Programmasecretaris Human Capital Agenda

Nieuw

Functie omschrijving

Context
In Regio Zwolle hebben 22 gemeenten, 4 Provincies, het Rijk, ondernemersorganisaties, vakbonden, het UWV Werkbedrijf Regio Zwolle en onderwijsinstellingen hun krachten gebundeld om de komende drie jaar te investeren in mensen. Partners beogen daarmee ondernemers te helpen om beter te kunnen ondernemen, meer productie te kunnen draaien en vooral te investeren in hun eigen menselijk kapitaal. Voor de inwoners is het doel om werk- en ontwikkelperspectief te bieden. Meer dan 37.000 mensen in beweging krijgen om aan de slag te gaan met een vervolgstap in hun loopbaan en daarmee zichzelf een leven lang te ontwikkelen. Hiermee streven de partners naar een toekomstbestendige arbeidsmarkt. Regio Zwolle wil in deze dynamiek zorgen voor een constante kwaliteit van de infrastructuur voor leven lang ontwikkelen, zorgen voor economische structuurversterking van mkb- en familiebedrijven en het versterken van de beroepsbevolking in brede zin. Samen inwoners en werkgevers uitdagen, talenten van mensen te ontwikkelen en daarmee kansen te vergroten.

Regio Zwolle & arbeidsmarkt
Vanuit een overkoepelende agenda wordt in Regio Zwolle de specifieke opgave op het toekomstbestendig maken van de arbeidsmarkt verder uitgewerkt. Nadrukkelijk niet alleen vanuit een kwantitatief perspectief, maar vooral ook kwalitatief. Met aandacht voor een leven lang ontwikkelen, een krachtig sectorale samenwerking en goed werkgeverschap - werknemerschap. Partnerschap, verantwoordelijkheid en leiderschap zijn de leidende principes voor Regio Zwolle. Samen groeit Regio Zwolle vooruit.

In de Human Capital Agenda wordt gewerkt aan nieuwe voorzieningen die leiden tot voldoende en goed toegeruste vakkrachten en kenniswerkers voor de komende jaren. De agenda verbindt de gouden driehoek: economie, arbeidsmarkt en onderwijs. Zowel beleidsmatig als in de uitvoering. We werken aan beschikbaarheid van mensen, wendbaarheid (en weerbaarheid) van mensen en inclusiviteit: ieder talent telt.

In de brede programmering van het arbeidsmarktbeleid zijn 3 programma’s actief:
  1. Programma Leven lang ontwikkelen | Upgrade Jezelf en Groei Vooruit
  2. Programma Werk en Ontwikkeling | Aanpak krapte op de arbeidsmarkt, aanpak jeugd, versterking van de regionale arbeidsmarktinfrastructuur.
  3. Programma Inclusie | Arbeidsmarktregio, Regionaal Werkbedrijf, Werkgeversservicepunt Regio Zwolle, uitvoering Wet SUWI, Banenafspraak.
Voor de drie programma’s gezamenlijk zoeken we een programmasecretaris.

Dit is je werk:
Als programmasecretaris ben je verantwoordelijkheid voor de ondersteuning van het programmamanagement dat werkt aan de drie programma’s. Je zorgt ervoor dat de programmamanagers, de programmasecretaris en de gespecialiseerde adviseurs uit het expertisecentrum optimaal kunnen functioneren. Samen zorgen jullie dat de programma’s altijd soepel draaien en er optimale inhoudelijke resultaten worden geboekt.

Als programmasecretaris kun je goed structureren en organiseren. In samenwerking met de programmamanagers en programmasecretaris weet je prioriteiten te stellen en bewaak je acties en afspraken. Je bent in staat snel inzicht in de werkprocessen van de programmamanager te verkrijgen en kan een reële inschatting maken van werkzaamheden die je van de programmamanager en de secretaris kunt overnemen.

Werkzaamheden

  • Je verzorgt en bewaakt de planning van de programma’s, zodat overleggen tijdig zijn voorbereid, mijlpalen en deadlines worden gehaald en gemaakte afspraken worden nagekomen.
  • Je verzorgt de organisatorische en facilitaire voorbereiding van overleggen en bijeenkomsten die vanuit het programmamanagement worden geïnitieerd.
  • Je notuleert overleggen, stelt de besluitenlijsten en actielijsten op en handelt acties zelfstandig af.
  • Je voert inhoudelijke opdrachten van de programmamanager of de programmasecretaris uit die nodig zijn voor de voortgang van het programma, denk aan het verzamelen van informatie over een bepaald onderwerp, deelnemen/voorzitten aan een werkgroep, verzorgen van inhoudelijke rapportages, inhoudelijke bijdragen aan beleidsproducten of P&C-producten, of het uitvoeren van een onderzoek.
  • Je vertegenwoordigt het programmamanagement desgevraagd bij netwerkbijeenkomsten en bent daar ambassadeur voor de programma’s en de doelstellingen die ze beogen.
  • Je bent vraagbaak voor externe en interne contacten.
  • Je signaleert proactief kansen en knelpunten en doet voorstellen voor oplossingen.

Functie eisen

  • De kandidaat gaat akkoord met detachering
  • Minimaal een afgeronde HBO opleiding.
  • Op CV aantoonbare ervaring als (programma)secretaris in de afgelopen 2 jaar
  • Op CV aantoonbare ervaring met projectmatig werken
  • Kandidaat is per direct beschikbaar voor 20-24 uur in de week.

Wensen:

  • Op CV aantoonnbare ervaring als (programma)secretaris en in het specifiek met het doorlopen van bestuurlijke processen.
  • Op CV aantoonbare kennis en expertise over arbeidsmarktbeleid en de landelijke / regionale ontwikkelingen. Dit blijkt middels opgedane werkervaring of een gerichte opleiding.
  • Kennis over de (regionale/gemeentelijke) context in de regio Zwolle en/of omliggende gemeenten.

Competenties

  • Je bent proactief en denkt steeds in oplossingen.
  • Je bent communicatief vaardig en samenwerkingsgericht.
  • Je bent klantgericht in combinatie met een flexibele instelling. Zo kun je je aanpassen aan verschillende gesprekspartners en altijd zorgen dat de doelen van het programma worden gehaald.
  • Je werkt accuraat en bent administratief sterk.
  • Je kennis van de Nederlandse taal is uitstekend (in woord en geschrift).

Extra info

Startdatum: 26-08-2024
Einddatum: 28-02-2025
Optie tot verlengen: 4 x een half jaar
Aantal uur per week: 20-24 uur
Hybride werken is mogelijk in overleg, volledig remote niet.

Locatie

Zwolle

Publicatiedatum

09.08.2024

Publicatie eindigt

16.08.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!