Adviseur Omgevingsmanagement- projectteam KRW Realisatie Midden-Nederland

Nieuw

Functie omschrijving

Het projectteam KRW Realisatie Midden-Nederland is een eigen IPM-team dat de opgave coördineert. Omgevingsmanagement maakt daar onderdeel van uit. Het omgevingsteam houd zich bezig met een breed scala aan onderwerpen (zoals communicatie, vergunningen, ruimtelijke kwaliteit en vormgeving, milieu en ecologie, overeenkomsten met derden, kabels en leidingen, conventionele explosieven, archeologie en cultuurhistorie). Het IPM-team bestaat onder meer uit een omgevingsmanager, technisch manager, contractmanager, manager projectbeheersing en een adviseur ecologie.

Wij zoeken een Adviseur die zelfstandig het omgevingsmanagement oppakt van deelprojecten op het gebied van Kaderrichtlijn Water, Natura 2000 en Waterkwaliteit. Een professional die breed inzetbaar is binnen de diverse disciplines van omgevingsmanagement, zoals stakeholdermanagement, verwerven van draagvlak en conditionering.
Je voert zelfstandig het omgevingsmanagement van een aantal projecten uit. Als teamspeler ga je voor het gezamenlijk behalen van resultaten. Samen met de andere disciplines in het team pak je projecten op. Je bent actief in projecten in de realisatiefase. De omgevingsmanager werkt zelfstandig aan projecten. De aanpak van de projecten wordt afgestemd met de IPM rolhouder voor het omgevingsmanagement. Deze rolhouder is eindverantwoordelijk voor de resultaten.

Wij zien jou als een zelfstandig opererende omgevingsmanager die op zorgvuldige wijze een gebiedsproces kan opzetten. Een communicatief vaardige professional die oprechte interesse toont in belangen van belanghebbenden en deze op een respectvolle manier kan afwegen. Je bent een probleemoplossend en resultaatgericht ingesteld en zoekt de samenwerking en afstemming met de ander wanneer het werk daarom vraagt. Je bent pro actief ingesteld als het gaat om het betrekken van “de omgeving” bij “het project”.

De opdrachtgever(s)

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en werkt dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Functie eisen

  • Kandidaat beschikt aantoonbaar over minimaal een HBO opleiding
  • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar werkervaring in de bouw of GWW sector met omgevingsmanagement.
  • Kandidaat is in het bezit van rijbewijs B (dan wel A of A1 of A2) en kan beschikken over een auto/motor om projectlocatie te kunnen bezoeken. Toelichting 1: Rijbewijs aantoonbaar d.m.v. CV. Toelichting 2: Auto/motor hoeft niet eigen auto te zijn, kan ook deelauto/leenauto zijn.

Wensen

  • Mate waarin de kandidaat aantoonbare werkervaring heeft met omgevingsmanagement bij Rijkswaterstaat
  • Mate waarin kandidaat aantoonbare ervaring heeft met omgevingsmanagement bij complexe infrastructuurprojecten. Toelichting complex; Een complex infrastructureel project kenmerkt zich door een omvangrijk, langdurig project met veel verschillende belangen en stakeholders, heeft politiek en bestuurlijke aandacht en gevoeligheden.
  • Mate waarin de kandidaat aantoonbare ervaring heeft met het succesvol oplossen van issues met stakeholders in de omgeving. Toetsbaar middels CV, motivatie en eventueel gesprek:
    Beschrijving issue:
    Inzet en aanpak van de kandidaat:
    Behaald resultaat:
  • Mate waarin de kandidaat beschikt over de genoemde competenties en vaardigheden (toetsbaar op basis van CV, motivatiebrief en/of mogelijk gesprek).

Extra info

Startdatum: Z.S.M.
Einddatum: 31-08-2025
Optie tot verlengen: Ja
Aantal uur per week: 36
Locatie: Utrecht en Lelystad

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

14.08.2024

Publicatie eindigt

19.08.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!