UX/UI-Designer

Nieuw

Functie omschrijving

Voor het team Realisatie & Operatie binnen de afdeling Informatie & Technologie zoekt SBB een UX/UI Designer.

Studenten in het middelbaar beroepsonderwijs krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan; en bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben. Dat zijn dé doelen van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Met 680 collega’s in Zoetermeer en in alle arbeidsmarktregio’s maken we ons sterk voor die inspirerende maatschappelijke taak. Zo erkennen en begeleiden we ruim 250.000 leerbedrijven, waar studenten terecht kunnen voor een stage of leerbaan, maken we afspraken met het onderwijs over wat de student moet weten en kunnen, leveren we betrouwbare cijfers en arbeidsmarktinformatie en adviseren we de minister van OCW over de aansluiting van het middelbaar beroepsonderwijs op de arbeidsmarkt.

Je maakt deel uit van het team Realisatie & Operatie. Je bent betrokken bij de doorontwikkeling van het online SBB-landschap. Hier maken we onder andere s-bb.nl, stagemarkt.nl, leerbanenmarkt.nl en MijnSBB.

Op dit moment zijn bij SBB veel projecten in voorbereiding. Daarom zoeken we versterking van een UX/UI-designer.

Aard van de ondersteuning
Als UX/UI Designer bij SBB ben je verantwoordelijk voor het gehele UX/UI-proces, van ontwerpen tot en met toetsen en accepteren. Je werkt nauw samen in verschillende multidisciplinaire teams, en met stakeholders, om innovatieve en gebruiksvriendelijke digitale oplossingen te creëren. Je draagt bij aan ons design systeem en zorgt ervoor dat alle aspecten van de gebruikerservaring consistent en doordacht zijn.

Je voert het volledige ontwerpproces uit, van conceptontwikkeling en prototyping tot high-fidelity designs. Je werkt samen in Agile/Scrum otwikkelteams om ontwerpen te implementeren en te optimaliseren. Hierbij pas je webpatronen en best practices toe.

Je draagt zorg voor consistente toepassing van stijlen, componenten en patronen, met ons design systeem als uitgangspunt.

Functie eisen

  • De kandidaat gaat akkoord met detachering
  • Bachelor- of masterdiploma in Interaction Design, Graphic Design, Human-Computer Interaction, of een vergelijkbare discipline.
  • Minimaal 3-5 jaar ervaring in UX/UI design. Hierin heb je uitgebreide ervaring opgedaan met design tools zoals Figma en de Adobe bundel en met WCAG.
  • Sterke portfolio met voorbeelden van UX/UI projecten, inclusief design systemen en klantreizen.
  • Ervaring met gebruikersonderzoeksmethoden en het analyseren en interpreteren van resultaten van data analytics.
  • Bekendheid met HTML, CSS en basis JavaScript
  • Vermogen om effectief in teamverband te werken en te communiceren met verschillende stakeholders.

Competenties

Je bent creatief, enthousiast, initiatiefrijk, klantgericht, analytisch, strategisch ingesteld en communicatief vaardig. Projectmatig werken doe je graag en je bent een teamplayer. Je kunt goed luisteren, samenvatten en doorvragen. Ontwerpkeuzes kun je onderbouwen en stakeholders weet je te overtuigen.

Extra info

Startdatum: 01-09-2024
Einddatum: 01-02-2025
Optie tot verlengen: 2 keer 6 maanden
Aantal uur per week: 32 uur
Van de aangeboden kandidaten wordt verwacht dat deze tenminste 3 dagen per week op locatie in Zoetermeer inzetbaar zijn. Van de aangeboden kandidaat wordt verwacht dat deze bij werken op afstand de communicatie skills en middelen bezit om met teamleden samen te werken
Intakegesprek vind plaats op 22 augustus tussen 9:30 – 12:30 (3 tijdsloten van 45min).

Locatie

Zoetermeer

Publicatiedatum

14.08.2024

Publicatie eindigt

18.08.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!