Projectleider Hybride Werken & Huisvesting

Nieuw

Functie omschrijving

Als projectleider hybride werken en huisvesting geef je sturing aan de bestaande initiatieven en activiteiten die een relatie hebben met hybride werken. Je brengt dit samen tot een geheel en je ontwikkelt nieuwe activiteiten die bijdragen aan het project. Je bewaakt de samenhang van hybride werken en de initiatieven op het gebied van fysieke beveiliging, huisvesting, facilitair, HR en de doorontwikkeling binnen de afdelingen.

Als projectleider huisvesting breng je de ontwikkelingen op het gebied van hybride werken, fysieke beveiliging, duurzaamheid en wensen vanuit de organisatie en bestuur bij elkaar om te komen tot een duurzame huisvestingsstrategie voor HDSR.

Je opdracht bestaat in eerste instantie uit de volgende onderdelen:

  • Het opstellen van een 0-meting hybride werken om te bepalen waar we nu staan, o.a. door bezettingsgraadmeting en uitvragen bij medewerkers hoe de huidige situatie wordt ervaren.
  • Een tussenstap waarin het bestuur/ambtelijk opdrachtgever/MT enkele richtinggevende keuzes (scenario’s) krijgt voorgelegd over de verbeteraanpak van hybride werken.
  • Het maken van een plan van aanpak hybride werken op basis van de aangegeven richting/scenario. Met daarin faseringsvoorstellen.
  • Het opstellen van een integraal beeld, waarin o.a. hybride werken, fysieke beveiliging en duurzaamheid worden meegenomen in een huisvestingsstrategie.

In dit team kom je te werken

Ondanks dat je functie zelfstandig is werk je samen met de Projectleider Fysieke Beveiliging (ad interim) en de Programmamanager Duurzaamheid. Dit doe je binnen de afdeling Dienstverlening, welke bestaat uit het Secretariaat, facilitair en Projectondersteuners.

De opdrachtgever(s)

Werk dat direct zichtbaar is. Voor jou, je 750 collega’s en verschillende samenwerkingspartners. Plus de ruim 750.000 inwoners binnen onze regio.

Samen werken we aan veilige dijken, schoon en voldoende water. Want waar ons werk ertoe doet, ben jij als talent nét zo waardevol. Bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) zit jij op de juiste plek.

Bij ons waterschap omarmen we water. Niet zomaar water. We hebben het over het regenwater dat zijn weg vindt naar de bodem na een verkwikkende stortbui in jouw woonwijk. Het water waar een levendig ecosysteem heerst dat fijn is voor mens en dier. Water dat je graag in de buurt hebt, niet te veel en niet te weinig. Precies voldoende. Het is onmisbaar om onze prachtige regio leefbaar te houden, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. En juist nu met een veranderd klimaat, meer dan ooit, is het moment aangebroken om daar actie op te ondernemen.

Functie eisen

  • Wo werk- en denkniveau.
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met hybride werken en huisvestingsstrategie van overheidsorganisaties, zowel in de uitvoering als in de aansturing.
  • Je hebt ruime ervaring met het op projectmatige wijze ontwikkelen (inhoud) en aansturen (management) van hybride werken en huisvestingsvraagstukken.
  • Je hebt als projectleider aantoonbaar ruime ervaring in complexe ambtelijke omgevingen.
  • Je bent in staat de uitdagingen van het management van HDSR te doorgronden, daarin mee te denken en te adviseren hoe het project verder te brengen. Je ontzorgt je opdrachtgever en treedt op als adviseur.
  • Je hebt een T-profiel, je beschikt naast senior projectmanagement vaardigheden ook over voldoende technische, informatiekundige en facility kennis om te begrijpen welke impact de projectactiviteiten hebben. Je hebt hier grip op en weet dit samen met de betrokken afdelingen tot een goed einde te brengen.

Competenties

  • Planmatig werken
  • Organiserend vermogen
  • Samenwerken
  • Analytisch vermogen
  • Resultaatgericht

Extra info

Startdatum: 16-09-2024
Einddatum: 16-01-2025
Optie tot verlengen: 3 x 6 maanden
Aantal uur per week: 24 uur

Locatie

Houten

Publicatiedatum

09.08.2024

Publicatie eindigt

13.08.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!