Projectregisseur gebiedsinvesteringen Schiermonnikoog

Nieuw

Functie omschrijving

Aanleiding/achtergrond

Ten behoeve van de aanlanding wind op zee zal het ministerie van EZK € 50 miljoen beschikbaar stellen aan de regio (gemeenten Eemsdelta, Het Hogeland, Schiermonnikoog, Ameland en Noardeast-Fryslân) ten behoeve van gebiedsinvesteringen. De middelen zijn afkomstig uit het Europese Herstel en Veerkrachtfonds (EU-HVF). Gebiedsinvesteringen zijn projecten die bijdragen aan de versterking van de leefbaarheid in de gebieden die invloed zullen gaan ondervinden van de aanlanding wind op zee. Van de beschikbare middelen is € 45 miljoen bestemd voor de ondersteuning van gebiedsinvesteringen. De overige € 5 miljoen is beschikbaar voor de uitvoering. De provincie Groningen zal optreden als Regiokassier.

De regionale overheden hebben de eerste kansrijke gebiedsinvesteringen geïdentificeerd. Vooralsnog gaat dit om projecten in de gemeenten Eemsdelta, Het Hogeland, en Schiermonnikoog. De projecten zijn opgenomen in een Regioplan die de grondslag vormt voor de bijdrage van het rijk aan de regio. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen projecten ontwikkeld en gerealiseerd door private partijen en projecten ontwikkeld en gerealiseerd door de gemeente.

Voor projecten ontwikkeld en gerealiseerd door de gemeente Schiermonnikoog gaat het met name om een portfolio van 10-15 infrastructurele werken en ruimtelijke herinrichtingsopgaven op het eiland. Daarnaast zijn er nog andere kansrijke projecten.

De gebiedsinvesteringen zullen ondersteund worden middels subsidies. Schiermonnikoog kan hierbij in totaal aanspraak maken op 10 miljoen euro. Gelet op de voorwaarden uit het EU-HVF moeten de gebiedsinvesteringen voor 31 maart 2026 minimaal de toegekende middelen hebben verplicht middels contracten met derden.

Om de ontwikkeling van de projecten op Schiermonnikoog in goede banen te leiden, ervoor te zorgen dat de beschikbare subsidie optimaal wordt ingezet en toegekend aan de diverse projecten en binnen de beschikbare termijn kunnen worden uitgevoerd, zoeken we op korte termijn een ervaren projectregisseur. Hij/zij maakt onderdeel uit van een regionaal ondersteuningsteam dat in het kader van de gebiedsinvesteringen wordt samengesteld, maar staat vooral in het midden van het team, met een sterke focus op het behartigen van de belangen van de projecten op Schiermonnikoog. In alles laat de projectregisseur zien dat hij/zij hecht aan participatie en betrokkenheid van de gemeenschap bij belangrijke beslissingen. Hij/zij begrijpt als geen ander de behoeften en zorgen van de gemeenschap. Door nauw samen te werken met het college en de gemeenteraad, collega’s, inwoners, samenwerkingspartners en andere belanghebbenden, weet de projectregisseur een brug te slaan tussen verschillende partijen en projecten die in planvorming dan wel in realisatie zijn. De projectregisseur werkt in opdracht van de gemeente Schiermonnikoog toe naar concrete resultaten en legt daar verantwoording over af aan het college van B&W.

Werkzaamheden

  1. Opstellen gemeentebreed strategisch meerjareninvesteringsagenda
  2. Opstellen van een ontwikkel- en uitvoeringsplan voor voornoemde portfolio van gemeentelijke projecten op Schiermonnikoog uit de gebiedsinvestering eerste tranche.
  3. Organiseren brede brainstormbijeenkomsten, ook met externe partners en eilanders, om tot een breed gedragen portfolio te komen.
  4. Zorgdragen voor participatie van de eilander gemeenschap en communicatie.
  5. Organiseren personele bezetting van individuele projecten
  6. Opstellen subsidieaanvraag gericht aan het provinciale projectbureau.
  7. Zorgen dat individuele projecten conform richtlijnen en voorwaarden van het EU-HVF worden ontwikkeld en geadministreerd.
  8. Periodiek afstemmen met programmamanager gebiedsinvesteringen van de provincie Groningen over voortgang.
  9. Zorgdragen voor aanbesteding, gunning en projectbeheersing.
  10. Rapportage en verantwoording aan het college.

Functie eisen

  • De kandidaat is inzetbaar vanaf 1 september 2024 tot en met 1 maart 2025 voor 16 tot 32 uur per week.
  • Aantoonbare werkervaring als programmamanager of portfoliomanager.
  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau.

Wensen

  • Externe heeft aantoonbare 3 tot 5 jaar ervaring met soortgelijke taken als in deze functie.
  • Externe heeft aantoonbaar 3 tot 5 jaar werkervaring binnen een overheidsorganisatie. Externe heeft de 3 tot 5 jaar gevraagde ervaring (200 punten)

Competenties

  • Verbindend
  • Resultaatgericht
  • Samenwerkingsgericht
  • Flair
  • Affiniteit met Schiermonnikoog

Extra info

  • Standplaats: Schiermonnikoog / vanuit huis
  • Startdatum: 02-09-2024
  • Einddatum: 01-03-2025
  • Optie tot verlenging: 3 x 6 maanden
  • Uren per week: 16 tot 32 uur

Locatie

Schiermonnikoog

Publicatiedatum

09.08.2024

Publicatie eindigt

14.08.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!