Projectleider Senior

Nieuw

Functie omschrijving

De Belastingdienst en Toeslagen migreren naar een nieuw Data Store Platform. De projectmanager migratie DSP is verantwoordelijk voor de planning, uitvoering en afronding van de DSP migratie binnen de Keten Analytics van de Belastingdienst. Het betreft de migratie van 15 dienstonderdelen. De projectmanagement opdracht is tweeledig. Enerzijds stuurt de projectmanager de migratieconsultants aan. Dit is een klein team dat de projectleiders van de dienstonderdelen ondersteunt. Daarnaast coördineert de projectmanager de afstemming tussen de betrokken partijen. Ondanks dat de projectleiders van de dienstonderdelen zelf verantwoordelijk zijn voor het migreren, legt de projectmanager centrale verantwoording af aan de stuurgroep voor de gehele migratie. Daarnaast heeft de projectmanager een stevige inhoudelijke rol in migratieondersteuning en werkt de projectmanager mee aan de diverse deliverables. De Projectmanager is een ‘meewerkend voorman’.

Het Project Migratie DSP is een Belastingdienst breed project dat wordt begeleid vanuit de Keten Analytics. De Keten Analytics is het samenwerkingsverband van alle analytische onderdelen binnen de Belastingdienst. Vanuit de Keten Analytics worden belangrijke gezamenlijke initiatieven en ontwikkelingen gecoördineerd.

Werkzaamheden

1. Planning en -initiatie:

- Definiëren van doelen, scope en deliverables voor de migratieondersteuning.

- Opstellen van projectplan voor migratieondersteuning inclusief planning, tijdlijnen, mijlpalen en inzet. - Identificeren en beheren van projectrisico's en

-issues.

2. Projectuitvoering:

- Coördineren de gehele DSP migratie op planning, tijdlijnen, mijlpalen en inzet. - Aansturen van de migratieondersteuning

- Toezien op de voortgang van het project en ervoor zorgen dat het project op schema en binnen budget blijft.

- Beheren van communicatie met belanghebbenden, inclusief het rapporteren van voortgang aan de stuurgroep en het oplossen van eventuele problemen.

- Meewerken aan het realiseren van de deliverables

- Managen van de voor de migratie relevante stakeholders

3. Projectmonitoring en -controle:

- Monitoren van projectvoortgang ten opzichte van het plan. - Bijwerken van projectplannen en -schema's indien nodig. - Zorgdragen voor kwaliteitscontroles en het naleven van standaarden.

4. Projectafronding:

- Evalueren van projectresultaten en documenteren van geleerde lessen. - Overdracht van projectdeliverables aan de operationele teams.

- Opstellen van eindrapportages en het afsluiten van het project.

Functie eisen

  • De kandidaat is akkoord met detachering
  • De aangeboden kandidaat beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau. Dit is aantoonbaar d.m.v. een afgeronde diploma op het gebied van Bedrijfskunde of Informatietechnologie en/of de gevraagde werkervaring in eis 2.
  • De aangeboden kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar ervaring in projectmanagement, waarvan hij/zij minimaal 1x een IT / Analytics migratieproject heeft gedaan.
  • De aangeboden kandidaat beschikt over een PRINCE2 Practitioner of een vergelijkbare certificering van een andere methode.
  • De aangeboden kandidaat behaalt minimaal 60 punten van het totaal aantal te behalen punten op de kwaliteitswensen en competenties (80 punten).

Wensen:

  • De mate van ervaring met het managen en overzien van meerdere werkzaamheden tegelijkertijd.
  • De mate van ervaring als projectleider bij migratie-/implementatietrajecten. Kwaliteitswens 3 15 De mate van ervaring in het creëren van draagvlak binnen de organisatie.
  • De mate van kennis van risicomanagementtechnieken en -strategieën.

Competenties

  • Aansturen groep
  • Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid
  • Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
  • Besluiten nemen
  • Flexibiliteit

Extra info

Startdatum: 23-09-2024
Einddatum: 31-10-2024
Optie tot verlengen: Ja
Aantal uur per week: 32-36 uur
Datum voor gesprekken: verwacht 04-09 en 05-09.

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

21.08.2024

Publicatie eindigt

25.08.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!