Afdelingsmanager Ruimte

Nieuw

Functie omschrijving

Als afdelingsmanager heb je de uitdaging om met het MT de organisatie naar een hoger niveau te tillen! Je bent eindverantwoordelijk voor de afdeling Ruimte en bepaalt de prioriteiten. Je zorgt voor een adequate doorvertaling van de opdrachten van het MT en college binnen jouw afdeling. Je bent verantwoordelijk voor en het aanspreekpunt wat betreft de kwaliteit van de werkzaamheden van de teams in z’n geheel en van de individuele resultaten van de medewerkers binnen de teams.

Je creëert samen met de medewerkers een lerende én veilige werkomgeving. Je stimuleert en coacht de ontwikkeling van de teams als het gaat om eigenaarschap en de individuele ontwikkeling van medewerkers. De teams vervullen de rol van eigenaar van processen. Zij zijn resultaatverantwoordelijk en werken ‘vanuit de bedoeling’. Het is aan jou als afdelingsmanager om de teams daarin te faciliteren, te ondersteunen en te coachen. De personele verantwoordelijkheid voor de medewerkers staat dan ook centraal in deze functie. De afdelingsmanager is een belangrijke spil in de realisatie van de organisatiedoelstellingen en de verdere ontwikkeling van de organisatie. Je stuurt op een integrale aanpak bij het realiseren van strategische doelen en opgaven. Ook zorg je voor de belangenbehartiging in de regio door netwerken en samen werken met externe partijen.

Naast een algehele strategische visie beschik je ook over een inhoudelijke oriëntatie zodat je een klankbordfunctie voor de medewerkers kan vervullen. Je focust op het strategisch adviseren van het bestuur en fungeert als gedelegeerd opdrachtgever van organisatiebrede projecten en ontwikkelingen.

De opdrachtgever(s)

De gemeente Waterland telt ruim 17.000 inwoners en bestaat uit de kernen Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Monnickendam, Overleek, Purmer, Uitdam, Watergang en Zuiderwoude. Waterland wordt gekenmerkt door een combinatie van authentieke kernen met hoogwaardige cultuurhistorische achtergrond, afgewisseld met een groen en open landschap met een bijzonder veenweidegebied. De naam Waterland verwijst naar de vele waterrijke gebieden, en de ligging aan de Gouwzee en het Markermeer. De ligging van Waterland nabij Amsterdam is economisch, recreatief en toeristisch aantrekkelijk. De combinatie van die factoren wordt ook wel gezien als ‘het Waterlandse goud’.

De afdeling Ruimte is integraal verantwoordelijk voor ruimtelijke processen binnen de gemeente en is opgedeeld in twee teams: Ruimtelijke Ordening (inclusief Economische zaken, Recreatie en Toerisme) en Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) met elk een coördinator voor de inhoudelijke vraagstukken. De rollen zijn uiteenlopend maar hebben altijd de fysieke leefruimte als gemeenschappelijke deler. Medewerkers zijn gespecialiseerd in het verlenen van vergunningen tot het beoordelen van bestemmingsplannen en het handhaven in de openbare ruimte. Ook zit er een belangrijk regionaal component binnen dit team. De personele verantwoordelijkheid voor de medewerkers binnen de afdeling staat centraal in deze functie. Je stuurt ongeveer 30 medewerkers aan.

Functie eisen

  • Afgeronde opleiding op minimaal Hbo bachelor niveau;
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als afdelingsmanager in de afgelopen 5 jaar binnen het beleidsdomein Ruimte van een gemeente;
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met het aansturen van personeel en behandelen personele vraagstukken;
  • BYOD (bring your own device): voor deze opdracht moet de kandidaat gebruik maken van eigen laptop en mobiele telefoon.

Wensen: (weging, totaal 100 punten)

  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als leidinggevende binnen het beleidsdomein Ruimte (50 punten);
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als leidinggevende binnen het beleidsdomein Ruimte binnen een gemeentelijke instelling (25 punten);
  • Aantoonbare werkervaring met integrale management- en verantwoordingsrapportages, inclusief een heldere budgetverantwoordelijkheid (25 punten).

Competenties

In Waterland zijn onze kernwaarden lef, verbinding, vertrouwen, nieuwsgierigheid. Voor deze functie komen daar de competenties besluitvaardigheid, verbindend vermogen, strategie en interventiekracht met verbinding bij.

Extra info

Startdatum: Z.S.M.
Einddatum: 01-12-2024
Optie tot verlengen: 2 maal 2 maand(en)
Aantal uur per week: 32 uur`
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg.


De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 12 augustus 2024 tussen 15.00 en 17.00. We willen je vragen rekening te houden met dit tijdslot. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 9 augustus 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Locatie

Monnickendam

Publicatiedatum

30.07.2024

Publicatie eindigt

06.08.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!