Analist / Adviseur Milieu

Nieuw

Functie omschrijving

De adviseur/analist is een cruciale schakel in het verzamelen, onderzoeken en adviseren over waardevolle informatie voor onze organisatie en haar partners. Dit doe je samen met jouw directe collega’s in ons brede netwerk in Oost-Nederland. Zo breng je milieubelastende bedrijfsactiviteiten in beeld om voor ons een effectieve aanpak te bedenken. Denk daarbij aan het uitvoeren van een analyse van een bedrijf of branche om een afvalstroom in beeld te brengen; een ander voorbeeld is het analyseren en adviseren over een ondermijningsvraagstuk. Je neemt deel aan overleg binnen en buiten onze regio om analyses en aanpak te bespreken om te komen tot acties.
Op basis van bovenstaande werkzaamheden adviseer je waar de inzet van ketenaanpak binnen de organisatie nodig is en vorm je een advies voor een vervolgaanpak.
Het accent ligt momenteel wat meer bij onze toezichts- en handhavingstaak. Als organisatie maken we de beweging om deze functie meer in te zetten op een integrale aanpak met de hele organisatie en om meer aan de preventiekant te komen.

De opdrachtgever(s)

Wil jij echt werken aan een betere toekomst voor onze regio, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij werken aan een schone en veilige leefomgeving en een sterke positie voor bedrijven, nu én straks in de toekomst. Dagelijks bezoeken onze experts bedrijven om te toetsen of ze voldoen aan wet- en regelgeving. Uiteraard hoort hier ook een stuk advies bij over bijvoorbeeld duurzame energie. Dit doen we vanuit zeven expertises, namelijk veiligheid, luchtkwaliteit, geluid, energie, afval, asbest en bodem. Daarnaast verlenen we vergunningen. We werken nauw samen met en voor de 11 gemeenten in de regio IJsselland en de provincie Overijssel. Op dit moment werken we met ruim 140 collega’s in een informele werksfeer. We zijn trots op onze platte organisatie met de teams Vergunningen, Toezicht & Handhaving, Advies, Opgaves & Ontwikkeling en het Bedrijfsbureau. Binnen onze organisatie is er volop ruimte voor ontwikkeling. Daarin heb jij de regie.

Team Opgaven & Ontwikkeling
Samen aan de slag! Dat is wat we doen met het nieuwe team Opgaven & Ontwikkeling i.o. We zijn een compact team met een grote drive tot verbetering ten dienste van onze organisatie en deelnemers. Het team Opgaven & Ontwikkeling i.o. moet zorgen voor
• meer strategische slag- en ontwikkelkracht
• meer aansluiting bij de maatschappelijke opgaven
• betere aansturing van projecten/opgaven

Omschrijving kandidaat

Je kunt:
  • Ontwikkelingen en nieuwe fenomenen binnen ons brede milieuwerkveld onderkennen
  • Snel kennis nemen van de context van (complexe) situaties en daarbij denken in uitvoerbare oplossingen
  • Netwerken om verbinding te leggen met allerlei betrokkenen binnen en buiten onze organisatie
  • Op basis van jouw deskundigheid en verbindende kwaliteiten zorgen dat de voorgestelde aanpak daadwerkelijk verder komt

Functie eisen

  • De kandidaat gaat akkoord met detachering
  • Minimaal HBO werk- en denkniveau. Dit blijkt uit een afgeronde opleiding of middels opgedane werkervaring in een soortgelijke functie.
  • Op CV aantoonbare ervaring met het verzamelen, onderzoeken en adviseren over waardevolle informatie voor een organisatie en haar partners.
  • Kandidaat beschikt over een geldig rijbewijs B. Dit blijkt ook uit het CV.

Wensen:

  • Minimaal een afgeronde relevante HBO/WO opleiding, bijvoorbeeld milieukunde, bestuurskunde of gedragswetenschap.
  • Op CV aantoonbare ervaring met het verzamelen, onderzoeken en adviseren over waardevolle informatie voor een organisatie en haar partners.
  • Op CV aantoonbare ervaring met programma’s als PowerBI, Analyst’s Notebook en kennis van Open Source Intelligence (OSINT)
  • Op CV aantoonbare ervaring met het uitvoeren van data-analyses op het gebied van milieu

Competenties

  • Analytische vaardigheden en ervaring met analysemethoden
  • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden

Extra info

Startdatum: 02-09-2024
Einddatum: 28-02-2025
Optie tot verlengen: 3x 6 maanden
Aantal uur per week: 32-36 uur
Thuiswerkmogelijkheden: hybride in overleg

Locatie

Zwolle

Publicatiedatum

03.08.2024

Publicatie eindigt

16.08.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!