Maatschappelijk Werker Veilig Thuis

Nieuw

Functie omschrijving

Je adviseert en ondersteunt burgers en professionals, beoordeelt meldingen van huiselijk geweld en kindermishandeling en je zorgt voor een passend vervolgtraject en onderzoek als er vermoedens zijn van huiselijk geweld of kindermishandeling.
Je zal ook met een verbeterplan moeten komen tbv het proces op wachttijden. Opgeleverd eind van het jaar.
Het is belangrijk dat je op basis van een melding een inschatting maakt van de mate van onveiligheid. Je luistert met aandacht naar de mensen die zich in een onveilige situatie bevinden en je durft de juiste vragen te stellen.
Zaken waarmee je te maken hebt, gaan veelal over huiselijk geweld en kindermishandeling waarbij er sprake is van acute en/of structurele onveiligheid. Specifieke thema’s als stalking, binnenlandse mensenhandel, ouderenmishandeling, seksueel geweld en eergerelateerd geweld behoren tot de dagelijkse casuïstiek.

We zoeken breed inzetbare medewerkers waarbij in overleg gekeken wordt in welk team of bij welke teams je jouw steentje gaat bijdragen: frontoffice en backoffice. De frontoffice doet de eerste veiligheidsbeoordeling bij reguliere veiligheidssituaties. De backoffice doet onderzoek en stelt veiligheidsvoorwaarden. Alle teams werken samen met of dragen over aan ketenpartners voor de noodzakelijke verdere hulp en werken nauw samen met betrokkenen en in de keten.

De opdrachtgever(s)

SamenTwente is de overkoepelende organisatie van 3 professionele uitvoeringsorganisaties: de Gemeentelijke Gezondheidsdienst Twente (GGD Twente), Veilig Thuis Twente (VTT) en de Organisatie voor Zorg en Jeugdhulp in Twente (OZJT).
Elk van de 3 organisaties heeft binnen het verband van SamenTwente haar eigen positie, identiteit en herkenbaarheid. Kennispunt Twente, Samen14 en Twentse Koers zijn als gast in onze organisatie ondergebracht.

Omschrijving kandidaat

Jij bent zorgvuldig en weegt mogelijkheden af. Jij beoordeelt situaties zodat je tot een juiste besluitvorming komt. Met jouw analytisch vermogen interpreteer je gegevens, signalen en zorgen en kan je besluiten nemen over de noodzaak van verdere vervolgstappen.
Je bepaalt je eigen koers en houdt hieraan vast, ook bij weerstanden en extreme agressie. Je hebt de skills en vaardigheden om tegenstellingen te overbruggen en risico- en hulpvragen in te schatten.
Je hebt hiervoor de benodigde kennis van relevante wet- en regelgeving. Jouw rapportages zijn concreet, zakelijk en juridisch, in correct en helder Nederlands.
Je bent een teamplayer, collegiaal en flexibel. Je bevraagt en inspireert collega’s en geeft en ontvangt moeiteloos gevraagde en ongevraagde feedback.

Functie eisen

  • De kandidaat heeft een afgeronde opleiding HBO Social Work, of een vergelijkbare opleiding (vb SPH, Maatschappelijk)
  • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring bij Veilig Thuis.
  • De kandidaat is in SKJ geregistreerd.

Wensen:

  • De kandidaat heeft een afgeronde opleiding WO met raakvlakken met Social Work.
  • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring bij Veilig Thuis.
  • De kandidaat heeft recente kennis en ervaring met het sociale kaart van regio Twente.
  • De kandidaat wordt verwacht minimaal 50% van de tijd op locatie te werken.
  • De kandidaat heeft kennis en ervaring van de onderstaande punten. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv en kan worden getoetst tijdens de intake.
    - Huiselijk geweld en kindermishandeling.
    - Gezinsdynamieken bij geweld.
    - Passende interventies en de wijze waarop de cirkel van geweld (blijvend) doorbroken kan worden.
    - Methodisch werken met betrekking tot huiselijk geweld.
    - Relevante hulpverleningstheorieën en methodieken, de systeemtheoretische benadering.
    - De ontwikkelingsfasen van een kind.
    - Gesprekstechnieken.
    - Verstoringen in deze fasen, die ontstaan zijn door gezinsomstandigheden en/of externe omgevingsfactoren.

Competenties

  • Je bent zorgvuldig en weegt mogelijkheden af.
  • Analytisch.
  • Je bepaalt je eigen koers, kunt tegenstellingen overbruggen.
  • Je bent een teamplayer, collegiaal en flexibel
  • Jouw Nederlands is goed, zowel in woord als schriftelijk.

Extra info

Startdatum: 01-09-2024
Einddatum: 31-12-2024
Optie tot verlengen: 2 x 3 maanden
Aantal uur per week: 12 - 36 uur per week

Locatie

Enschede

Publicatiedatum

15.08.2024

Publicatie eindigt

23.08.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!