Senior adviseur Bodem en Ondergrond

Nieuw

Functie omschrijving

Ben jij een bodem- en duurzaamheidsexpert? Wil je bijdragen aan een gezonde, leefbare omgeving binnen de gemeente Enschede? Dan zoeken we jou! Werk aan uitdagende projecten, maak impact en help ons een duurzame toekomst te realiseren!

Werkzaamheden

  • Neem je als duurzaamheidsexpert het voortouw binnen je eigen vakgebied en vervul je een regierol. Je werkt nauw samen met twee collega's, elk met hun eigen specialisatie, om gezamenlijk onze duurzaamheidsdoelen te bereiken binnen de gemeente Enschede;
  • Houd je je bezig met het optimaliseren van bodemvruchtbaarheid, het verbeteren van bodemdoorlaatbaarheid en het bevorderen van bodemenergie. Je biedt zowel intern als extern advies over de conditie van bodem en ondergrond, inclusief de noodzakelijke wettelijke richtlijnen voor werkzaamheden. Daarnaast ben je scherp op mogelijke bestuurlijke gevoeligheden en voorzie je het bestuur van goed doordacht advies;
  • Initieer en coördineer je grondig bodemonderzoek en saneringsprojecten. Je bent verantwoordelijk voor het aanbesteden van gespecialiseerde onderzoeken en beoordeelt nauwgezet rapporten en saneringsplannen van externe partijen. Tevens stuur je deze partijen aan bij de uitvoering van saneringen en maatregelen ter behoud van de bodemkwaliteit;
  • Ben je voortdurend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied, waardoor je altijd voorop loopt in kennis en expertise;
  • Werk je nauw samen met externe partijen zoals omgevingsdiensten, waterschappen en adviesbureaus. Daarnaast is het informeren en voorlichten van inwoners en bedrijven over bodem- en ondergrondkwesties een essentieel onderdeel van jouw functie.

Omschrijving kandidaat

In deze rol ben je een proactieve organisator die uitstekend in staat is om diverse belangen te coördineren. Je hebt een natuurlijk talent voor verbinden en omarmt graag nieuwe technologische ontwikkelingen. Zelfstandig werkend, maar altijd in nauwe samenwerking met collega's en externe partijen. Met een diepe passie voor duurzaamheid ben je een ware pionier binnen je vakgebied!

Functie eisen

  • De kandidaat gaat akkoord met detachering
  • Kandidaat heeft een afgeronde hbo-opleiding in milieukunde, bodemkunde, archeologie of een vergelijkbare studie;
  • Kandidaat heeft aantoonbaar kennis van GIS (Arcgis, QGIS, Mapinfo, Autocad, Nazca). Zorg dat dit duidelijk in het CV staat vermeld staat, om de punten te bemachtigen.

Wensen:

  • Kandidaat heeft kennis van relevante wet- en regelgeving (bijvoorbeeld Omgevingswet en Wet bodembescherming) Motiveer duidelijk waar je deze kennis hebt opgedaan.
  • Kandidaat heeft kennis de volgende BRL's: BRL 2001, 2002 en 201' Let op het dient duidelijk in het CV gemotiveerd staan.

Competenties

  • Communicatieve vaardigheden
  • Motiverend
  • Professioneel
  • Kwaliteitsgericht

Extra info

Startdatum: 01-10-2024
Einddatum: 30-06-2025
Optie tot verlengen: 2 x 6 maanden
Aantal uur per week: 32-36 uur. Minder uren is niet mogelijk!
Hybride werken is mogelijk - tenminste 2 dagen op kantoor.
Gesprekken vinden plaats in de week van 12 augustus.

Locatie

Enschede

Publicatiedatum

01.08.2024

Publicatie eindigt

09.08.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!