Projectleider Samenwerking Informatiemanagement Hengelo - Haakbergen

Nieuw

Functie omschrijving

De gemeenten Hengelo en Haaksbergen zijn op zoek naar een projectleider, die als echte kwartiermaker en pionier op wil treden om de samenwerking tussen de twee gemeenten op het gebied van Informatiemanagement (IM) te versterken. Deze samenwerking omvat vijf pilotprojecten, waarbij elk project een specifiek deelgebied van IM aanpakt. Elk van deze projecten kent een eigen deelrapport, waarin de voortgang, resultaten en uitdagingen worden beschreven. De projectleider speelt een cruciale rol bij het coördineren van deze projecten en het stroomlijnen van de samenwerking tussen beide gemeenten. Aan het einde van de samenwerking wordt een overkoepelend eindrapport opgesteld om de bevindingen en lessen te delen.
Deze samenwerking tussen Hengelo en Haaksbergen is een belangrijke stap om de dienstverlening te verbeteren en efficiënter gebruik te maken van informatietechnologie. De projectleider is een sleutelfiguur in het realiseren van deze doelen.

Functieomschrijving
Als Projectleider Samenwerking IM ben je verantwoordelijk voor het leiden van diverse projecten binnen de samenwerking van gemeenten Hengelo en Haaksbergen tot april 2025.
Je werkt overkoepelend voor beide gemeenten en zorgt ervoor dat vraagstukken effectief worden aangepakt, zodat aan het einde van dit traject een advies (door jou) kan worden uitgebracht om de vraag te beantwoorden:

Is het mogelijk om op IM samen te werken tussen Hengelo en Haaksbergen en hoe zou dit vormgegeven kunnen worden?

Deze onderzoeksvraag wordt betantwoord door vijf projecten op te zetten, te sturen en actief te begeleiden. Het betreft onderstaande, (inhoudelijk) nader te bepalen thema’s:
  1. toepassing gezamenlijke architectuurprincipes;
  2. applicatieharmonisatie bestaande en toekomstige applicatielandschap, waarbij de pilot bestaat uit een onderzoek naar een gezamenlijk zaaksysteem;
  3. contractmanagement;
  4. kennisdeling;
  5. gezamenlijke portfolio governance.
Per pilot wordt als resultaat opgeleverd of het mogelijk is om samen te werken op het specifieke thema en tevens wordt beschreven hoe dit zou kunnen worden vormgegeven. De resultaten van de individuele pilots vormen gezamenlijk de input voor de beantwoording van de onderzoeksvraag.
Binnen jouw opdracht rapporteer je proactief aan de stuurgroep en werk je nauw samen met diverse adviseurs en stakeholders van beide gemeenten.

Werkzaamheden

  • Je bent de schakel tussen de projectgroep en stuurgroep en rapporteert aan de stuurgroep de resultaten en voortgang
  • Je vervult een regierol als projectmanager en zoekt continu de verbinding met de ambtelijke opdrachtgevers, stakeholders, informatieadviseurs en projectleiders.
  • Je adviseert de ambtelijke opdrachtgevers in het opstellen en uitwerken van concrete projectopdrachten, plannen van aanpak en voortgangsdocumenten (ook als penvoerder); Je adviseert de stuurgroep in het nemen van acties en bent in staat risico’s en kansen te signaleren.
  • Je leidt meerdere projecten, waaronder mogelijk ook aanbestedingen (en implementatie) van applicaties ten behoeve van de samenwerking van beide gemeenten.
  • Je levert deelrapporten op per project en schrijft een eindrapport voor het gehele traject.

Functie eisen

  • De kandidaat gaat akkoord met detachering\
  • De kandidaat beschikt over een afgeronde relevante opleiding op minimaal HBO niveau (blijkt uit CV).
  • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar relevante werkervaring op het gevraagde werkterrein. Denk aan projectleiding in relatie tot het opstarten van "nog niet bestaande" samenwerking. Dit moet duidelijk blijken uit het CV.

Wensen:

  • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar relevante werkervaring op het gevraagde werkterrein. Denk aan projectleiding in relatie tot het opstarten van "nog niet bestaande" samenwerking. Dit moet duidelijk blijken uit het CV.
  • Kandidaat heeft meer dan 3 jaar ervaring met het toepassen van projectmethodieken zoals PMC, Prince2 en/of Agile Scrum. Dit moet duidelijk blijken uit het CV.

Competenties

  • Netwerker
  • Communicatief vaardig
  • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit
  • Verbindend/bruggenbouwer
  • Regisseren
  • Zelfstandig

Extra info

Startdatum: 09-09-2024
Einddatum: 30-04-2025
Optie tot verlengen: Maximaal 3 x 3 maanden.
Aantal uur per week: 16 uur
Vanwege de aard van het project vragen we de projectleider om in principe op locatie te werken (Hengelo & Haaksbergen). Natuurlijk blijft hybride werken mogelijk wanneer dat passend is.
We vragen dat werkdagen op dinsdag, woensdag en donderdag zijn omdat dan de projectdeelnemers overwegend aanwezig zijn.
De gesprekken vinden plaats op vrijdag 23 augustus tussen 9:00 en 12:00 in Hengelo. De gesprekken zullen niet op een ander moment en plaats plaatsvinden.

Locatie

Hengelo

Publicatiedatum

31.07.2024

Publicatie eindigt

09.08.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!