de afgelopen 7 jaar.

Wensen

  • Op cv aantoonbare ervaring met integrale schuldhulpverlening, kennis van de technische schuldhulpverlening en WSNP, specifiek gericht op shvo én ervaring met hulpverlening aan klanten met psychosociale problematiek (duidelijk op cv aangegeven).
  • Op cv aantoonbaar ervaring met het systeem Stratech.

Competenties

  • Klantgericht.
  • Resultaatgericht.
  • Betrouwbaar.
  • Analytisch vermogen
  • Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid.

Extra info

  • Van 1-10-2024 t/m 31-3-2025
  • Optie verlenging: 3 x 6 maanden
  • Standplaats: Amstelveen
  • De gesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 11 september tussen 14:00 en 15:30 uur. De gesprekken vinden online plaats via een teams uitnodiging. Indien u een kandidaat voorstelt, verzoeken wij u ervoor te zorgen dat deze beschikbaar is op dit tijdstip.
  • Toelichting op rooster: Maximum van 24 uur. Inwerkperiode volledig op kantoor. Daarna is 1 dag thuiswerken bespreekbaar.

Locatie

Amstelveen

Publicatiedatum

28.08.2024

Publicatie eindigt

04.09.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!