Senior Planningsadviseur

Nieuw

Functie omschrijving

In de Gemeente Haarlemmermeer is het uniek wonen en werken. De polder wordt gekenmerkt door het gemaal Cruquius, de Stelling van Amsterdam, de bruggen van Calatrava en de luchthaven Schiphol. De Gemeente Haarlemmermeer is een opvallend onderdeel van de Metropoolregio door de centrale ligging tussen Amsterdam, Haarlem en Leiden.

Cluster Projecten
Cluster Projecten werkt momenteel aan een groot aantal interessante en complexe gebiedsontwikkelingsprojecten en programma's binnen het fysiek domein. Dit doe je samen met 1.250 collega's vanuit ons gemeentehuis in Hoofddorp. Onze gemeente kent zowel stedelijke dynamiek als een dorps karakter. Dat betekent dat je in je werk in aanraking komt met allerlei onderwerpen, belangen en uitdagingen. De komende jaren blijft Haarlemmermeer sterk groeien en ook onze maatschappij staat niet stil. Enkele voorbeelden van ambitieuze projecten waar we nu aan werken zijn de ontwikkelingen van het centrum van Badhoevedorp, Hydepark in het centrum van Hoofddorp, het verbreden van de Weg om de Zuid, woningbouw in Bols- Pionier, Lisserbroek, Stadscentrum Hoofddorp en recreatie in PARK21.

De planningsadviseurs zijn ondergebracht in team PMO. Team PMO bestaat uit verschillende functiegroepen: projectadviseurs, projectsecretarissen en projectassistenten. Het team is verantwoordelijk voor het adviseren en ondersteunen van de (senior) projectmanagers, opdrachtgevers en het management van het cluster Projecten.

De kern van de functie
Het bouwen aan de Gemeente Haarlemmermeer en het plannen van onze ontwikkelingsopgaven vraagt om een enthousiaste en ervaren senior planningsadviseur met een stevige persoonlijkheid. Iemand die past binnen het team van planningsadviseurs, houdt van structureren, scherp is, goed kan communiceren en rust en overzicht bewaart.

Je brengt de projectonzekerheden en de hierbij horende oorzaken, gevolgen en oplossingen in beeld. Je kent de inhoudelijke processtappen van woningbouwgebiedsontwikkeling, ontwikkelen van bedrijventerreinen, infrastructuur en/of vastgoed ontwikkelingen. Als senior planningsadviseur ben je in staat de dwarsverbanden in de gehele projecten portefeuille te herkennen. Het visualiseren en presenteren van deze dwarsverbanden met planningen, afbeeldingen en schema’s doe je met plezier. Je bent een prettige gesprekspartner voor intern en extern betrokkenen en geeft gevraagd en ongevraagd advies.

Bij cluster Projecten werk je samen met vijf andere collega’s binnen de vakgroep planningsadviseurs. In 2024 wordt de stap gezet naar het uitbouwen van risicomanagement en projectbeheersing. Gezien de samenstelling in het team hebben wij voorkeur voor een kandidaat met een civieltechnische achtergrond.

Werkzaamheden

  • Je werkt samen met andere planningsadviseurs binnen het fysiek domein;
  • Je bent een verbindende schakel tussen projectteamleden en/of adviseurs op het gebied van tijd en projectfasering;
  • Je stelt een integrale projectplanning op die de projectstrategie visualiseert;
  • Je combineert complexe projectstructuren, (beleidsmatige en juridische) procedures en besluitmomenten tot een overzichtelijk planproces, inclusief tijdsplanning;
  • Je werkt ook aan scenario’s, risicoanalyses, netwerkanalyses en uitvoeringsfaseringen;
  • Je agendeert in projectteam-overleggen de planning;
  • Je geeft advies aan de projectmanager;
  • Je adviseert over de projectstrategie, coördinatie en afstemming;
  • Je bent op hoogte van nieuwe regelgeving rondom ruimtelijke projecten en verwerkt deze in de planningen.

Functie eisen

  • De kandidaat heeft, op CV aantoonbaar, een HBO of WO opleiding afgerond, bij voorkeur in de richting van planologie / sociale geografie / ruimtelijk bestuursrecht / bouwkunde / weg- en waterbouwkunde en/of civiele techniek.
  • De kandidaat heeft, op CV aantoonbaar, minimaal 5 jaar werkervaring bij of met (lokale) overheidsinstellingen of verwante organisaties als planningsadviseur binnen het fysiek domein.

Wensen:

  • De kandidaat heeft, op CV aantoonbaar, ervaring met het opstellen van integrale planningen van gebiedsontwikkelingsprojecten.
  • De kandidaat heeft, op CV aantoonbaar, ervaring met MS Project.
  • De kandidaat heeft, op CV aantoonbaar, sturend durven optreden bij complexe planningsvraagstukken op alle niveaus binnen de organisatie. Geef daarvan een voorbeeld in het CV: Leg uit om welk complex planningsvraagstuk het ging, hoe je optrad, welke functies betrokken waren (bijvoorbeeld: teammanager, ambtelijk opdrachtgever, directeur) en waar je optreden toe heeft geleid.

Competenties

  • Een teamspeler met organisatiesensitiviteit?
  • Proactief, stressbestendig en sta jij stevig in je schoenen?
  • Goed in het bewaren van overzicht en rust?
  • Een gestructureerde werker met oog voor details?

Extra info

Startdatum: 01-10-2024
Einddatum: 31-03-2025
Optie tot verlengen: 4 x 12 maanden
Aantal uur per week: 28 uur

Locatie

Hoofddorp

Publicatiedatum

30.07.2024

Publicatie eindigt

18.08.2024

Contactpersoon

Bruijn

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!