Kwartiermaker / Manager Directie Vastgoed, Huisvesting en Gebiedsontwikkeling

Nieuw

Functie omschrijving

Als Kwartiermaker / Manager van de recent opgerichte Directie Vastgoed, Huisvesting en Gebiedsontwikkeling (VH&G) ben je samen met de directeur verantwoordelijk voor de opbouw, teamontwikkeling, verdere inrichting en professionalisering van de directie.

Werkzaamheden

Als Kwartiermaker / Manager geef je samen met de directeur leiding aan de gehele Directie. Samen met de directeur en het team werk je aan de opbouw van het team en de teamontwikkeling. Op inhoud geef je mede vorm aan de uitwerking van de vastgoedplannen. Je coacht projectmanagers en andere medewerkers op proces en inhoud. In overleg met de directeur wordt de precieze werkverdeling verder bepaald. Je bent in voorkomende gevallen de vervanger voor de directeur in Stuurgroepen, Portfolioboard, overleggen met RvB/RvT, OR, gebruikers, etc. Tot je taken behoren verder:

  • Verder vorm geven van de aanbestedingsstrategie voor zowel architect/adviseurs als aannemers en slopers.
  • Samen met de Integraal projectmanagers en de bouw projectmanagers uitwerken van een uniforme manier van projectmatig werken (GROTIK). De bouwprojectmanagers zijn verantwoordelijk voor ontwerp en realisatie van de (ver)bouw. De integraal projectmanager is verantwoordelijk om van het gebouw een functionerend (deel van het) ziekenhuis te maken incl. (niet-) medische inventaris, ICT voorzieningen en de verhuizing.
  • Verder vorm en inhoud geven aan de samenwerking van de directie VH&G met het Facilitair Bedrijf.
  • Werven, opvangen en inwerken/coachen van nieuwe medewerkers.
  • Financiële bewaking opzetten in overleg met projectcontrol.

De opdrachtgever(s)

Je komt te werken bij de directie Vastgoed, Huisvesting en Gebiedsontwikkeling van UMC Utrecht, het centrale aanspreekpunt voor alle vastgoed- en huisvestingsgerelateerde projecten. De directie, waar jij deel van uitmaakt, leidt vastgoed- en huisvestingsprojecten van concept tot oplevering. Je werkt in een team dat grootschalige vernieuwbouwplannen en groot onderhoud met functiewijzigingen coördineert. De directie VH&G werkt nauw samen met het Facilitair Bedrijf dat verantwoordelijk is voor de energievoorziening, het dagelijks beheer en onderhoud en de kleinere projecten.

Verbouwing voor de zorg van morgen

De zorg verandert en het UMC Utrecht maakt zich klaar voor de toekomst. Dit omvat nieuwe werkmethodes, de uitgebreide toepassing van informatietechnologie en verbeterde huisvesting om processen te optimaliseren. Deze aanpassingen vereisen een omvangrijke renovatie van onze gebouwen op het Utrecht Science Park, met ongeveer 450.000 m2 aan ruimte, inclusief de directe omgeving. We hanteren een gefaseerd verbouwingsproces over een periode van 10-15 jaar, waarbij we erop gericht zijn onze diensten op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek zoveel mogelijk voort te zetten. Dit stelt unieke uitdagingen aan ontwerpers, bouwers, en aan onze patiënten, medewerkers en studenten.

Functie eisen

  • De kandidaat gaat akkoord met detachering
  • De kandidaat heeft een afgeronde wo-opleiding in bijv. bouwkunde, bouwmanagement, technische bedrijfskunde of meer technische opleiding zoals werktuigbouwkunde, elektrotechniek, civiele techniek aangevuld met management
  • De kandidaat heeft minimaal 12 jaar ervaring met het managen en leiding geven aan (bouw)professionals in een grote organisatie.
  • De kandidaat heeft minimaal 12 jaar ervaring met (het aansturen van professionals in) bouwprojecten in een technisch complexe omgeving, bij voorkeur in ziekenhuizen of vergelijkbare instellingen.
  • De kandidaat neemt een coachende wijze van leidinggeven met zich mee.
  • De kandidaat kan drie dagen per week fysiek aanwezig zijn in Utrecht (hiervan in ieder geval twee van de drie dagen zijnde: maandag, dinsdag of donderdag).

Extra info

Startdatum: 15-09-2024
Einddatum: 14-03-2025
Optie tot verlengen: Ja
Aantal uur per week: 24 uur

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

24.08.2024

Publicatie eindigt

30.08.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!