Communicatie adviseur senior PVR

Nieuw

Functie omschrijving

Tegenwoordig draait alles om informatie, ook bij de politie. Dat maakt jouw werk als senior communicatieadviseur bij het Programma Vernieuwend Registreren (PVR) relevant en veelzijdig. Hoe communiceren we intern over ICT? Jij voorziet agenten, rechercheurs, belanghebbende en stakeholders van begrijpelijke informatie over een nieuw politiesysteem dat stapsgewijs opgeleverd wordt door PVR.

Je bent een klankbord voor het management van PVR. Je speelt ook een belangrijke rol in de communicatie over veranderingen binnen PVR. Je achterhaalt wat er precies gaat gebeuren, welke doelgroepen we willen bereiken en welke middelen daarbij passen. Natuurlijk stem je af met de juiste leden van het managementteam. Zo kom je tot een effectieve aanpak van de communicatie. Als rode draad gebruik je de bestaande communicatiestrategie, die bestaat uit de componenten stakeholdermanagement, projectcommunicatie en verandercommunicatie. Je werkt samen met twee medior communicatieadviseurs die ook voor PVR werken. Jij pakt de regie op communicatie, zorgt voor een gevulde backlog en werkt mee aan het behalen van de doelen.

Doelstelling
Beoogd resultaat:

Met jouw expertise wordt er een doordachte implementatie en uitvoering van de communicatiestrategie opgesteld. Een resultaat is het opleveren van een actueel communicatieplan. Je zorgt voor stakeholdersanalyses, kernboodschappen en vertaalt deze naar middelen. Zo maak je bijvoorbeeld factsheets, nieuwsberichten, presentaties of een storyboard voor een film. Ook organiseer je (online) events. Jouw doel: agenten, rechercheurs en andere niet-ICT’ers bij de politie op een heldere manier informeren over het nieuwe politiesysteem.

Je werkt voor het Programma Vernieuwend Registreren. Dat doe je veelal vanuit het gloednieuwe kantoor in Utrecht of vanuit huis. Jij maakt je sterk voor een doordachte implementatie en uitvoering van de communicatiestrategie.

Het Programma Vernieuwend Registreren (PVR) vervangt de komende jaren twaalf registratieve informatiesystemen binnen de Nationale Politie. Dit zijn systemen die agenten dagelijks gebruiken, zowel voor handhaving als binnen de opsporing. De uitvoering van deze opdracht vindt plaats tegen de achtergrond dat de hele maatschappij digitaliseert, dat ICT ontwikkelingen elkaar snel opvolgen en dat burgers en politiek andere eisen stellen aan de dienstverlening van de politie. Een omvangrijk, dynamisch en complex programma dat opereert binnen een politiek-bestuurlijke omgeving.

Omschrijving kandidaat

Jij denkt buiten kaders, ziet kansen en pakt uit jezelf dingen op. Je overziet het bredere speelveld, bent organisatiesensitief en je weet je te bewegen binnen een politiek bestuurlijke omgeving. Je schakelt makkelijke tussen strategie en uitvoering.

Je beschikt over adviesvaardigheden, overtuigingskracht en bent resultaatgericht. Verder ben je een toegankelijk persoon met creatieve ideeën die je vervolgens met jouw organisatievermogen weet om te zetten naar concrete projecten.

Functie eisen

  • Een voorwaarde voor definitieve gunning is dat de Externe het positieve screeningsadvies of de Verklaring van Geen Bezwaar overlegt na afronding van screening. De screening neemt maximaal 16 weken tijd in beslag. U dient hier rekening mee te houden.
  • Minimaal een erkende en volledige HBO-diploma op het gebied van communicatie.
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als Senior communicatieadviseur.
  • Aantoonbare werkervaring op het gebied van ICT dienstverlening.

Wensen:

  • Aantoonbare werkervaring op het gebied van interne,- en verandercommunicatie.
  • Aantoonbare werkervaring met het opstellen en uitvoeren van communicatieplannen.
  • Aantoonbare werkervaring met het adviseren van MT-leden en projectleiders.
  • Aantoonbare werkervaring en kennis binnen ICT (je bent bijvoorbeeld bekend met Agile en Scrum en weet in grote lijnen hoe je een applicatie bouwt)
  • Aantoonbare werkervaring met het vertalen van complexe onderwerpen naar begrijpelijke content.

Competenties

  • Organisatiesensitiviteit
  • Overtuigingskracht
  • Systeemdenken
  • Maatschappelijke oriëntatie
  • Organisatievermogen
  • Netwerkvaardigheden
  • Klantgerichtheid
  • Mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid: Maakt feiten, meningen en ideeën aan anderen in begrijpelijk Nederlandse taal mondeling en schriftelijk duidelijk.

Extra info

Startdatum: 01-11-2024
Einddatum: 31-10-2027
Optie tot verlengen: Ja
Aantal uur per week: 32-36 uur

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

08.08.2024

Publicatie eindigt

16.08.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!