Projectleider Pandemische Paraatheid

Nieuw

Functie omschrijving

Voor de GGD zijn wij op zoek naar een Projectleider LFI Pandemische Paraatheid. LFI staat voor Landelijke Functie Opschaling Infectieziektebestrijding. Als projectleider zorg jij ervoor dat we goed voorbereid zijn op een mogelijke pandemie. Jij begrijpt dat het hierbij van belang is dat wij als GGD wendbaar zijn, zodat we snel en effectief kunnen ingaan op veranderingen in de omgeving.

Onze GGD moet aansluiten op de vele landelijke ontwikkelingen op dit punt. Als projectleider pandemische paraatheid ga jij hiermee aan de slag, je houdt ontwikkelingen over dit onderwerp goed bij en vertaalt ze naar onze organisatie. Wat hebben we nu nodig en wat op de langere termijn? Je zorgt voor een goede verbinding met de afdeling bedrijfsvoering van SamenTwente. Jij hebt de regie en zorgt voor een stevige basis met de juiste mensen op de juiste plek. Je zorgt voor meer samenwerking en versterking wat betreft pandemische paraatheid. Dit doe je door professionals binnen de GGD, gemeenten en andere ketenpartners met elkaar te verbinden. Samen met onder andere de coördinatoren en teams binnen AGZ vertaal jij externe ontwikkelingen richting de publieke gezondheid. Je kunt ontwikkelingen vertalen naar plannen en het management van AGZ adviseren.

Pandemische paraatheid raakt infectieziektebestrijding (IZB). Pandemische paraatheid en infectieziektebestrijding gaan hand in hand om ons optimaal te beschermen tegen uitbraken en ervoor te zorgen dat we snel en effectief kunnen reageren op gezondheidscrisissen. Het team IZB is verantwoordelijk voor medisch inhoudelijke sturing, maar om pandemisch paraat te zijn moet de hele SamenTwente-organisatie voorbereid zijn op opschaling

De pandemische paraatheid is versterkt door lancering van de crisisorganisatie LFI (Landelijke Functie Opschaling Infectieziektebestrijding). Aanleiding hiervoor is de kans dat Nederland opnieuw te maken kan krijgen met een grootschalige uitbraak van een infectieziekte.
Bij zo’n situatie krijgt het LFI de leiding om GGD-en, namens het ministerie van VWS, opdracht te geven voor bijvoorbeeld snelle opschaling en centrale aansturing van de medisch-operationele processen bij de GGD-en, zoals testen, vaccineren en bron- en contactonderzoek. Maar als GGD moeten we dit zelf organiseren.

Met jouw kennis van de inhoud en vaardigheden als projectleider krijg je zaken voor elkaar en ga je, eventueel samen met je projectteam, aan de slag. Soms sluit je op onderwerp aan in een landelijke werkgroep. Daarnaast heb je regelmatig afstemming met andere projectleiders LFI/pandemische paraatheid van de 5 samenwerkende GGD-en binnen de regio Overijssel, Gelderland en Utrecht.

Dit is een nieuwe functie. Dat betekent dat je moet ontwikkelen, leren, pionieren en durven. Als ervaren projectleider heb je alle touwtjes in handen. Schakel je net zo gemakkelijk met interne collega’s als met externe betrokkenen. Dat betekent afwegingen maken, onderhandelen en risico’s nemen. Voor een afgewogen portie lef en besluitvaardigheid deins je niet terug. Je bent trots, want je realiseert je dat je iets nieuws neerzet.

Omschrijving kandidaat

Als projectleider ben jij een belangrijke schakel. Jij realiseert je dat je in een politieke omgeving werkt en je houdt rekening met de belangen van de betrokken partijen. De juiste overwegingen maken bij vraagstukken met politieke, financiële en/of maatschappelijke impact vind jij logisch.

Je bent een inhoudelijk expert wat betreft het onderwerp pandemische paraatheid en je hebt ervaring met projectmatig werken. Daarnaast heb je het vermogen om projecten effectief te managen en weet je problemen op te lossen die tijdens het proces kunnen ontstaan.

Jij bent stressbestendig, pragmatisch en probleemoplossend. In onverwachte situaties blijf je kalm, houd je focus en overzicht kun je effectief blijven handelen. Daarnaast ben je nieuwsgierig, heb je lef en doorzettingsvermogen.

Functie eisen

  • De kandidaat gaat akkoord met detachering
  • De kandidaat is minimaal in het bezit van een HBO diploma:
    - Bij voorkeur een Master Organisatiepsychologie.
    - Bij voorkeur een Master Verandermanagement.
  • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar kennis en ervaring als expert op het gebied van LFI (Landelijke Functionaliteit opgeschaalde Infectieziektebestrijding), op het gebied van Corona(bestrijding).

Wensen:

  • De kandidaat is minimaal in het bezit van een HBO diploma:
    - Master Organisatiepsychologie. `
    - Master Verandermanagement.
  • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar kennis en ervaring als expert op het gebied van LFI (Landelijke Functionaliteit opgeschaalde Infectieziektebestrijding), op het gebied van Corona(bestrijding).
  • De kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring als projectleider/manager.

Competenties

  • Stressbestendig.
  • Probleemoplossend.
  • Analytisch.
  • Nieuwsgierig.

Extra info

Startdatum: 26-08-2024
Einddatum: 31-12-2024
Optie tot verlengen: 2 x 3 maanden
Aantal uur per week: 32 uur (in overleg minder)

Locatie

Enschede

Publicatiedatum

15.08.2024

Publicatie eindigt

21.08.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!